×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В задънена улица ли е сметопочистването на Карнобат


В задънена улица ли е сметопочистването на Карнобат
Съветниците не приеха предложеното увеличение на такса смет и битови отпадъци, отхвърлиха и план-сметката
23 Декември 2019, Понеделник, 21:10 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Има опасност общината да остане без сметопочистване за една година

Изпадна ли сметопочистването на община Карнобат в задънена улица? Мнозинството в Общинския съвет в Карнобат не прие предложеното от кмета Георги Димитров увеличение на таксата за  смет и битови отпадъци, а впоследствие отхвърли поставената на обсъждане „план-сметка“ за годишния размер на приходите и разходите, свързани с управлението на отпадъците.

По този начин общинските съветници от БСП, ГЕРБ и „Българска пролет“ гарантираха недостиг от 700 000 лв., т.е годината в Карнобат ще започне с дефицит в общинските финанси. В резултат от приетото решение от 1 януари 2020 год. Общинската администрация няма да има право да изразходва средства за сметопочистване и сметоизвозване, тъй като няма одобрена план сметка, а новият бюджет не е приет, твърдят от Община Карнобат.

За да бъде компенсиран очертаващият се недостиг на средства, кметът Георги Димитров и екипът му  ще бъдат принудени да намалят разходите за сметопочистването. Заради решението на мнозинството администрацията ще трябва да обмисли и въвеждане на още една непопулярна мярка, т.е съкращаване на работници от звеното, отговарящо за чистотата в общината - града и съставните селища.

„Просто ще бъдем принудени да „отрежем“  редица други услуги за гражданите. Разбирайте, че става въпрос за средства, които трябва да бъдат буквално взети от социални дейности, култура, спорт и от всичко онова, което е дейност на общината града и в съставните селища, т.е в селата. Бих попитал колегите от БСП, ГЕРБ и „Българска пролет“ дали ще поемат отговорността за това, че ще трябва да спрем финансирането на Балканския фестивал на изкуствата, да намалим дейността на пенсионерските клубове, на клубовете по интереси и да вземем пари от издръжката на детските градини и от социалния патронаж. С това решение мнозинството обрече карнобатлии и хората от съставните селища на по-лош живот през 2020 год. Дано поемат отговорност за това“, коментира кметът Георги Димитров след края на заседанието на Общинския съвет.

В момента нивото на таксата „смет и битови отпадъци“ в община Карнобат е 1.3 / 1000 и едно от най-ниските в цялата страна. Таксата не е била променяна нито веднъж през последните десет години, категорични са от Общината.

Същевременно след въведените промени в Закона за управление на отпадъците преработката на един тон отпадъци в регионалното депо вече е 95 лв. вместо досегашните 57 лв.

Пред Флагман.бг общинският съветник от БДЦ Стефан Кенов коментира, че до края на годината трябва да се проведе извънредно заседание на местния парламент, за да се изчисти това недоразумение. В противен случай общината ще остане без сметопочистване за една година. 

"В юридически колапс сме. Ако до 31 декември не приемем план-сметка, Общината няма да има право да събира боклука през следащата година. Надявам се мнозинството от глупост или недообмисляне да го е направило. Иначе още на 1 януари кметът трябва да прекрати дейността на сметопочистването и всички работещи да получат предизвестие и да останат без работа. За една седмица ще настъпи хаос, градът ще заприлича на сметище. В първия работен ден на 27 декември ще се опитаме с част от общинските съветници да стигнем до консенсус, не можем да оставим общината без сметопочстване една година", обясни съветник Стефан Кенов. 


В категории: Карнобат


14
Коментара по темата
14.
Сунгурларе
24.01.2020 14:55:49
1
1
Попитайте Големия политик Стефан Кенов защо използва като лични автомобили ,за лични нужди противопожарните джипове които са на Община Сунгурларе за гасене на пожари и са по програма и където баща му Георги Кенов е кмет на Сунгурларе. Всеки ден пътува Сунгурларе-Карнобат и също ходи на лов със тях,вместо да се използват за гасене на пожари.Това го попитайте и дайте гласност,а не да правите големия разбирател. Айде сега да ви видим ФЛАГМАН.
13.
*********
27.12.2019 10:14:49
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
27.12.2019 08:59:33
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Браво!
27.12.2019 08:58:10
2
27
Така е редно . Едно от предизборните обещания на Димитров бе ,че общината е в добро финансово състояние и няма да вдига данъците.Що сега иска
10.
БСП,ГЕРБ ,БП
25.12.2019 13:58:24
23
11
БСП винаги е била вредна за обществото, ГЕРБ са крило на БСП -все същите, Българската пролет е най-вредното ново комунистическо явление- дано издържат до пролетта с тази корпоративна политика иначе ще бъдат пометени заедно със скапаните корпорации(фирми) които ги сложиха в ОбС.
9.
До 3.
24.12.2019 17:17:14
14
5
Дернев ,тази теория е абсолютна глупост преписана от учебник по политикономика.
8.
Вземете парите от
24.12.2019 16:25:59
15
8
тези , които си сложиха общинските съветници.
7.
Катнобатман
24.12.2019 13:55:08
3
34
Теодора Кенова взима заплата, а не работи нищо. Едно едно перо от което да се вземат пари...
6.
RE-1
24.12.2019 13:35:27
2
9
Не случайно си имат река Боклуджа.
5.
Иван
24.12.2019 10:44:50
3
35
Целият персонал е надут в общината.Който има да оправя някой било то сестри,братя, любовници всички се назначават без необходимия ценз. Трябва съкращение голямо.Чудят се какво да правят цял ден.Некомпетентни,излагат се като кифладжии.
4.
Живка
24.12.2019 09:57:34
26
11
Заради тези дето гласуваха за БСП,ГЕРБ и Българска пролет ще тънем в боклук.
3.
Дернев
24.12.2019 09:53:58
1
22
Явно нещо в преразпределението не е договорено и си дават допълнително време. Иначе 700х. лева не са проблем за Кб. Пори всипки случаи има какво да се оптимизира в разходите особено в персонал и заплати и трябва да се направи. Но правилния подход е увеличаване на приходите и то не по най-лесния начин, както прави и съветва държавата чрез увеличаване на данъците, а инвестиране в собствени дейности за получаване на собствения доход. Привличане на инвеститори също и не чрез продажба на общинска собстврност, а апортирането й за участие на общината. В това отношение Кб има същите възможности като Бс и Вн, но трябва инициативни и не много алчни хора. Такива могат да се намерат, ако алчноста не изкривява целите и погледа. Работете в тази надока. Не пакайте от горе да ви кажат какво да правите, защото при всички случаи интересите ви ще бъдат орязани.
2.
*********
24.12.2019 08:36:32
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
*********
23.12.2019 21:59:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори