×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брат и сестра постъпват за сърдечни операции по едно и също време в МБАЛ „Сърце и Мозък“ преди Великден


Брат и сестра постъпват за сърдечни операции по едно и също време в МБАЛ „Сърце и Мозък“ преди Великден
Лазар и Димитрина вече са изписани и ще посрещнат големия хриситански празник удома
14 Април 2020, Вторник, 09:40 ч.
Автор: Фалгман.бг

Двамата пациенти са впечатлени от доброто и индивидуално отношение към тях

В навечерието на най-християнския празник – Великден, във високоспециализираната болница МБАЛ „Сърце и Мозък“ гр. Бургас постъпват брат и сестра със сходните сърдечни оплаквания. Лазар Балев Лазаров (72 г.) и Димитрина Балева Проданова (77 г.) са от Варна. На нея предстои спешна операция, а на него – неотложна консултация при проф. Владимир Данов и д-р Владимир Корновски.

И двамата мислят, че сърдечните им проблеми са наследствени. Лазар е инженер, работил и като главен технолог по цимента в Сирия и дългогодишен директор на циментния завод в Девня, а Димитрина – екскурзовод и собственик на частен бизнес. В младостта си Лазар бил активен спортист. Неколкократно взимал участие във варненския маратон, докато на случаен преглед не установили, че има високо кръвно налягане. Тогава бил на 26-27 г. и не обърнал внимание на хроничното заболяване. 20 години живеел пълноценно без никакви оплаквания.

През 2012 г., когато му се наложило да направи операция на тазобедрената става, минава през задължителна консултация с кардиолог, по време на която се установява, че аортната клапа няма да издържи. Подлага се на сърдечна операция във варненската кардиохирургия, която минава успешно. Тогава се запознава и с д-р Корновски, когото нарича „потомствен аристократ“! „Познавам класата, която баща му придаде на медицината в нашия град. Сигурен бях, че и д-р Корновски младши ще бъде изключителен лекар! И не сбърках! Животът ме отведе при него, но на по-късен етап.“ – споделя Лазар.

След поставени два коронарни стента, се налага да бъдат сменени две клапи на Димитрина – аортна и митрална. Тя заминава за Бургас, за да бъде приета в МБАЛ „Сърце и Мозък“ за операция от спешен порядък, а с нея пътува и брат й Лазар, на когото предстои спешна консултация.

Пътуват към Бургас във време на извънредно положение и пандемия. Когато пристигат в болницата, впечатление им прави високата дисциплина на целия персонал по отношение на мерките против разпространението на коронавируса. И двамата са впечатлени от доброто и индивидуално отношение към тях.

След консултацията, която Лазар прави, става ясно, че той е показан за неотложна реоперация. Аортната му клапа трябва да бъде сменена. „И за миг не се поколебах“ – казва той. „Чувал съм отлични отзиви за проф. Данов. Не ми беше трудно да му се доверя“.

Заедно със сестра си постъпват в отделението по Кардиохирургия. На следващия ден той разбира, че ще бъде опериран от д-р Корновски, заради неотложна спешна операция, която проф. Данов води. „Вярвам, че няма случайни неща!“ – споделя Лазар. „Ето, сега – в навечерието на Великден, в безпрецедентно пандемично време в исторически план – съдбата ме отведе при д-р Корновски.“

Сърдечните операции и на двамата минават успешно. Възстановяват се бързо в две съседни болнични стаи. И двамата споделят, че са се чувствали отлично. „Не бих определила престоя си като болничен! Болниците създават тягостни чувства, а тук има уют! Отношението на целия персонал е повече от прекрасно. Професионализмът е на много високо ниво!“ – казва Димитрина. Лазар определя здравното заведение като „най-модерното“, в което е постъпвал, и дава на лекарите най-висока оценка за професионалното им ниво.

Когато подготвят Лазар и Димитрина за изписване, Лазар разказва за момент от болничния си престой, който ще помни винаги. С нескрито вълнение си спомня за деня, в който е трябвало да започне да се раздвижва. Още след привеждането му от реанимация в болнична стая е бил изненадан, че д-р Корновски го преглежда всеки ден. От опита си по отношение на други лекари, при които е бил, не е очаквал, че ще го вижда често след операцията, но този път било различно. Освен, че всеки ден преглеждал здравословното му състояние, д-р Корновски отделял време и да поговори с Лазар за всичко, което го вълнува. „Подобно лично отношение към пациента свидетелства само за едно – изключителен професионализъм на лекар и съхранение на човека в лекаря!“.

Лазар с нескрити емоции разказва, че не намира за случайно, че операцията му е направена точно преди светлите Великденски празници. Когато д-р Корновски е влязъл в стаята е произнесъл фразата „Лазаре, стани!“. Лазар мигновено припознал библейската символика и дни по-късно ще разкаже: „Приятели, аз се „завърнах“ и отново съм от правилната страна на тревата! Един Бог – д-р Владимир Корновски каза: „Лазаре, Стани!:“ и аз станах…“.

При изписването, Лазар и Димитрина с благодарност казват, че истинските богове са тук на земята и истинските чудеса са в човешките жестове. „Благодарим ви, че ни върнахте към живота, подарихте ни здраве и ни изпълнихте с надежда, че добрата медицина, модерната болница и грижата за пациента са възможни в България! Благодарим на МБАЛ „Сърце и Мозък“, на д-р Корновски и на целия персонал за всичко! Светли празници!“


В категории: Здраве


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 1
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик 
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори