×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Транспортна революция в Бургас: Всички ремонтирани улици ще имат обособени велоалеи


Транспортна революция в Бургас: Всички ремонтирани улици ще имат обособени велоалеи
Кандидат-кметът на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов се срещна с представители на колоездачното общество в морския град на отворена среща-дискусия за бъдещето на транспорта
10 Октомври 2019, Четвъртък, 21:05 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Градът се нуждае от алтернативен транспорт, трябва да насърчаваме колоезденето, категоричен е Димитър Николов

Обособяват велоалеи на улиците, които предстои да бъдат ремонтирани в Бургас. Това разкри днес кандидатът за кмет от ГЕРБ Димитър Николов на среща с представители на колоездачното общество на морския град. Тя се състоя в неформален вид в кафе „Amaretto” и на нея Николов даде допълнителни детайли за политическата си програма за следващ мандат. На срещата присъстваха кандидати от листата на ГЕРБ за общински съветници - водачът, проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Георги Маринчев, който също е активен велосипедист, представители на колездачния клуб „Черноморец”. Сред присъстващите бе и Димо Ангелов - официално обявен за най-добър колоездач на България за всички времена, както и Радостин Константинов - Спортист на Бургас за 2017, а тази година спечели обиколката на Камерун.

„Искам да припомня, че Бургас бе първият град в България, който навлезе в темата за велосипедите и колоезденето като алтернатива на автомобилното придвижване. Иноватори сме и в услугата „рент а байк”, към която има сериозен интерес. В момента приключва изграждането на велоалеята към кв. Сарафово, а съвсем скоро отново ще можем да се похвалим с това, че сме първи с изграждането на първата велоалея в страната, която достига до летище. В периода 2019-2023 г. в моята програма е предвидено подобряването на градската инфраструктура. Всяка улица, която ще бъде ремонтирана в този период, ще има велоалея, която да не пречи нито на пешеходци, нито на шофьори”, заяви Димитър Николов.

Той уточни пред велосипедистите, че на ул. „Крайезерна” също е предвиден маршрут за колоездачи, който да достига до индустриалната зона в района. Велоалеи ще има и на новия път към кв. Лозово и четирилентовото шосе към кв. Долно Езерово. 

Димитър Николов поздравява Васил Димитров по случай рождения му ден. Димитров днес навършва 86 години. Той е бивш бивш треньор към колоездачен клуб "Черноморец", подготвил много шампиони на България

Активните колоездачи на Бургас – представители както на аматьорските клубове, така и на професионалните, изведоха пред Николов някои от основните си притеснения и желания за развитието на спорта в града, както и неговото признание като начин на алтернативен начин на транспорт. Дискусията, която някои в залата обявиха като пример за пряката демокрация и диалога между администрация и граждани, достигна до няколко интересни идеи, които кандидатът за кмет от ГЕРБ одобри.

На първо място е желанието на Клубът по колоездене „Черноморец” да се увеличи финансирането за спорта, който всъщност се оказва жестоко подценяван от бургазлии. Желанието на представителите на клуба, които участваха в дискусията, бе това финансиране да помогне за популяризирането на спорта в Бургас, а то, от своя страна, да помогне за повече толерантност на пътя. 

Втората идея бе наименуването на някои от велоалеите в морския град на някои от изтъкнатите бургаски и български колоездачи. По този начин да се създаде представа, че въпросните шосета действително са като улици за велосипедистите и трябва да се толерират. 

В допълнение на тази идея бе и изработването на специализирана карта на Бургас, която подобно на тази в градския транспорт, да показва на туристите и жителите на града къде са велоалеите в града. Така алтернативният начин на транспорт не само ще стане по-популярен, но и по-достъпен. 

„В Бургас е сигурно едно – има проблем с паркирането. Но дори и Господ да стане кмет, аз съм убеден, че това не може да се реши само с изграждането на паракинги, защото градът може годишно да обособява не повече от 1200-1300 нови паркоместа. Факт е, че по примера на европейски градове и държави като Австрия или Холандия, тук трябва да се насърчават алтернативните методи за придвижване и аз съм категоричен, че най-правилни и приоритетен такъв трябва да е именно колоезденето”, заключи кандидат-кметът за четвърти мандат Димитър Николов. 
 

Срещата предизвика голям интерес. На нея присъстваха както любители колоездачи, така и професионални спортиси

 




България Всички новини
Тихомир Атанасов:  Ще се застъпвам за политики, насърчаващи икономическия растеж, социалното равенство и екологичната устойчивост Тихомир Атанасов: Ще се застъпвам за политики, насърчаващи икономическия растеж, социалното равенство и екологичната устойчивост Нека бъдем заедно, уверени в силата си като средно голяма европейска държава, и да работим за по-светло и проспериращо бъдеще за България и Европа, призова кандидатът за евродепутат от КП "Граждански блок" Няма да сме част от коалиция, чиито цели се описват просто като „евроатлантически“ Няма да сме част от коалиция, чиито цели се описват просто като „евроатлантически“ Необходимо е да направим средата в България благоприятна за отглеждане на деца, с достойни доходи за работещите, с адекватно здравеопазване и пълноценно образование, коментира Ваня Григорова от „Солидарна България” Ще има ли проблеми с обработването на протоколите за изборите? Ще има ли проблеми с обработването на протоколите за изборите? Ето какви са подводните камъни Съвременните хора постепенно се „подкиселяват“ Съвременните хора постепенно се „подкиселяват“ Въпреки че е кисел на вкус, лимонът спада към алкализиращите храни ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургас с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургас с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц В 18:30 часа на площада в Приморско цялата листа с кандидати за народни представители и кандидатът за евродепутат Борислав Киров, който е от Приморско, ще направят финалните си обръщения към обществеността От следващата учебна година ддигат студентските такси От следващата учебна година ддигат студентските такси Средният размер става 1010 лева, а за кандидатстване - 60 лева Дузпи убиха мечтата на „Нефтохимик“, „зелените“ остават в областната група Дузпи убиха мечтата на „Нефтохимик“, „зелените“ остават в областната група Младите момчета на Станислав Жеков загубиха баража с „Локо“ Стара Загора Пулмолог бие тревога, вейповете сриват имунната система, а при децата се стига и до колапс Пулмолог бие тревога, вейповете сриват имунната система, а при децата се стига и до колапс  От магазин в мола обявиха, че въпреки забраната електронните цигари с HHC може да бъдат купени, но само от техния сайт  Машинистът, който сряза спирачките на локомотива, не бил терорист, а искал да спре безобразията в БДЖ Машинистът, който сряза спирачките на локомотива, не бил терорист, а искал да спре безобразията в БДЖ Колегите оставят локомотивите без надзор и отиват да си спят у дома, а им плащат за нощен труд, разказва той Броени часове остават до края на предизборнатата кампания Броени часове остават до края на предизборнатата кампания Утре е ден за размисъл и агитацията е забранена
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори