×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Идва ли краят на борбата с вечния сопол


Идва ли краят на борбата с вечния сопол
Няма родител на света, който поне един път да не се е бил с чудовището, наречено детска хрема
Ключови думи: хрема, битка, сополи, новини
11 Декември 2019, Сряда, 10:45 ч.

Ето кратък наръчник за ефективна борба с хремата

Битката с детския сопол е като нито една друга битка, водена някога на този свят. Защото колкото и войни и битки да помни човешката история, те всички някога поне са свършвали, докато борбата със сопола е просто... вечна. Тя никога не спира. Тази битка няма край и няма дори временно примирие с детския сопол, та човек да може да седне за малко, да си почине, да иде на море или просто да свърши някаква друга работа, освен да духа нос, да крещи ЕЛА ДА ТИ КАПНА КАПКИ!! и да се отчайва до полуда.

Няма родител на света, който поне един път да не се е бил с чудовището, наречено детска хрема. Какъв ти един път – та това чудовище е живо непрекъснато в годините между раждането и първи клас! При това борбата е неравностойна, защото хремата има много разновидности (задна, предна, бистра, гъста), а родителят, горкият, (най-често – майката) е само една, а нервите ѝ умират с милиони неврони в час при всeки сблъсък с хремавото чудовище.

А какво прави родителят, когато хремата надигне глава и от носа на детето започва да тече река от сополи? Посяга към най-близките капки, разбира се. Капките за нос сигурно са най-купуваният продукт в световната икономика и то не е случайно. Тъй като капките не са безобидни, а честата им и продължителна употреба уврежда лигавицата на носа, щом краткотрайният им ефект премине, хремата отново се завръща, дори по-упорита отпреди. И обичайно става така, че родителите първо купуват едни капки, после нещата с хремата се влошават, налага се да се отиде на лекар, който какво прави? Изписва други капки!

Или даже два вида други капки! И така започваме да живеем в един непрестанен цикъл от купуване и сменяне на капки за нос, а сополите все така си съществуват необезпокоявани.

Освен това често хремата води със себе си и други неприятни последици – болни уши, възпалени сливици, всякакви инфекции, които налагат детето да стои вкъщи. С него вкъщи остава и неговата майка, за да му вари чайове, да капе капки и да пробутва на детето лекарства, които то категорично не желае да приема, докато успоредно с това се опитва да работи и да спира детето, което се е заело да превърне къщата в бойно поле. Ако не сте виждали военновременен окоп, достатъчно е да видите снимка на дом, в който дете е прекарало 1 седмица затворено заради хрема и сополи – навсякъде има играчки, всичко е струпано по столовете, а майката седи на земята и си скубе и без това оредялата коса.

Сами разбирате, че това не е нещо, което човек може да изтърпи повече от 1-2 пъти годишно, без да полудее. Затова идва моментът, в който родителят сяда, заобиколен от капки за нос, разтвори за нос, помпи за нос и кърпички за нос, и си задава въпроса – добре, аз как ще я карам оттук нататък? Как ще се боря с тази хрема и с тези сополи, и ще имаме ли ние някога нормален живот БЕЗ тях?

Да, има, скъпа майко, която вече не вижда светлина в тунела от гъсти сополи. Има нормален живот и за теб, и той идва с бързи крачки благодарение на Шуслеровите соли, които децата приемат лесно и дори харесват, представете си!

Ето и кратък наръчник за ефективна борба с хремата с помощта на Шуслерови соли – таблетки, които са приятни на вкус и бързо се стопяват в устата:

При хрема с бистър, воднист секрет се редуват на 15-30 минути по 1 таблетка от Шуслерови соли №3 и №8.

Шуслерова сол №3 активира имунната защита и спира развитието на инфекцията, а сол №8 намалява секрецията. При подобрение се продължава с прием на 3 таблетки дневно от всяка сол до пълно оздравяване. Успоредно се прилага и Шуслеров мехлем №8, който се намазва няколко пъти дневно от двете страни на носа и в началото на ноздрите. Освен за хремата, той помага и за по-бързото възстановяване на възпалената и разранена кожа на и около носа.

При хрема с гъст, белезникав секрет се приемат соли №3 и №4 по същата схема. В случай, че настъпи влошаване и хремата хронифицира, а секретът стане жълто-зеленикав, незабавно на помощ идва комбинацията на соли №3 и №6 с прием по същия начин.

Шуслерова сол №4 е основна минерална сол за здравето на лигавиците на дихателните пътища, а сол №6 помага при тежко протичане на простудни заболявания (кашлица, хрема, синузит) с гнойни секрети.

Така че, родители, не унивайте (сополив) нос, а бързо отивайте в първата аптека и се въоръжавайте с Шуслерови соли, защото иначе рискувате хремата да превземе живота ви, мислите ви, дните и нощите ви и буквално... да ви удави!


В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Въѝ, въй, въѝ
11.12.2019 12:53:57
0
10
Да с шуслеровите соли, просто ще имате празен джоб и шуслерови сополи!
1.
много за едно голямо нищо
11.12.2019 12:02:25
0
12
Цялото това слобоблудство заради шуслеровите соли ли беше? Напишете 2-3 изречения и пишете че са най-най и готово. Какви пхари чакате сега за тази реклама, като никой няма да прочете толкова дълъг и безмислен текст. И аз не го прочетох, но знам как да мина през текста бързо и да видя какво се опитвате да кажете, за съжаление не ви достига знания и познаване на българският език и изказът ви е елементарен
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори