×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Могат ли да накажат родителите на просещите циганчета?


Могат ли да накажат родителите на просещите циганчета?
Докато има хора, които да съжаляват и да дават пари, няма да спре просията, смята експертът
09 Декември 2019, Понеделник, 12:38 ч.
Автор: Флагман.БГ

Много често родителите взимат събраните от малчуганите пари и не ги използват по предназначение, посочва Таня Колева

Коледните и новогодишните празници са време, когато просията придобива особено големи размери. Милостивите хора в повечето случаи спират и дават пари, особено когато към тях е насочена детска ръка. Този ход на родителите, които са изпратили децата си на улицата, е познат, но винаги успешен. Не случайно са избрани местата, където децата стоят за милостиня по цял ден на студа. От Дневен център за работа с деца на улицата в Бургас обясняват, че по този начин се прави лоша услуга. 

Колегите от Actualno.com разговарят с Таня Колева, която е управител на Център за работа с деца на улицата, управляван от Община Бургас: “Приканвам обществеността и гостите на града да не дават пари на просещите деца, а да подадат сигнал на телефон 112 и по специално към дежурните на Областна дирекция на МВР Бургас, за това, че има дете което проси. Когато полицията отиде на място и установи, че се извършва просия може впоследствие да бъдат наказани родителите за деянието. Единственият начин да бъдат санкционирани родителите е, когато има три установени просии в една година. Само в такива случаи прокуратурата може да заведе дело срещу родителя според Наказателния кодекс. Има ли сме две майки, които карат децата си да просят и са осъдени. Едната ги беше оставила на улицата в ТК „Слънчев бряг“ и получи условна присъда, а другата майка беше на пробация“.

Докато има хора, които да съжаляват и да дават пари, няма да спре просията, сигурна е Таня Колева. Според нея този лесен начин за изкарване на пари, чрез съчувствието към децата трябва да бъде прекъснат с общите усилия на институциите и обществото. „Каквото може по закон, ние им помагаме на родителите и децата. Съдействаме им, за да получат каквото им се полага“, добавя социалният работник с дългогодишен опит. В Дневен център за работа с деца на улицата сега се грижат за 17 деца. Там им помагат да посрещнат основните си нужди, получават профилактика и медицински услуги.

“На ден идват по пет, шест деца, защото ние ги стимулираме да ходят на училище и така сме се разбрали с училищата, че те трябва да бъдат там, защото е важно образованието“, обяснява Таня Колева. Децата не са забравени от обществото. Поредното доказателство за това са наближаващите празнични тържества, които предстоят в Центъра. Децата ще получат подаръци и сладкиши от кампанията на Община Бургас "Подари от сърце" и от Сдружение “Операция Плюшено Мече”.

Възпитаниците на Центъра ще се радват на внимание и топлота от инициаторите на двете кампании. Веселбите край елхата и посрещането на Дядо Коледа предстоят. Те са правилният начин, за да могат децата да се развиват и да станат част от обществото.


В категории: Бургас


11
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
11
Коментара по темата
11.
Chuk
10.12.2019 01:41:24
1
1
Kato vzemaha ritnicite nqkolko puti i da vidish kak bqgat daleche mama im mangalska.Malko sa ni drugite bokluci che i tezi da tolerirame
10.
До 4
09.12.2019 17:46:23
0
3
И да ди вземат какво? Кой нормален ще осинови цигане.
9.
МОГАТ ,АМА НЕ ИМ СТИСКА
09.12.2019 16:36:17
0
3
за наказанието ,щото после ще има ,


ти ,що пипаш матриала
8.
До 7
09.12.2019 15:28:54
2
3
Като те гледам как пишеш, май и ти си мангал.
7.
Ха ха
09.12.2019 14:38:49
2
5
До 1 ви постинг
Искам да се обосновете че циганите са хора ....чисто практически сравнете ги по 10 точки с нас българите...
P.S.
Защото според мен и животни ви са, т.е. не искам да обиждам животните, който се подават на възпитание и уважават стопаните си
6.
Koma
09.12.2019 13:31:18
3
1
Ай стига сте преигравали лумпени гадни много сте загрижени умирате от страх за себе си и его то ви използвате всички слаби звена за да пукате вампири мръсни всеки има свобода и ще прави квот си иска с шибаният си живот евала на индия виж там ..имат такава религия че ..ядат всичко трупове целта е дасе унищожат като човек затова ай се раскарате или пък си купете вибратор и той помага//???
5.
xix
09.12.2019 13:05:20
1
4
ami na proseshtite policai koito pazqt tiq deto vi tochat ?
4.
Къде са...
09.12.2019 13:02:51
3
10
Къде са неправителствените организации? Защо на тези герберски гласоподаватели не им вземат децата? Защо вземат само на бедните българи?
3.
Могат
09.12.2019 12:59:38
1
8
Обаче не ат желание
2.
Тошо Петров патъра
09.12.2019 12:54:04
0
18
Ми що им давате бе като толкова ви е жал за тез паразити купуваш на манго една баничка или дюнер да ръфа паразита и до там ама не манго иска кинти даже може ядене да му еземеш на хъкрещия индивид и да та гледа злобно и да та кълне че не си му дал суха пара в миризлива та ръчичка крадлива
1.
Запомнете
09.12.2019 12:50:05
23
2
Циганите и те са хора.
Не на расизма.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори