×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Десет изложби очакват своята публика през юни в културен Бургас


05 Юни 2020, Петък, 17:22 ч.
Автор: Флагман.БГ

Графична база отваря врати на 12 юни с Artoholics, инициатива за рисуване и вино

Десет интересни изложби ще зарадват ценителите на изкуството в Бургас през юни. Галериите ще представят популярни автори, ценени както у нас, така и зад граница, сред които - преподавателят в НХА - Бургас - Александър Ташев, творецът от Велико Търново - Гълъбин Христов, бургаските художници Кръстъо Тодоров - Кеца и Иво Бистришки, Цветан Казанджиев, Стилияна Узунова, позната като главен художник-гримьор от тв формата "Като две капки вода", носителят на Националната награда "Приятели на морето" през 2017 г. - Атанас Христов и фографът Радослав Първанов.

Ако сте любител на изкуството и харесвате да прекарвате времето си в приятна компания на метри от морето, препоръчваме да посетите две интересни прояви, в които рисуването върви заедно с чаша охладено вино. Организаторите на "Artoholics" ще ви посрещнат в двора на Графична база на 12 и 13 юни. За повече информация и записвания https://www.facebook.com/artoholics.art.gallery. Това са първите събития в двора на Графична база за този сезон. По традиция Ася Петрова и Таня Стоянова от "Wine Gogh" ви очакват в двора на галерия "Георги Баев". Информация за събитието може да получите тук https://www.facebook.com/winegogh.bs/. Всеки понеделник и вторник след 17.00 часа може да рисувате и в Art Gallery GARYELI, намираща се на ул. "Константин Фотинов" №29.

Всички събития ще се проведат съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването.

 

 

27 май -  17 юни

Изложба "Дигитален графит"

автор:Александър Ташков Ташев

галерия "Неси"

ул. "Александровска" / ул. "Хан Крум" № 3

 

Александър Ташков Ташев е роден на10.04.1959 в град Плевен
Завършва езикова гимназия, следва в Националната художествена академия, живопис при проф. Добри Добрев. През 1989 - Хоноруван преподавател в специалностите "Рекламен дизайн" и "Дизайн за детската среда", дисциплина Живопис, НХА София
2018 - редовен ас. доктор, дисциплина "Рисуване" и "Живопис", НХА Филиал Бургас
Член на СБХ, 1992

 

16 юни

Изложба Георги Баев

галерия:Георги Баев

бул."Демокрация" 6

 

17 юни

Автор: Гълъбин Христов

Галерия "Неси"

Ул. "Александровска" / ул. "Хан Крум" № 3

Откриване:16.00 от 19.00 часа

 

Вече сме напълно убедени, че Бургас е един от любимите градове на Гълъбин Христов. За пореден път творецът от Велико Търново, член на Съюза на българските художници ще представи последните си творби в нашия град.

 

09 - 22 юни

Изложба живопис 60+

Автор: Кръстъо Тодоров - Кеца

Дружество на бургаските художници

Ул. "Александровска" №22

 

Роден на 08. юни 1959 г. в Бургас. Завършил е Художествена гимназия в Казанлък и през 1985 г. специалност "Живопис" във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Негови картини се намират в частни колекции в България, Белгия, Германия, Франция, Англия, САЩ , Турция. Живее и работи в Бургас. Кеца работи в сферата на фигуралната живопис, рисунката и литографията. Стилът му се характеризира със специфично гротесково представяне на персонажите и съзнателно търсена деформация на изобразяваните обекти.

 

15 юни - 30 юни

Фото изложба "Аз съм българка"

автор: Радослав Първанов

КЦ "Морско казино", зала: Георги Баев, ет.0

 

19 май - 09 юни

Изложба живопис "Над сушата"

автор:Иво Бистришки

Галерия "Пролет"

Ул. Лермонтов 32, Бургас

 

10 юни - 29 юни

Изложба живопис

Автор: Стилияна Узунова

Галерия "Пролет"

Ул. Лермонтов 32, Бургас

 

Стиляна Узунова произхожда от семейство на художници, а самата тя е завършила Художествената гимназия и Националната художествена академия в София със специлност ,,Книга и печатна графика" при проф. Владислав Паскалев. Освен като съвременен художник Стиляна е позната, като уважаван художник-гримьор от тв формата "Като две капки вода" .

 

30 юни

Изложба живопис Атанас Хранов

Галерия "Пролет"

Ул. Лермонтов 32, Бургас

 

Атанас Хранов е роден в град Пловдив. Завършва Националната художествена академия при проф. Антон Дончев. Носител е на Националната награда Приятели на морето, 2017 г., раздел живопис.

 

юни

Картини от фонда на галерията

Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски"

Ул. "Митрополит Симеон" № 24, етаж 1

 

11 юни

Галерия "Ателие Р"

живопис, графика и рисунк

 автор Цветан Казанджиев

 

Роден  на 17 октомври 1960 г. в Ямбол. Член е на Съюза на българските художници, секция "Графика" от 1989 г.Негови графики са притежание на Национална галерия София -България; Графичен кабинет Варна- България; Dalarnas музей Фалун- Швеция; Арт музей Лодз- Полша; Арт музей Ферол- Испания; Арт музей Оренсе- Испания и в много частни колекции в България, Япония, Гърция, Холандия, САЩ, Финландия, Франция, Полша и много други.

 


В категории: Бургас


Коментари
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг"
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори