×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как рисунки и спретната градинка подобриха градската среда на бургаската ул. "Патриарх Евтимий“


Как рисунки и спретната градинка подобриха градската среда на бургаската ул. "Патриарх Евтимий“
Опитвам да създам красота там, където липсва или е подтисната от сивото, казва инициаторката на идеята – Мира
13 Юни 2020, Събота, 20:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Бургазликата Мира започнала да се грижи за цветята пред жилището си на първия етаж преди година,  художник боядисал ръждясалите ел. табла, но и съседите били разбрани

Невероятна красота сътвори с помощта на съседи, семейство и приятели бургазлийката Мира, която живее на на ул. „Патриарх Евтимий“ №31. Тя си е поставила за задача да внесе малко цвят в сивото ежедневие на живущите в района като обнови и поддържа градинката пред блока и като изрисува ръждясалите трафопостове и ел.табла с красиви, ярки цветове и рисунки.

„Опитвам се да създам малко красота там, където тя липсва или е подтисната от сивото“, казва лаконично пред Флагман.БГ бургазлийката. 

Тя разказва, че идеята й хрумнала миналата година, когато тя и съпругът й решили да посеят цветя. Понеже обаче в блока на ул. „Патриарх Евтимий“ в центъра на Бургас няма обособено такова място, те избрали общинската градинка на тротоара. В продължение на година двамата, заедно с техни съседи започват поетапно да обновяват мястото и днес то е превърнато в райско кътче, в оазис по средата на улицата.

„Случва се вандали да изкореняват растения, да събарят някои от орнаментите, но аз не се предавам. За една година се събрахме много хора, които споделяме същата мисия и възстановяваме всичко разрушено“, казва самата Мира.

Така изглеждаше улицата преди  намесата на бургазлийката и нейните приятели

Улицата е превърната в едно от малкото места в Бургас, където самоинициативата на гражданите за поддържане на градската среда прави атмосферата по-приятна и по-цветна. По подобен начин живущите на кръстовището между улиците „Охрид“ и „Рилска“ успяха да постигнат изключително силен ефект, като изрисуваха многоцветни цветя по плочките на тротоара и по стените на околните сгради.

 


В категории: Бургас


15
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
15
Коментара по темата
15.
129
14.06.2020 15:12:54
0
2
Браво! Има промяна и то към по-добро! Продължавайте!
14.
До Селянина Козлодуй
14.06.2020 13:00:27
1
3
И разбира се КОЗЛОДУЙ не пропусна да се изсере и в тази тема. Никому ненужен натрапник!
13.
Местен
14.06.2020 12:25:56
1
5
Патриархът беше хубава улица преди 30-40 години както и целия квартал всъщност.Понаслушахме се 2_3 мандата как ще светне след ремонта.Още не сме видели светлина в тунела ,а и не искаме да светва буквално след изрязани до корен зрели дървета.И да се знае,не щем синя зона !
12.
Широк Хълм
14.06.2020 04:16:48
4
18
Ела нарисувай кмета слънце на пазара Краснодар ма.
11.
Кusud
14.06.2020 04:14:53
6
4
Да беше нарисувала едни секс сцени между политици поне да се смеем като минаваме хахахаха, или в най лошия случай просто порно сцени със саркастичен елемент.
10.
Юри
14.06.2020 04:12:16
1
9
Ало журналистката това е най странното интервю в историята на журналистиката — тя говори от прозореца а ти я питаш без дори камерата ти да я показва. Е това момиче не слезе за едно интервю.
И не стана ясно защо в нейния блок има такава висока концентрация на електро кутии — ней вероятно некадърниците по времето на комунизма са нямали представа как се слагат електро табла във сградите. А сега като е частно хората ги мързи.
Има нещо гнило. Такива табла не съм виждал толкова тъпо направени във другите страни.
9.
Блас
13.06.2020 23:53:33
5
13
Обаче не може да промени грозния сив мухлясал блок който никой не е подържал от 50’години. На гол гъз пищови.
8.
Пациент
13.06.2020 23:16:57
0
10
Единия път като минавах по улицата един мъж рисуваше тези трансформатори и кутии там. Изглеждаше сякаш го прави за забавление на децата си.
Идеята е добра, проблема е че в България липсват правила за фасадите и това как да изглеждат. В другите държави дори климатик не може да сложиш, за да не загрозява. Тука 90% от чикундурите като тези в нашата кооперация се мислят за топ маняци и тарикати като си правят "барбекю" на терасата и вмирисват всички около тях. Но това е главно защото Общината им дава, от законова гледна точка на терасата няма право никой да прави барбекюта и да си готви циганиите дето смърдят.
7.
spas
13.06.2020 22:34:21
1
10
Браво на авторката.

Само да попитам - успя ли да боядиса и жълтата табела "Не пипай, опасно за живота" че нещо не я виждам на таблото.
6.
V
13.06.2020 22:14:47
4
5
Stana li po luksozno, bogato, po staslivo???
Ne.
Po dobre pomislete kak tezi glupavi kutii da izcheznat i elektroto da napravi novi sistemi.
5.
f
13.06.2020 22:13:34
3
5
Tova sus tsvetiata na srednata snimka si e neuspeshen opit da se zagrozi edin klasicheski star rayon v Burgas. Tuk triabvashe istinski hudojnici a ne draskachi niakakvi.
4.
msp
13.06.2020 22:12:53
16
11
Пред тази кичозна шарения,предпочитам сивото!
3.
Kandidati
13.06.2020 22:12:10
12
4
Mnogo e prekaleno sharena i ne e suobrazena sus okolnostta.
Purvo momiche predi da draskash pomisli kak da go napravish ne po sharena i ciganska ami po stilno i po luksozno!!!!!
2.
въпрос
13.06.2020 21:13:19
2
11
Антоний Иванов включи ли се в засаждането на цветя или беше зает с любовницата си Атанасак
1.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
13.06.2020 21:08:01
1
8
и сега ще се намерят наркомани който всичко ще съсипят такива са брус ли сали стоян петров катъра сармата млякото руснака тончв камбаната япрето дано да има видео камери за да не смеят вандалите да рушат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори