×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бургас работим за ново качество на живот, следващата ни стъпка е роботизираната рехабилитация


В Бургас работим за ново качество на живот, следващата ни стъпка е роботизираната рехабилитация
Д-р Йордан Стайков от години работи за повишаване нивото на доболничната помощ в Бургас и висок стандарт на лечение за всички
23 Април 2020, Четвъртък, 09:20 ч.
Автор: Анна ДОБРЕВА; снимка: авторът

Желанието ни е да окажем максимална помощ на всеки пациент, който ни потърси и да съкратим времето за получаване на адекватна медицинска помощ, обясни специалистът

Д-р Йордан Стайков е с дългогодишна медицинска практика зад гърба си. Собственик е на Медицински център „Стайков” в Бургас и болница за рехабилитация в Слънчев бряг. Започва кариерата си в Спешна помощ , след което става специалист по физиотерапия и работи за развитието и повишаване качеството на възстановителните терапии и доболничната помощ в Бургаска област.

- Д-р Стайков, само за четири години превърнахте Вашия медицински център в предпочитаното здравно заведение за рехабилитация в Бургас, за това се изисква много енергия и целеустременост, какво Ви мотивира?

- На първо място мотивират ме пациентите, които с всеки ден, след посещения при нас, се чувстват все по-добре и ни препоръчват на други хора.

Създадох „Медицински център д-р Стайков“ в Бургас, след като разговарях с много хора, които искаха да се лекуват в болницата ни за рехабилитация в Слънчев бряг, но нямаха възможност да отделят време или пък имаха други причини, които ги възпрепятстваха да влязат в болнични условия. Затова реших високия стандарт на лечение, който постигнахме в болницата, да го прехвърля и в градски условия. Радвам се, че започнах това начинание. То ме доведе до откриването на новия ни Медицински център на ул. Транспортна 33. Той е проектиран с философия за ново качество на живот, което ще осигурим на пациентите ни.

Какво е нивото на рехабилитацията в Бургас, може ли да се сравнява с модерните центрове в Европа?

- Към днешна дата нивото на рехабилитация не само в Бургас, но и в цялата страна е много добро. Радвам се, че държавата започна да обръща все по-голямо внимание на възстановителните процедури  и  че в пакета за здравна помощ, който предлага НЗОК, вече се отделя специално внимание на комплексите от методи за възстановяване на организма.

- Вие работите с последно поколение апаратура за физиотерапия. Какви са наблюденията Ви, как се отразяват процедурите на пациентите в дългосрочен план?

- Физиотерапията, рехабилитацията и използването на част от преформираните физикални фактори имат силни възстановителни способности върху организма. Дори и само като профилактика. Високотехнологичните апарати не са само за хора с вече установени проблеми. Комплексните процедури могат да се приложат на всеки, а резултатите са отлични, защото чрез тях се повишават съпротивителните сили на организма и се подобрява цялостното му състояние.

Какво е мнението Ви зa роботизираната рехабилитация, ще навлезе ли скоро и в България и имаме ли специалисти, които да я извършват?

- В България няма много опит с роботизираната рехабилитация. Това е нещо съвсем ново в медицината. Този тип рехабилитация дава изключителни резултати при хора след инсулти, при вродена детска церебрална парализа и много други тежки заболявания. В Медицинския център вече гледаме в тази посока и се надявам, че в най-скоро време ще можем да помагаме на пациентите и по този начин.

При какви лекари бургазлии ще могат да потърсят помощ в новия Медицински център?

Центърът е проектиран така че да предложи диагностика и лечение  на основни заболявания. Желанието ни беше да окажем максимална помощ на всеки наш пациент, който ни потърси и да съкратим времето за получаване на адекватна медицинска помощ. Постарахме се да обхванем най-важните направления за доболнична помощ като извършваме на място образни изследвания с последно поколение рентген и ехограф. Разполагаме с клинична лаборатория за кръвни тестове, разкрити са кабинети за прегледи при кардиолог, невролог, вътрешни болести, педиатър, лични лекари, уролог и др.

- Разширили сте значително медицинските направления, с какви специалисти ще работите?

- Специалистите ни са висококвалифицирани. С повечето колеги се познаваме и сме работили заедно. През годините с всички сме изградили отлични професионални отношения. Имам им пълно доверие и съм сигурен, че пациентите ни са в добри ръце. Нашата цел е да създадем комплексно лечение. Ето защо всички специалисти тук в центъра са на разположение през целия ден. Така при какъвто и да е случай, лекарите ни да могат да се консултират помежду си и да помогнат по-най бързия начин на пациента. Така ще премахнем проблема с непрекъснатото препращане от един специалист към друг, както и обхождането на няколко места за изследвания, снимки и т.н.

- Научихме, че студентите от Медицинския колеж в Бургас ще имат възможността да се обучават по време на стажа си при Вас, разчитате ли на кадрите, които ще обучите когато завършат да станат част от екипа Ви?

- Абсолютно разчитаме на тези кадри, тъй като ние и в момента работим и в двете лечебни заведения – болницата в Слънчев бряг и в Медицинския център в Бургас, почти изцяло със специалисти, завършили Медицинския колеж в Бургас.  Половината са завършили през последните две години. Това са млади амбициозни хора, които искат да се развиват и да работят с напреднали технологии.

Какви са отзивите на пациентите, които вече Ви посещават в новата сграда, какво е първото което им прави впечатление?

- Честно казано първото им впечатление е средата, в която попадат. Разликата с предишния център е огромна, най-малкото само в мащаба. Получихме много похвали за условията, които сме създали. Другото, което им прави впечатление е стуктурата по физиотерапия, заемаща целия втори етаж в новата база. Тя вече работи с много по-висок интензитет на натоварване. Към момента можем да поемем до 30 пациенти на час, което решава проблема с чакането за свободни часове.  А също и бързината на работа. Не чакат дълго за прегледи, изследвания и снимки.

Нивото на медицинските услуги при Вас е високо, как намирате баланса между качеството на услугите си и стойността им?

- Вярно е, работим с последно поколение апаратура. Това е целта ми от самото начало, но постигнах и желанието си, по-голямата част от всичко което се извършва като дейности при нас да се покрива от договора ни с НЗОК. Доплащане от страна на пациентите се налага рядко и в изключителни случаи, а до края на месец май Медицинският център ще сключи договори и с осем здравноосигурителни дружества, за да могат и техните клиенти да получават високо ниво доболнична помощ от нас.


В категории: Здраве


Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 1
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 2
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
„Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Хороскоп за деня – 21 май 2024, вторник
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори