×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР издава лични документи „на конвейер”


16 Май 2020, Събота, 10:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Въпреки че срокът на валидност на изтичащите тази година около 1.5 млн. лични документи бе удължен с 6 месеца заради извънредното положение за коронавируса, МВР продължава ударно да преиздава карти и паспорти. Целта е да бъде избегнат задаващият се хаос и суматоха в районните полицейски управления в страната, което се очаква да се случи през есента и зимата. Всъщност през март и април, когато бяха най-строги мерките по карантината, смяната на личните карти, като и на шофьорските книжки, течеше с пълна сила и вече има преиздадени десетки хиляди, съобщи „Сега”. Само за седмица близо 900 граждани са обслужени от 12-те звена за български документи за самоличност, съобщиха преди дни от областната дирекция на МВР в Плевен, например.

От пресцентъра на дирекцията напомниха, че всички граждани с постоянен адрес в област Плевен, могат да подават заявления за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на област Плевен, както и в ОДМВР – Плевен. Мярката е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор за предпочитано от тях звено. Готовите документи се получават там, където е подадено заявлението за подмяната им.

Възможно е и ползването на електронни услуги за граждани, които притежават валиден електронен подпис. Полицията в Монтана също е създала строга организация за подмяна на документите за самоличност, изтичащи през 2020 година, съобщават от там. Всички лица с постоянен адрес на територията на Област Монтана имат възможност да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт във всяко едно от управленията.

Именно за да не се случва стълпотворение през есента и зимата за новите лични документи, от МВР напомнят, че не е задължително да се изчаква изтичане валидността им, за да се подаде заявление за подновяване на личната карта, международния паспорт или шофьорската книжка. 4 983 лични карти, 21 069 паспорта и 14 397 шофьорски книжки, валидността на които изтича през настоящата година, са подменени от началото на 2020 година до момента, съобщи говорителят на областната полицейска дирекция в Пловдив. В Пловдивско трябва да бъдат сменени над 200 000 лични документи тази година. Само за периода на въведеното извънредно положение в страната в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пловдив са били подменени 6 907 лични карти, 5 264 паспорта и 5 330 шофьорски книжки.

13-те звена на сектора работят в нормален режим, но при въведени строги противоепидемични мерки. В периода 13 март до 31 октомври 2020 г обаче личните документи са с валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на България, но не и в чужбина. Желаещите за подмяна могат да подават и завление онлайн, ако имат квалифициран електронен подпис.


В категории: Плевен


Коментари
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори