×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деца се самоубиват заради секстинг, побъркват ги със заплахи за порно в нета


Деца се самоубиват заради секстинг, побъркват ги със заплахи за порно в нета
За отмъщение децата са подложени на секстинг от свои съученици. Плашат ги с разпространение на порно в Интернет. Онлайн насилието продължава 24 часа в денонощието
23 Септември 2019, Понеделник, 10:16 ч.
Автор: Флагман.бг

 Имаме случаи на самоубийства на деца, които са подложени на много жесток онлайн тормоз, каза Георги Апостолов

Деца се самоубиват заради разпространението на снимки или клипчета с еротично съдържание с цел отмъщение или злепоставяне, което специалистите наричат секстинг. 
Имаме случаи на самоубийства на деца, които са подложени на много жесток онлайн тормоз, това каза пред Нова телевизия Георги Апостолов от Националния център за безопасен Интернет.

„Стотици хиляди хора се присъединяват и коментират еротичното съдържание. Физическият тормоз продължава докато детето е на училище, а онлайн насилието продължава 24 часа в денонощието“, обясни той.

Почти всяко четвърто дете става жертва на онлайн тормоз от свои връстници.

Част от заплахите в интернет идват от връстници, разказва училищният психолог Вержиния Трайкова. А формите на тормоз са най-различни.

„С публикуване на различни снимки, които да унижават, на различни изрази и заплахи, пишат често за спорове, които не са успели да разрешат очи в очи – заплахи, подигравки, уронване на авторитет и достойнство, прикрити зад екрана. Понякога се правят и шаржове, на които се вижда, че това не е действителната снимка, и детето не може да преодолее чувството, че му се подиграват за нещо, което не е направило“, добавя Трайкова.

Близо 6300 сигнала, свързани с незаконно съдържание или поведение в интернет, са подадени на горещата линия за онлайн безопасност през миналата година. А за тази – броят им расте.

Най-често оплакванията са свързани с детско порно, еротично съдържание или подмамване на дете.

Ръст на случаите на тормоз над деца в интернет, отчитат от ГДБОП. От началото на годината са разкрити 45 случая, свързани с педофилско посегателство – повече от същия период през миналата година. Расте и онлайн насилието между връстници каза водещият на рубриката „На твоя страна”  Георги Георгиев.

Обикновено педофилите се представят за връстници на жертвите си. Прикрити зад фалшиви профили, внимателно проучват интересите на децата, за да създават доверие. И бързо влизат в контакт с тях.

„Благодарение на ранната сексуализация разговорът много бързо преминава на сексуални теми. Детето е подлъгано да си направи голи снимки или клипове“, поясни Георги Апостолов.

„Често приканват подрастващите не само да се снимат, а и да извършват сексуални действия пред камера“, каза Явор Колев от ГДБОП.

Не създавайте такива материали, които ще ви преследват през целия живот, тъй като един път попаднали в Интернет, те не могат да бъдат заличени, добави той.

Записите се използват като разменна монета. За да не бъдат разпространени сред близките на жертвата, от децата се искат различни неща.

„Изнудват детето да изпраща повече и повече такива материали, крайната цел на сексуалния насилник е то да бъде изведено извън дома си, на улицата, където да се злоупотреби сексуално с него. Повечето от тях се ограничават само в такива онлайн комуникации и набиране на снимки и видеа за задоволяване на перверзните си нужди, но има и такива, които се стремят да достигнат до сексуален контакт с детето“, предупреди Колев.

„Случвало ми е хора от фейк профили да ми пишат – „Как си?“, „Какво правиш?“, „Да се видим“. Не отговарям на такива съобщения, дори веднага го блокирам в социалната мрежа. Нямат профилна снимка, имат малко приятели, или профилът е създаден преди няколко часа“, разказа ученичка.

Експертите по киберсигурност предупреждават, че най-често се подлъгват децата на възраст до 15 години.

Насилниците обикновено са мъже – между 20 и 50 години. Те са там, където и децата. В най-посещаваните от тях социални мрежи. И дори в платформите за игри. Използват десетки профили, зад които се крият. Само в България регистрираните сайтове за запознанства са над 200.

Според експертите родителите лесно могат да разпознаят, ако детето им е станало жертва на тормоз в интернет.

„Когато родителят влиза в детската стая и ако забележи, че детето много бързо сменя с клавишна комбинация екрана на компютъра или бързо заключва екрана на телефона си – това са индикации, че то крие нещо. Ето защо се препоръчва в по-ранна възраст компютърът да седи в общо помещение – под визуалния контрол на родителя“, каза експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

При проблем родителите могат да търсят помощ или консултация и на горещата линия за онлайн тормоз на Центъра за безопасен Интернет.
 


В категории: Крими


7
Коментара по темата
7.
kaka
01.10.2020 05:05:32
0
2
Боклук мръсен лъжлив гаден
6.
Da
23.09.2019 13:10:26
2
1
Има един петър камака от лазур който е много навътре със тези нешта самоче се пази този човек разбира доста от тези нешта и онлайн разпространението и групите които го правят
5.
Някоя
23.09.2019 11:03:41
5
1
Вие четете или само коментирате, тук пише че се правят монтаж на снимките ,прочетохте три реда и всичко ви е ясно .
4.
Майка
23.09.2019 11:01:10
4
7
Ще ми направи такива номера, но ще има шамарена фабрика. Ще им дам едно порно и после олеле. Да си гледат уроците. И хич да не ме плашат разни, че щели да ги вземат. Докато ги храним и отглеждаме, ще правят каквото кажем.
3.
Bg
23.09.2019 10:56:12
3
10
На 12 години вече са активни във Фейсбук с предизвикателни снимки в оскъдно облекло и без него. Явно че им харесва на тези девойки това което правят. Родителите по често да надничат в профила на детето си. Но и примера е от значение.
2.
Павката
23.09.2019 10:40:41
3
15
Нали не давате да се шамарят децата, не било европейско. Понякога един здрав бой решава много проблеми и държи влага за дълго, после преди да правиш глупости се сещаш много бързо :))(
1.
мислещ
23.09.2019 10:30:42
8
8
Ами просто е ! Не си правете клипове или снимки докато се чу...те ,и няма да имате проблеми ! Като им бил вътре добре им било хубаво....а после-кой ми сра в гащите !?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори