×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидатствайте в Морското училище в Бургас - неговите възпитаници получават международни сертификати


02 Юли 2020, Четвъртък, 15:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Всички специалности са с разширено изучаване на английски език

Младежите, завършили Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" в Бургас получават международни сертификати и могат да практикуват в цял свят. Това е едно от малкото училища в страната, които предлагат такава квалификация, сподели директорът на гимназията инж. Христина Жабова.

Бургаското Морско училище стана иновативно с решение на Министерския съвет от август 2019 г. За учебната 2020/2021 то обявява прием в три специалности със срок на обучение 5 години, като две от тях са иновативни STEM професии. Това са:

- Корабоводене - морско (STEM професия "Корабоводител" 8400101);

- Корабни машини и механизми (STEM професия "Корабен техник" 5251001).

 Специалноста Митническа и данъчна администрация (професионална квалификация "Митнически и данъчен посредник" 53440201) подготвя кадри на изпълнителско ниво за Митническата и Данъчна администрация.

Всички специалности са с разширено изучаване на английски език.

В момента гимназията цялостно обновява учебно-материалната си база, в това число учебни работилници, кабинети, спортен комплекс, компютърни зали, включително софтуерно управляеми тренажори.

Ръководството на Морското училище сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции. Те имат практики в реална корабна среда. Обучават се и в морски лагери във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна. След завършване на курсовете получат сертификат и талон за предимство при кандидатстване във ВВМУ.

От 1 септември 2019 г. гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

Кандидатствайте в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" и не забравяйте кодовете!

Електронно подаване на заявлението става на адрес https://priem.mon.bg/.

Влизането е с входящия номер и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището.

 


В категории: Просвета


12
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
12
Коментара по темата
12.
Дядо
04.07.2020 11:19:09
0
0
Корабни машини и механизми (STEM професия "Корабен техник" 5251001).
Ето тук е заровено кучето - Морското училище във Варна винаги е произвеждало инженер за флота а не техници.
11.
Дядо
04.07.2020 11:19:09
0
1
Корабни машини и механизми (STEM професия "Корабен техник" 5251001).
Ето тук е заровено кучето - Морското училище във Варна винаги е произвеждало инженер за флота а не техници.
10.
Ученик
02.07.2020 23:13:47
0
7
Аз съм ученичка в училището, никой не ни осигурява практика.
Карат ни сами да си търсим фирми.
Едно ни обещаваха,съвсем друга е реалността.Постоянно сменят учителите ни , на директорката не могем да и видим очите затворила се е в кабинета си не излиза.Новият заместник не знае къде се намира.
Къде си Жечков, поне мислеше за нас учениците?
9.
Защо
02.07.2020 23:07:55
0
9
Защо да ходят децата в Морско училище, като България вече няма флот, като гледам и пристанищата станаха пешеходни зони, а крановете им са само паметници на едно славно време.А сетих се ще ги учат да управляват дрон, може да снемат някое нощно шкафче...
Това училище отдавна си е изпяло песента.
8.
Лагерник
02.07.2020 22:36:17
0
9
Кво стана с морския лагер във Варна тази година май нямаше.
Жабова голям го вадишна приказки пък лагер няма и автобус за учениците няма и тренажьори и модерни кабинети няма.А ми то нищо нямало само празни обещания
7.
До 6
02.07.2020 22:25:56
0
9
Сега само снимки си правят на Дружба, преди ходеха по един месец на рейс.Това училище за нищо не става вече.Няма ги старите учители, напълни се с военни и пенсионери.
Нито един преподавател от търговски флот.Всичко е PR и реклама.Горките деца, които се излъжат да отидат там няма кой да ги научи един възел да направят.
6.
Моряк
02.07.2020 22:21:47
1
10
Ей, добре , че заведоха децата на Дружба, че и Жабова да види най- после кораб. Горката как ли е качила трапа.Може да са я вдигнали с лебедката
5.
х
02.07.2020 21:16:46
2
6
Едно време до 95-та директора беше задължително да е КАПИТАН ДАЛЕЧНО ПЛАВАНЕ.
4.
Флегман
02.07.2020 19:31:50
1
4
Кой кораб е на морската гара? Средец ли? Къде по точно се намира не го ли претопиха за желязо?
3.
Корабът
02.07.2020 19:26:30
2
10
Е на Морска гара. Тъжният кораб на стария свяяяят...
И завършилите ученици ще работят като сервитьори в някоя от многото кръчми там, щото нито кораби има, нито Пристанище, нито гара.
2.
Дияна Ив. Димова
02.07.2020 19:01:29
8
5
Нека му се даде шанс с млади и интелигентни хора пак да стане предпочитано училище. С нищо не отстъпва на търговска или езикова гимназия и е жалко, че е толкова нисък интереса към него!
1.
Минало бешало
02.07.2020 17:40:12
1
19
Това училище е бита карта вече. Останаха добрите спомени от 90-те, когато излязоха последните читави випуски от вече замиращото училище. Сега е останало само едно име. Вижте кои са учителите, кой им е директор, какво разбира от море! Къде им е корабът?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори