×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мнозинството в ОбС-Сунгурларе прие Бюджет 2020, но ДПС гласува на инат


Мнозинството в ОбС-Сунгурларе прие Бюджет 2020, но ДПС гласува на инат
Ние винаги сме били коректни и сме подкрепяли вашия бюджет, за разлика от вас. Въпреки всичко ще успеем да вдигнем Общината на крака, категоричен бе кметът д-р Георги Кенов (вдясно)
07 Февруари 2020, Петък, 16:43 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

ВиК инфраструктурата е акцент на тазгодишната финансова рамка

Общинският съвет на Сунгурларе прие Бюджет 2020. Годишният финансов план на администрацията е в размер на 13,97 млн. лв., а акцент е инфраструктурата. Това съобщи кметът д-р Георги Кенов, след като съветниците одобриха финансовата рамка.

С „въздържал се“ гласуваха само от групата на ДПС. Защо - така и не стана ясно. Аргументи почти нямаше, или по-скоро изглеждаше, че гласуват „на инат“, за да се правят на опозиция. 

Позицията им обаче разгневи кмета, който, откакто всъпи в длъжност, се опитва всячески да стабилизира финансовото състояние на Общината. Не е тайна, че администрацията наследи големи дългове.

„Благодаря на колегите, които се въздържаха. Само да обясня тук пред всички съветници и гражданите, които присъстват, че в края на миналата година ние платихме около 600 хил. лв. за „предизборния асфалт“, който бившият кмет г-н Васил Панделиев и г-жа Хатидже Георгиева (бел. а. - тогава зам.-кмет, сега общински съветник), положиха. Редно е вие да кажете на хората къде са парите за дървата за местното население. Около 350-400 хил. лв. липсват. Те са взети от хората! На следващата сесия ще имаме анализ на положението на общинските гори. От 4 години приходи сме на 60 хил. лв. загуби. Ние бяхме достатъчно коректни и толерантни да гласуваме вашия бюджет, за разлика от вас! Разходи, блокирани сметки заварихме и пак се оправихме. Не ви упреквам, но просто хората трябва да са наясно, защото това са техни пари“, обърна се към опоицията кметът д-р Георги Кенов.

Градоначалникът упрекна предишното ръководство на Общината и за изпуснатите проекти по европейски програми. 

Заседанието на ОбС-Сунгурларе започна с полагането на клетва на Моника Симеонова. Новият общински съветник влиза на мястото на Гергана Желязкова, която стана зам.-кмет на община Сунгурларе


„Вие нямате нито един спечелен проект, изтървахме този и за училището. В цяла България само ние не успяхме да усвоим евросредства. Ако съм на ваше място, бих си понесъл упреците. Искате да манипулирате, но аз няма да го позволя!“, добави градоначалникът. 

Хатидже Георгиева, която бе кандидатът на ДПС за кмет на местния вот, от своя страна изброи проекти по европейски програми, които са спечелени от Община Сунгурларе по време на мандат 2015-2019 г. Тя посочи и сумите, които са усвоени. От ДПС обвиниха администрацията, че села, управлявани от партията 

Страстите в залата поутихнаха едва след 10-минутната почивка. 

Бюджетът за тази година включва куп проекти за територията на цялата община, а не само за град Сунгурларе.  

Общинският план за дейността през 2020 г. ще включи ремонт на: пътя Лозица – Огнен – Терзийско, на път село Съединение от кв. Морава до гара Завет, на път Съединение от гара Завет до село Ведрово, на покрива на ОУ „Христо Ботев” село Лозарево, на улици в гр.Сунгурларе, кметства в населени места и на детска градина в с. Грозден.

Предвидена е реконструкция на водопроводна мрежа на територията на община Сунгурларе, изграждане на комбинирана спортна площадка за мини футбол, баскетбол и волейбол в с. Славянци и рекултивация на общинско депо за битови отпадъци на землище Барабанчево.

Община Сунгурларе ще закупи мини челен товарач, самосвал, трактор, детски съоръжения за с. Подвис и с.Садово, лек автомобил по програмата „Патронажна грижа”, на компютърна техника и специализиран счетоводен софтуер. В бюджета се предвижда изготвяне на технически проект за обект стадион и спортна зала към него в гр.Сунгурларе. През топлите дни на годината е заложено организиране на крос кънтри – „Сунгурларска долина”.

Общинската сесията премина с приемане на всички 11 точки, заложени в дневния ред. По време на заседанието официално клетва положи новият общински съветник Моника Симеонова. Както Флагман.бг съобщи, тя влиза на мястото на Гергана Желязкова, която е назначена на позицията заместник кмет с ресори: ТСУ и екология, местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Сунгурларе.

Какво е финансовото състояние на Общината, кои проекти ще се реализират през тази година извън Бюджет 2020 - отговорите очаквайте в интервю с кмета д-р Георги Кенов!


В категории: Сунгурларе


Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
Флагман.БГ Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение 13/05/2024, Понеделник 05:21 0
15
Коментара по темата
15.
за сунгурларе
08.02.2020 19:28:44
27
35
То се видя защо загина ДПС-Халил е дживото доказателство турския Стефчоф. И не само той -Ремзито. Ако я нямаше Хатидже и толкова нямаше да има! Куша си мисли , че тука е Руенска община да наложи свои хора - но не му минава номера. Доган също не е желан вече, турците се събудиха...
14.
iop
08.02.2020 18:41:22
27
33
ДПС загина благодарение на г-жа Хатидже.Не знам как някои хора още не могат да го разберат.Това е едно човече без капка съвест и без мозък.
13.
Do 11
08.02.2020 17:27:16
26
31
Защо Халил ще връща парите?
Защото благодарение на него 12г.имаше Общ. Кмет от ДПС. Хатидже то да върне парите които ги взе от Независимия Депутат, като предадепартиятя.И благодарение на нея има само един Депутат от областта...
Без Халил общ. никога няма да има Кмет от ДПС...
12.
До 10
08.02.2020 17:20:46
0
30
Забрави за още един съветник от ДПС, който не живее в Манолич, а в Бургас..
11.
отговор до
08.02.2020 11:46:52
5
11
Манолч и Съединение са будни, затова не гласуваха за ДПС, а тези които гласуваха бяха к...ни. Дпс първо да се изчисти от подкуприте си кадри.Колко взе хАЛИЛ за предателството си? Да върне всички пари получени от ДПС за тези 20год. защото той си беше предател, но не е само той -Ремзито да не пада по -долу. Общински председател обслужващ интересите на работодателя си Киров-той е за съд и изгонване от общ.съвет.ДА ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЪБУДЯТ СЪЕДИНЕНИЕ И МАНОЛИЧ- да видят какво избират....
10.
Проектанта
08.02.2020 09:55:07
15
10
Винаги ще има проекти, които всяка нова власт ще довършва. През 2015г. агента на ДС, нали завари одобрени проекти и си ги писа за негови. Садовската да си гледа в Карнобат, какво става.

Общинския съвет в момента е пълен цирк заради ДПС, съветниците им Ружди и Хатидже не живеят на територията на общината но идват да ни командват.

Манолич и Съединение, събудете се бе хора!
9.
Ремзито от Съединението
07.02.2020 22:07:21
2
2
Искам аз да ревизирам,общинските гори,голяма лапаница ще падне!
8.
До 1
07.02.2020 21:37:58
0
3
Аз сам за с двете раце Идиоти
7.
Ремзито от Съединението
07.02.2020 20:55:44
3
4
Хати обичам те!
6.
Гешефта Ванко от София
07.02.2020 20:55:01
0
2
Голямото разследване сега започва!
5.
сабри бей
07.02.2020 19:43:13
1
7
кенов щом има крадени четири стотин хиляди лева защо не уведомиш прокуратурата да ги разследват
4.
Ей
07.02.2020 19:18:08
0
4
дайти едно фото на туй хати ,бе
3.
Цирк
07.02.2020 18:59:15
15
7
Спечелени проекти и осигурено финансирани от предишното ръководство, но нереализирани, сега се залагат от новото ръководство като 90% в капиталните разходи и се представят, като техен актив. А предишните, които са работели за тези проекти, гласуват против. Защото ще ги реализират сега управляващите. А нали това е в интерес на гражданите на общината, не ги интересува. Важно е кой да се тупне в гърдите и каже, аз го направих. Личния егоизъм на преден план.
2.
Манолич
07.02.2020 18:11:27
2
7
Няма страшно дупесерите без туй не стават
1.
Касим
07.02.2020 17:06:24
3
9
Не мога да разбера само защо се карате? Дайте да направим ревизия на общинските гори от деня на връщането им на общината до днес!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не е знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори