×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трябва ли да умре някой, за да поставят легнали полицаи по бургаския бул. "Ал. Г. Коджакафалията"


Трябва ли да умре някой, за да поставят легнали полицаи по бургаския бул. "Ал. Г. Коджакафалията"
Въпреки че катастрофите по този участък са ежедневие, не се поставят легнали полицаи, защото "не са регистрирани тежки инциденти"
05 Януари 2020, Неделя, 17:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: Таня ИВАНОВА

Колите по новоизградения булевард, който е в перфектно състояние, хвърчат с бясна скорост, пресичането се е превърнало в кошмар

Месеци наред живущи около бул. "Ал. Г. Коджакафалията" в жк "Меден рудник" водят битка за поставянето на легнали полицаи по част от участъка. Причината е, че новоиграденият път е в перфектно състояние, което позволява на шофьорите да хвърчат по него с бясна скорост. Става въпрос за района пешеходните пътеки на автобусните спирки „Захари Стоянов”, разположени на  бул. „Александър Георгиев – Коджакафалията”, в участъка между бул. „Захари Стоянов” и кръстовището на бл. 216. 

Заради редица инциденти бургазлии още в началото на септември м.г. внесли входящо писмо с молба да се поставят изкуствени неравности на пътя. 

В него те се аргументират с това, че бул. "Ал. Г. Коджакафалията" е един от основните коридори на най-големия бургаски комплекс, по него минава и градският транспорт, което води до увеличаване на потока. Неведнъж по този участък на бул. "Ал. Г. Коджакафалията" са ставали инциденти, но за щастие леки.

"Почти никога шофьорите не спазват ограничението за движение от 50 км/ч. Ежедневно ставаме свидетели как в късните часове на денонощието коли и мотоциклети минават с много висока скорост, дори си организират гонки. Пресичането по пешеходната пътека е опасно, защото е пътят точно там е под наклон и при шофиране с висока скорост е невъзможно да се спре. Цяло чудо е, че не са ставали тежки инциденти, там пресичат нашите деца, в района си играят", каза пред Флагман.бг Таня Иванова, която е входирала писмото до Общинския съвет на 12 септември 2019 г. 

Катастрофите в този участък са ежедневие

Тя се е надявала, че след изборите новият състав на Общинския съвет на Бургас ще обърне внимание на проблема, тъй като безопасността на движението би трябвало да е сред основните приоритети на местната администрация. 
Това обаче така и не се е случило. В началото на декември е получила отказ, а аргументите били, че до този момент там не са регистрирани тежки пътно-транспортни произшествия. 

"Комисиите към Общинския съвет разгледаха искането ни, но го върнаха за становище от Общината. И Комисията по БдП към Общината се произнесе, че нямало регистрирани тежки ПТП-та и според Наредбата за реда и условията за поставяне на легнали полицаи - не се налагало", обясни още Иванова.

Живущите се питат - трябва ли да умре някой, за да се вземат мерки?!

Очевидно проблемът по булеварда не е само на този участък. В края на декември е внесено още едно писмо до ОбС-Бургас, този път от бургазлии, които живеят малко по-нагоре - в блок 468 и отсреща. Освен легнали полицаи, те искат и поставяне на зебра, защото и там пресичането се е превърнало в ежедневен кошмар.


В категории: Меден Рудник


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
17
Коментара по темата
17.
Олроуд vs АМГ
22.01.2020 22:32:53
0
1
Сега като направят един Бг легнал полицай 40 сантиметра висок и спираме гонките а и от вик може да направят един канал над него ама да стърчи не повече от една педя.Мисля да отворя сервиз под Анета заповядайте...
16.
AMG
09.01.2020 17:04:58
0
3
никакви легнали полицаи, почти всяка вечер прая гонки от там до долу битака обръщаме и пак и никой неможе да бие АМГ-то
15.
До чукчата мишок
07.01.2020 10:09:30
0
1
Папагал не е задължително да се изказваш с плиткия си мозък.Статията е с чисто човешка мисъл ,а не платена и заглавието е адекватно!Как охлюв като теб да го разбере?Спазвал правилата?Едва ли!!??
14.
КрънЪ Янкова
06.01.2020 10:55:35
0
2
Аз ще застана на място и никой няма да мине от там като ме види!
13.
Чукча писател
05.01.2020 23:05:05
6
5
Автора на поредната платена статия, не е наясно нито, (цитирам) "че новоиграденият път е в перфектно състояние" (правописа е автентичен), защото точно кръстовището до бензиностанция "ЛУКОЙЛ" го разкопаха от ВиК и си оставиха "оная" работа след, като го асфалтираха, че сега се налага всички автобуси да "бягат" в ляво от буслентата за да не ги разбиват. Има светофари, които точно по причина на гонките работят почти до 1:00 ч. след полунощ. Има също монтирани камери на всяка светофарна уредба и ако този, който ги е монтирал ги ползва, не е трудно да преборят джигитите, които наистина не са никак малко. За какво по дяволите са тези камери там ? Да плашат циганите ли ? Поставянето на легнали полицаи върху нов БУЛЕВАРД, лично според мен е престъпление. Аз съм както шофьор, така и пешеходец и просто гледам да спазвам правилата. Мисля, че ако и другите участници в движението го правеха, нямаше да има такива молби за изкуствени неравности на новия булевард. Интересно ми е колко струва една такава статия в този пасквил, наречен Флагман ? Ако някой има опит да сподели, щото имам много "идеи" за инфраструктурата да им платя. :-)
12.
Мари
05.01.2020 22:02:19
0
8
Всички само чакат да ги изберем и после хич не ги интересува нищо. Нали лапнаха големият комат. Пука им че някой умира.
11.
До 8
05.01.2020 21:35:58
1
2
Прост си ти,отивай си в кукерландия ,и там не ви искат тъпите
10.
ДО ИВАН ГЮЛЕВ. И КМЕТА
05.01.2020 19:14:12
2
14
ПО ВАЖНО Е ТАМ ДА ИМА ЗЕЛЕНА ВЪЛНА ЧЕ ПРЕЗ 500м. има 4бр. СВЕТОФАРИ,,
9.
, разбирач
05.01.2020 19:12:49
11
13
,,,, ТАЗИ ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ОТ ТАМ,,

ПО НАГОРЕ НА 50м, ИМА СВЕТОФАР ,,,,
, ПО ВАЖНО Е ТАМ ДА ИМА ЗЕЛЕНА ВЪЛНА ЧЕ ПРЕЗ 500м. има 4бр. СВЕТОФАРИ,,
8.
Пешо кура
05.01.2020 18:42:34
5
16
Чакайте другите избори може и да ви "огрее" сега кмета няма зор
7.
До Коко
05.01.2020 18:38:00
9
9
Ти си типичният бургазлия - прост си роден и прост ще си останеш
6.
Коко
05.01.2020 18:19:00
18
16
Ямболите пак ревнаха
5.
Изключително опасно!
05.01.2020 18:11:43
1
26
Тази пешеходна пътека е една от топ опасните в града! Докато някой е спрял в дясна лента пред нея да изчаква пешеходците, отляво редовно профучават покрай него, щото не очакват и не мислят че някой пресичащ може да изскочи!!! Тотална и опасна недомислица!!!
4.
до 4
05.01.2020 17:48:37
4
15
Хахахах, неадекватен си! В Бургас светофарите ги спират след 21 ч. Точно пък в този район са ставали десетки катастрофи, снимките в статията не виждаш ли
3.
Мдкдкем
05.01.2020 17:42:42
14
15
Личи си, че госпожата няма книжка. Не съм чула там да има птп-та, има светофари през няколко метра, които задължително те хващат на червено и освен "в късните часове на денонощието", както е написала госпожата, е трудно да вдигнеш висока скорост, с която е чак "невъзможно да се спре". Който е ненормален ще мине с висока скорост и през легналия полицай.
2.
Българина
05.01.2020 17:34:42
3
38
Не може ли просто да сложат няколко камери. Убеден съм че всеки тогава ще кара с по 40км/ч.
1.
Бургазлия
05.01.2020 17:32:13
33
22
Пешаците да си отварят зъркелите и да не се правят на безсмъртни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори