×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Левски и Ботев нямат гробове, защото телата им са при Бога


Левски и Ботев нямат гробове, защото телата им са при Бога
Режисьорът на „Дякон Левски“ Максим Генчев призова българите да му помогнат с дарения за каузата да снима филм за Христо Ботев.
05 Октомври 2019, Събота, 08:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Поетът се е подиграл на масонската клетва за мълчание и ако отговорим на въпросите кому са пратили снимката с ритуала и за какво са се клели, ще разберем кой е поръчал убийството му, каза режисьорът Максим Генчев

С ”Дякон Левски” показах своята отдаденост на Отечеството и постигнах целта си: онези, чиито предци предадоха и обесиха Апостола, се разграчиха, като гарваните от стиха на Ботев, под бесилката, други заговориха за Героя, както никога досега не се е говорило толкова много, сподели режисьорът на филма Максим Генчев.
Той се обърна с призив към българите да дарят средства за снимането на филм за Христо Ботев. Ще покажа как един световен поет и горещ родолюбец бе убит тогава, а днес – неглижиран, обяви режисьорът в социалните мрежи. 

Бюджетът на филма е 500 000 лева, а в главната роля ще видим актьора Иван Юруков, съобщи пред репортер на Флагман.БГ Максим Генчев.

Преди старта на предизборната кампания той призова политиците да подкрепят патриотичната му кауза, но досега само един от кандидатите за кметове е откликнал, като е направил дарение за филма.

Ботев е Българската Библия и неглижирането й насажда невежество и антибългарщина, коментира Генчев.

„Обръщам се към истинските родолюбци и с упование в тях, ги призовавам: Нека “лавината” тръгне: за Ботев, всеки лев е лъв!“, добави той.

Наскоро той публикува в социалната мрежа снимка от април 1875 г. с трима знакови революционери-възрожденци на нея - Христо Ботев, Никола Славков и Иван Драсов. Те са седнали около маса, със стриктно подредени атрибути за "масонска клетва за мълчание" - кости, сабя, книжнина. 

„Нищо интересно на пръв поглед, но ако се вгледаме внимателно в този снимков документ, ще открием няколко смущаващи факта - три различни стола (фотоателието импровизирано ли е), цилиндърът на пода обърнат с дупката нагоре (символ на гроб ли е), разпиляни книги, вестници, писма в краката на Драсов и Ботев (подигравка с масонския ритуал ли е), острието на сабята сочи в сърцето на Ботев (заявка, че няма да мълчи), ръката на Славков е на черепа, и още едно по-маловажно поведение - тримата гледат на тяхно дясно (някой е влязъл ненадейно, кой?)“, коментира режисьорът на „Дякон Левски“.

Според него, ако отговорим на въпросите кому са пратили снимката с ритуала и за какво са се клели, ще разберем кой е поръчал убийството му, добавя Максим Генчев.

-Четири години, след като взривихте заспалото общество с филма си за единствения свещеник-революционер в света „Дякон Левски“ обявихте награда за политиците, които дарят пари за новия ви филм, който ще е за друг светец – поетът Христо Ботев, на когото дължим свободата си. Подкрепят ли управниците на свободна България родолюбивата ви кауза?
-Не. Дори им се досвидя да сложат (б.а. във Фейсбук) един емотикон - палец, с пръста нагоре за инициативата. Влизам в тяхното мислене: „аз съм чиновник, който изпълнява послушно нареждане да превърна българския свят народ в население без история, без нравствена ценностна система.... и излизам от “кожата” на това кошмарно превъплъщение, с утехата“ - дано не съм прав! 

-Самоопределяте се като последният режисьор, посветен на националните ни герои. Наскоро правнукът на знаменосеца на Ботевата чета поп Сава Катрафилов – Георги Катрафилов ми сподели, че предатели му отмъщават заради борбата на дедите му за свободна България. Подобно на вас, потомъкът на човека, за когото Христо Ботев признава, че му е бил дясната ръка, е приел мисията да запази родовата памет и издаде книгата „Непокорният”. Според него в България съществуват предатели по наследство. Така ли е наистина?

-„Предателят” живее във всеки индивид и се проявява, когато атеизмът вземе преднина в самосъзнанието му... специално в случая с внука на байрактаря съм потресен, но самият той, ако знае каква е схемата за унищожение на България, като самобитен народ с древна история, би било утешимо личното му страдание.

-След като прочетох призива ви към българите да не се гнусят от „просяка“ Максим Генчев, нито да го дискриминират с грозни епитети, за да скрият кесията си, си ви представих като ангелa от Байлово дядо Добри, който живееше бедно, но събираше пари за черкви. Вие се наричате „просяк“, но средствата са за светците на България, на които дължим свободата си. Подкрепят ли българите каузата ви? 

-Познавах дядо Добри, беше свободен човек - тих, вдъхновен, почти луд. Аз съм шумен, ожесточен и почти нормален. Мисията ни е една, неговата - църква, моята - Бог. Българите в чужбина са по-емоционално настроени. Те гледат често „Дякон Левски“, не се чувстват изоставени, самотни някъде в тяхното изгнание.... и даряват големи суми. Българите тук са твърди, мнителни и взискателни. Даряват малки суми от насъщния и ме разплакват.

-Наскоро споделихте, че за вас „Левски е Божествен пратеник с мисия и той повече няма да се прероди“. А какъв в Ботев?

-Той не е тих монах, с организационни качества, последователен в създаване на тайни комитети като Левски. Ботев е ураган, почитащ небесните дълбини повече от земния си път. За него революцията е или всичко, или нищо, той е за Свобода или Смърт. Неистов, гениален, неописуем! Той е цялото бунтовно величие в българина. Общото между него и Левски е, че и двамата нямат гробове, че не само душите им, но и телата им са при Бога.

-Няма друг български поет, чиито стихове да са гравирани със златни букви върху гранит в Сорбоната, но съвременниците ни сякаш повече се вълнуват от това къде са изгнили белите му меса. Според вас светиите нямат гроб. Това не ги ли прави обречени на вечно страдание като мъченици, орисани от съдбата да гледат отгоре как политиците ни заробват?
-Тъжен и радостен въпрос, чийто отговор давате! Да, ориста на безгробието е съвест за живите, чиито тела ще лежат под плоча, без издълбани стихове...

-Какъв ще е бюджетът на филма и кой ще изпълнява ролята на Ботев?

-Около 500 000 лв, а ролята ще изиграе Иван Юруков на този етап.

-Въпреки успеха на „Дякона Левски“ на критиците им идеше да ви разпнат заради това, че сте показали Апостола като жив човек, който дори псува. Обвиниха ви, че изопачавате българската история. Каква личност искате да представите с филма за Христо Ботев? 

-Филмът „Ботев“ също няма да бъде политически коректен, тоест, ще раздразни официоза, служещ на чужди държави у нас. Даже ми хрумва да заснема една абсурдна сцена, за да им дам храна за черен пиар: героят лежи ранен, кръвта му тече, вълк му кротко раната ближе и го е страх да яде, защото раненият не е човек, а върколак, това е зловеща шега, разбира се, но кинокритиците заслужават шок.

-А какви са тези масонски символи от фотографията с Христо Ботев, Никола Славков и Иван Драсов от април 1875 г., която публикувахте в социалните мрежи? Вярвате ли, че има връзка между тази снимка и последната му битка на връх Околчица? 

-Това е масонска клетва за мълчание. Ботев се е подиграл на клетвата. Имам два въпроса: кому са пратили снимката и за какво са се клели да мълчат. Ако отговорим правилно, ще разберем кой е поръчал убийството на Ботев.

-Неотдавна споделихте, че соросоиди са ви предложили 2 млн. долара, за да снимате филм за Ботев, но по техен сценарий. Според сценариста, след като хванал жена си в изневяра, героят грабнал семейните бижута и избягал за Букурещ, където се отдал на разврат и алкохол. Щедрият соросоид искал да изкара революционера плагиат, убит заради хомосексуална връзка. Може ли нормален човек да измисли подобна глупост?

-Това предложение според мен беше провокация след филма за Левски, за да се хвана на въдицата заради пари и да ме довършат. Но Синопсисът беше толкова отвратителен и нескопосан, че веднага усетих клопката.

-Възможно ли е наистина предателите, които изпълняват доктрината „Дълес“, да се опитат да омаскарят непокорния Ботев, като го превърнат в идол на извратеняци?

-Всичко е възможно. Вече никой не се дразни, когато се твърди, че автор на стиховете е Стамболов или някаква руска поетеса?!, както и това, че Ботев е терорист и крадец на пари от касата на Гюргевския революционен комитет. Целта на филма е просветна, за да знаят децата кой е Ботев!

-А кога ще снимате филма за Петър Дънов и защо решихте да е на английски? Вярвате ли, че като покажете каква е била ролята на Ботев и Дънов за развитието на България и на земната цивилизация, ще може да събудите материално заробеното общество?

-“Дънов - Мистерията Елбур ще снимам лятото на 2020-та живот и здраве.  На английски го иска продуцентът, защото има инвеститори от чужбина и вероятно Уилям Дефо ще играе Учителя. Аз настоявам да има български вариант. Нашият език е свещен и не случайно Беинса Дуно се появява в България.

Мисия е да пазим българската памет. Винаги е имало материални и духовни хора. Нека духовните станат повече!


В категории: Животът


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
9
Коментара по темата
9.
znaech koi si nali ?
05.10.2019 12:46:33
12
1
Odi sega na mama si y kloakata...
8.
znaech koi si nali ?
05.10.2019 12:46:31
11
1
Odi sega na mama si y kloakata...
7.
ха ха ха
05.10.2019 12:19:34
2
12
номер 6, това са оправдания на неграмотни некадърници. човек като иска винаги може да се научи. и е нормално хората да не харесват такива като теб. ти даже "ат" не знаеш как се пише.
6.
И аз ни разбрах
05.10.2019 12:05:49
11
3
Постоянно има някой дето пише минуси заради грешки граматически.Така той волю или неволю влияе на четящите.Слуш ай ся умнико:-Нямахме много време да се изучим лашкани от вадене на цвекло и бране на и др бригади..в. школото..Пък и не можехме да се доближим до умните даскаля обградени от подмазващи се и скимтящи родители и безгръбначни дечица..
Сега проблемите са на друго ниво а няма време .Тъй че не се бъркай между актовете като се ритат Адът ще ти се види като песен на Г Христов.. И още нещо:- що не си.....
5.
Иван
05.10.2019 11:36:07
1
13
Този филм за Левски трябва да се забрани с закон. Това беше най голямата гавра която може да е правена за Левски
4.
Поправка до Мишо
05.10.2019 09:39:52
5
5
Материалната загробеност а не загриженост...осраните корекци заложени в Гугъл могат да закарат човек на бесилото.
3.
ДоМихаел и Максим
05.10.2019 09:32:14
4
4
Мишо,доста сме дето сме се отървали от материалната загриженост. -останали сме с едни гащи на гъзъ......Максиме,като направиш филм ,Кой уби Ал Константинов и Гошо Марков ще се разбере и за другите серсемлъци...Ще подскажа:-не са бай Тото бай Владо и бай Дончо...
2.
ДоМихаел и Максим
05.10.2019 09:32:10
4
3
Мишо,доста сме дето сме се отървали от материалната загриженост. -останали сме с едни гащи на гъзъ......Максиме,като направиш филм ,Кой уби Ал Константинов и Гошо Марков ще се разбере и за другите серсемлъци...Ще подскажа:-не са бай Тото бай Владо и бай Дончо...
1.
ДоМихаел и Максим
05.10.2019 09:32:07
4
3
Мишо,доста сме дето сме се отървали от материалната загриженост. -останали сме с едни гащи на гъзъ......Максиме,като направиш филм ,Кой уби Ал Константинов и Гошо Марков ще се разбере и за другите серсемлъци...Ще подскажа:-не са бай Тото бай Владо и бай Дончо...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори