×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приложения за запознанства – кои са предимствата и недостатъците им?


30 Януари 2020, Четвъртък, 21:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Общуването онлайн не е за всеки

Намирането на идеалната половинка е голямо предизвикателство. В един момент, особено когато годините са в повече, независимо от пола, човек трудно разкрива душата си. Дали заради неуспешни връзки и разочарования или поради факта, че колкото повече остарява човек, толкова повече изисквания има, стартирането на връзка е трудно. Липсата на социални контакти и подходяща среда, както и някои черти на характера, могат да накарат някой да подбира партньори твърде дълго.

Приложенията за запознанства, които може да изтеглите на мобилния телефон, а също така и сайтовете, където търсещият сродна душа се регистрира и качва своя снимка, са едно от нещата, които могат да ви помогнат. Ако и вие попадате в графата „необвързани“ или „отчаяно търсещи гадже“, те са начин чрез който да общувате с повече хора, при това за по-кратко време. Освен това те са и средство, чрез което може да отложите личния контакт във времето или въобще да не стигнете до такъв.

Може би ви е омръзнало приятели и роднини да ви запознават с техни познати и да излизате на срещи едва ли не по задължение. Сваляйки приложение като Tinder, например, вие сами можете да изберете с кого да разговаряте и кого да видите на живо.

Кои са предимствата на популярните в цял свят приложения за запознанства?

Общодостъпни са

Не ви коства нищо, ако си инсталирате някое приложение и се регистрирате. Може да влизате и разглеждате вътре по всяко време. Освен това комуникацията е доста по-лесна в сравнение с бързите срещи, където разговорът е очи в очи, при това с няколко души за вечер.

Имат филтри

Хубавото на приложенията и сайтовете за запознанства е, че всеки може да зададе какъв партньор търси. Освен по години и външен вид, може да търсите по професия, интереси и други категории. Някои имат опцията – да пожелаеш с кого искаш да си пишеш и с кого не. Тоест, ако човекът насреща не ти хареса, не е задължително да комуникираш с него, както се случва със срещите на живо.

Предлагат голямо разнообразие

Ако сте от малък град, в който всички се познават, може би е по-трудно да си намерите гадже. Друго е, когато си направите профил в приложението и търсите не само в София, например, но и из други градове.

Улесняват първите контакти

Не всеки обича да разговаря с нови хора. Има по-стеснителни, които „ще си глътнат езика“ веднага, щом от отсрещната страна започнат да го разпитват вярва ли в любовта. Приложенията за запознанства помагат за осъществяването на първоначалната комуникация между двама души. Не всички изискват показване на камерата и видео разговор, което е успокоение за тези, които се притесняват да говорят с някого, който никога не са виждали.

Имат ли и недостатъци?

Кибербулинг

Повечето приложения са свързани с нежелани съобщения и реклами, които се показват по време на използването им, което е дразнещо за доста хора. Освен това чрез тях може да се следят вашите предпочитания и така да получавате други реклами из интернет пространството, свързани с тях.

Не всички са безопасни

Чатейки си с някого, вие не можете да сте сигурни на 100%, че човекът насреща е един и същ с този на снимката. Може да комуникирате с изнасилвач, сериен убиец или телефонен измамник, който цели изгода за ваша сметка. Освен това има много случаи на фалшиви профили в приложенията, заради които не бива да се доверявате на 100%.

Онлайн връзка

Търсейки половинка, човек може да започне „да общува“ само в интернет пространството и се разочарова, защото неговата онлайн връзка не преминава към друго ниво. Ако си пишете с някого всеки ден, но той все още не желае да излезете или просто ви разиграва, то това може да влоши емоционалното ви състояние.

Има случаи, в които, след поредния неуспешен контакт с човек в приложението, човек губи самочувствие и изпада в депресия.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
*********
31.01.2020 04:04:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори