×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

По времето на соца работехме и учехме здраво, но и почивахме добре


По времето на соца работехме и учехме здраво, но и почивахме добре
Тогава отдихът бе неизменна и задължителна част от трудовото ни всекидневие
23 Ноември 2019, Събота, 08:27 ч.
Автор: Флагман.БГ

В днешните скъпоплатените СПА центрове се глезят олигарси, мутреси, богаташи с неизвестен произход на парите си, а тогава...

Пред вас е още един набор от снимки от всекидневието на нашия народ от времето на социализма.

В албума са събрани тия фотографии, не сме ги подбирали нарочно – просто това е останало от онова време, пише socbg.com.

Предлагаме ви да им хвърлите един поглед и да прецените какво сме загубили и какво сме спечелили от т. нар. демокрация.

По времето на социализма отдихът бе неизменна и задължителна част от трудовото ни всекидневие. Хората здраво работеха, но държавата им бе гарантирала заслужена почивка.

Според Кодекса на труда всеки работещ имаше право на 14 работни дни годишен отпуск. Някой категории ползваха по 20, а униформените – цял календарен месец.

Почти всички категории работници и служещи си имаха почивни станции на най-хубавите места в страната – задължително по морето, балнеосанаториуми във Велинград, Поморие, Павел баня, Вършец и къде ли не из богатата ни на минерали извори родина. През зимата се пукаха по шевовете станциите в Рила, Пирин, Родопите, Стара планина…



Мнозина си позволяваха лукса всяка година да почиват и на море, и на планина. Някои работяги, свикнали със селския труд, пренебрегваха отдиха и се хващаха на работа в кооперативите или в личните си стопанства, но това си беше техен избор.

За младежите и децата бе създадена широка мрежа от лагери и почивни станции, където всяко лято бъдещето на нацията почиваше, спортуваше, занимаваше се с увлекателни дейности и игри. Неслучайно населението на България наближаваше 9 милиона


И така до „избухването” на т. нар. демокрация. Сега някои от по-възрастните не си спомнят кога за последен път са виждали море. В скъпоплатените СПА центрове се глезят олигарси, мутреси, богаташи с неизвестен произход на парите си и, разбира се, новите ни политици и „народни” избраници.

Простолюдието работи на няколко места, за да свърже двата края и въобще не му идва на ума да почива

– така, докато се пресели в т. нар. по-добър свят.

Сравнението с преди и сега направете сами.










В категории: Ретро Флагман


9
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
9
Коментара по темата
9.
XX
23.11.2019 11:19:58
1
2
Не ми обръщайте внимание, целият форум
знае, че съм побъркан и озлобен куку.
По времето на Тошо овчарина лапах здраво
всякакви привилегии и най-голямата ми
ценност беше ядене и спане. За съжаление
всичко свърши и сега си останах стар, самотен, беден бастунджия.
8.
ХХ
23.11.2019 10:52:52
2
1
@3
Ти тва дето си го писал, верваш ли си? Щот ако си верваш си или друсан, или луд, или комсомолска отрепка много по слабоумна и от плевнелиев.
@7
Шизи, вярвам ти, че си искрен. Все пак това са евроатлантическите ценности на всички гербаджии, нали?!
7.
ХХ
23.11.2019 10:22:58
4
4
Аз много обичам сегашната демокрация, защото сега вече имам истински приятели-
Росен и еврейчето Паси.Мога свободно да
участвам в гей паради и да се радвам на
Жужи Путлин.Разбрах какво е истинска
мъжка любов.Малко съм притеснен, че
понякога ме хваща идиопатия, деменция и
чекиджекус бастунджекис.
6.
НАГЛЕЦА 3
23.11.2019 10:01:18
2
7
Демокрацията и свободата изискват ! Земята, водата, природните ресурси, природните богатства, благата произлизащи от тях да са на всички хора ! Точно обратното на това което пишеш. Нарича се комунизъм. Личните ти експлоататорски амбиции, кражби, заграбвания като в днешния капитализъм се нарича ПРЕСТЪПНОСТ. Капитализма няма нищо общо с демокрацията. Заграбването на природните ресурси, земята, природните богатства в една малка група хора се нарича капитализъм и е най престъпната система съществувала някога. Дори робството е било по добре от капитализма, защото робовладелците са се грижили за робите да са здрави, лекували са ги, хранили са ги, за да могат да им работят. При капитализма на експлоататора капиталист не му пука за здравето и живота на раблотника. Захвърля го и да умира, сменя го с нов
5.
до 3
23.11.2019 09:47:12
3
5
Вижте го само наглеца какви идиотщини ви пробутва . Лична инициативност ! С това наглите, щиб.. капиталистически говна оправдават кражбите си и наглостта да се имат нещо много повече от вас, висша кляса, богоизбрани, елит, умни и красиви, а вие обикновено простолюдие, работници, роби. Чуете ли такъв боклук да ви говори така, резне..ете му гръц.Муля мааам му капиталистическа буржоазна. Подобни твари са най обикновени престъпници. Личности били, гурльоооо, КАТО СИ ЛИЧНОСТ БАЧКАЙ СИ САМ БЕ ИДИОТ
4.
Аз
23.11.2019 09:34:57
1
3
Майка ми работеше в Танерен флот и от БМФ имаха почивна станция Чайка във Велинград и всяко лято бяхме там на планина. Сега същата е луксозен СПА хотел Олимп, и е частно.От там децата си тръгвахме със сълзи защото бяхме от различни градове и се сриятелявахме.
3.
Черноморски
23.11.2019 09:30:54
9
3
Това писание има претенциите на обективно четиво, но всъщност е много посредствена пропаганда в полза на онези, на които демокрацията им отне привилегиите. За работещите допълнително на село този труд не беше доброволен "техен избор", а принуда, за да вържат двата края. Всяка носталгия по миналото е загуба на време, а такава по съветския социализъм у нас си е направо комплексарщина - демокрацията и свободата изискват лична инициативност, а не стадно послушание, налагано от комунистическата идеология. Гадно е, че писанието няма автор!
2.
TWICER
23.11.2019 09:23:27
1
10
ОБРАЗОВАНИЕ И СЕГА ИМАМЕ,НО КРИТЕРИИТЕ СА ЗАНИЖЕНИ/ ПРОСТ НАРОД ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА/ , РАБОТА СЪЩО ИМАМЕ / ТЪРСИ СЕ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА/, ЗА ПОЧИВКА НА МОРЕ И ПЛАНИНА СЪС СПЕСТЕНИ СРЕДСТВА МЕЧТАЯТ 80% ОТ ДИАСПОРА, А ЗА КУПУВАНЕ НА НОВО ЖИЛИЩЕ СЪЩИТЕ 80% СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ИПОТЕЧНИТЕ КРЕДИТИ,ПРЕВЪРНАХМЕ АВТОПАРКА В 2-3-4 РЪКА И МНОГО ДРУГИ 'ЕКСТРИ' ЗА КОИТО ПРИЧИНИТЕ СЕ КОРЕНЯТ В САМИТЕ НАС КАТО ДИАСПОР ! ! ! !
1.
Павката
23.11.2019 08:39:12
3
12
По комунизма образованието беше на топ ниво и бяхме сред най добрите в света. Още от тогава имаме таланти, а днес все децата на онези комунистически ученици са пълни дебили с таблети.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори