×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради липса на туристическа реклама от ПП МОРЕ прогнозират слаб летен сезон в община Несебър


Заради липса на туристическа реклама от ПП МОРЕ прогнозират слаб летен сезон в община Несебър
Общинските съветници от ПП МОРЕ (на преден план) настояват 50% от планираните приходи от т.нар. „туристически данък“ - общо 4 700 000 лв., да се отделят за реклама на туризма в общината
25 Февруари 2020, Вторник, 22:02 ч.
Автор: Позиция на ПП МОРЕ, Снимка: Георги РУСЧЕВ

Апелираме към кмета и подкрепящите го общински съветници - отделете повече средства за реклама!, се казва в позиция на партията, изпратена до медиите

Краят на февруари е, а още няма яснота как Несебър ще посрещне наближаващия летен туристически сезон. Това става ясно от описаните дейности и предвидените разходи за туризма в общината за 2020 г., събрани в една малка страничка в годишния бюджет. От нея се разбира, че за реклама и подпомагане на туризма са заделени минимални суми, което предварително го обрича на неуспех. Това се казва в позиция на общинските съветници от ПП МОРЕ в местния парламент на Несебър. В нея се казва следното: 

ПП МОРЕ е конструктивна опозиция, но не може да мълчи, когато за поредна година е застрашена прехраната на почти цялото население в общината. Целта ни е да направим ефективни предложения и да предупредим местните хора: „Летен сезон 2020 може да бъде по-слаб и от провалената туристическа 2019-а година!“ 

Какво предлагаме? 

Да се увеличи бюджетът за реклама 

Това може да стане без да се засягат други важни дейности на общината.

През 2020 г. планираните приходи от т.н. „туристически данък“ са 4 700 000 лева. Законът изисква тези приходи да се изразходват за дейности, свързани с туризма. Очаквахме да видим детайлно описана програма за това как ще се подпомага летния сезон. С изненада установихме, че в плановете на общината за тази най-важна дейност е отделена страничка. 

Ето какво се разбира от нея:

75 000 лева ще отидат за“поддръжка и обновяване на официален туристически сайт на община Несебър“. Той е създаден през 2019-а. Няма отчет каква е била ефективността му през м.г. когато туристическият сезон в района бе катастрофално слаб. Най-вероятно тази „ефективност“ ще бъде същата и през 2020-а - сайтът ще потъне в океана от подобни скучни официални рекламни страници, които никой не чете. 

170 000 лева от туристическия данък са отделени за издаване на книги. Не става ясно какви са те, от кои автори, в какъв тираж, къде ще се предлагат? С 60 000 лева ще се правят „медийни реклами“ – каквото и да означава това. Професионалистите в бранша знаят, че тази сума няма да стигне дори за една ТВ, а какво остава да се покрие целия медиен спектър.

С 215 000 лева ще се финансират „участия в туристически борси и посрещане на чужди делегации“. Начинанието може и да е полезно, но не е описано какви борси и в каква чужбина ще бъдат посещавани, какво ще се показва там, колко и кои делегации ще пристигнат в Несебър... 

4 020 000 ще бъдат похарчени за „строителство и проектиране на обекти, обслужващи туристически дейности“. Да, но в строителната програма на община Несебър за тази година подобно „строителство“ липсва! Няма описание на предвидените „туристически обекти“. Не се знае къде ще бъдат построени, за какви цели? 

В община Несебър са съсредоточени най-много туристически обекти и хотели не само в България, но и на Балканите - проблемът е, че не могат да бъдат напълнени. При това положение дали  е ефективно да се строят нови „туристически обекти“, каквото е намерението на общината? По-добре да положим усилия и да запълним съществуващата леглова база. 

Как може да стане това?

ПП МОРЕ предлага  минимум 50 процента от планираните приходи на т.н. „туристически данък“ /общо 4 700 000 лева/ да бъдат отделени за реклама на туризма в общината. Това да стане след изработване на детайлен план на рекламните дейности с една основна цел: Утвърждаване на Несебър като културно-историческа дестинация с добре разпознаваем висококачествен туристически продукт – в това число и извън летния сезон. Добре е рекламата на туризма в община Несебър да бъде подложена на обществено обсъждане, за да се чуе мнението на повече професионалисти от туристическия бранш. 

Рекламата може да се извърши при оптимална употреба на съществуващите традиционни маркетинг инструменти /ATL, BTL, TTL, онлайн реклама, ПР, изложения, събития, акции по насърчаване на продажбите/, както и прилагане на нестандартни миксове, технологични иновации и възможности за нов вид рекламиране, които все по-често се предлагат в дигиталната реклама. 

Да привлечем български туристи    

Има още един важен фактор. Всяка година заинтересувани туроператори и компании организират мощна антиреклама срещу българското Черноморие. Те сочат за пример съседни туристически държави и убеждават българите да пътуват натам. Всички помним летните всекидневни ТВ репортажи от гранични пунктове за това как „българите бягат от родното море и масово се изнасят на почивка към по-добрите плажове“ на съседни страни. Вече се появиха първите признаци на тази антибългарска кампания. Не трябва да се съмняваме, че тя ще се развихри с наближаването на сезона. Това е още една причина, която изисква не по-малко мощна рекламна кампания на родното Черноморие. 

Нашият интерес е рекламният акцент да падне върху Несебър. И понеже не можем да очакваме друг да направи това – трябва да го организираме със собствен ресурс. 

Заради това ПП МОРЕ предлага на управляващите община Несебър: 

Увеличете разходите за реклама!

 Направете го още сега, докато все още има потенциални туристи, които не са решили къде да почиват! 

Съветниците на ПП МОРЕ ще подкрепят всяка инициатива в тази насока.

 Предупреждаваме и населението на Несебър: Ако и през тази година общината не финансира мощна реклама на туристическия потенциал, с което разполагаме – сезонът на 2020-а ще бъде още по-слаб  от този на 2019-а! 
 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 2
България Всички новини
Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори