×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добрият пример: Деца тръгнаха с велосипеди на училище


Добрият пример: Деца тръгнаха с велосипеди на училище
В дворовете на училищата има велостоянки, превърнаха българския град в холандски
18 Септември 2019, Сряда, 23:44 ч.
Автор: Флагман.БГ

За учениците изглежда не е проблем да захвърлят идеята за автомобили и да яхнат велосипедите си

Децата на Ямбол масово ходят на училище с велосипед. За разлика от Бургас, където в първите учебни дни картинката пред училищата представляваше засилен трафик от автомобили, ямболските ученици изглежда са преценили, че е значително по-добре да използват двуколесен транспорт.

Факт е, че в последните години в Бургас се инвестира сериозно във велоалеи и начини за улеснение на този вид транспорт, но въпреки това за жалост все още бургазлии предпочитат автомобилите.

Причината за разликите вероятно е в манталитета не само на учениците, но и на самите граждани в двата града, смятат наблюдатели. В Бургас сякаш се усеща някакво принизяване на велосипедиста – едва ли не ако караш колело, не си от елита, който е зад волана на автомобил. Изглежда тази стигма към велосипеда в Ямбол обаче не играе роля и обективно по-добрият и по-лесен начин за транспорт се използва масово от учениците. 

И въпреки че в морския град изглежда самите хора нямат желание да яхнат велосипеда, то все още има начини те да се мотивират. Видно от снимката, в Ямбол край училищата има велостоянки, които могат безопасно да се използват от учениците, а в Бургас такива има само на конкретни места в града и една част от тях са на практика неизползваеми, защото не обхващат рамката на велосипеда заедно с едно от двете колела. 
 


В категории: Ямбол


Автор
13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Петър
20.09.2019 12:02:57
0
0
11,
Града Ви е малък?
Малки са възможностите на управляващите града Ви, а с такова мислене ще става още по-малък! Колко от Вас имат терени, които могат да бъдат използвани за Вашето удоволствие? Даден Кмет по никакъв начин не може да Ви попречи! Просто е.
12.
Някво ц1 2014
20.09.2019 00:19:47
0
0
Ами като караме толкова мн колела и мн ни хвалите,аре вместо оня шибан Розариум дето ще правите,да направите един bike park че ми писна да правим някви рампи и кмета да реши че не му дреме на патката и да ги махне
:))))
11.
xJorox
19.09.2019 22:21:08
0
2
Аз съм собственик на един от велосипедите на снимката, и искам само да добавя, през лятната ваканция се събирахме по 40-45 велосипедиста и карахме из града. Много готино чувство е да се съберете голяма групичка приятели и да карате заедно из града, проблемът е, че градът ни е малък и просто се въртим в кръг постоянно. Има момчета с колела тип Street, да го кажем големия брат на БМХ-а и БМХ-ове и просто няма къде да се карат, в града има само 5рампи, на които момчетата са просто ограничени и не могат да покажат на какво са способни и да се опражняват. Преди време едни други момчета в парка си направиха място, където скачат, но на кмета ни не му хареса, какво са направили и извика два багера и 1година труд отиде на вятъра...
10.
Петър
19.09.2019 17:24:25
0
1
XX,
Не съм политик та да се оправдавам!
Не са проблем паркоместата! Проблем е, че не се прилага Законодателството! А, политиците действат в укор на своите избиратели, като го променят за користни цели (разбирай фирми във всяка една сфера на икономиката). Чета ти коментарите (стига да си ти разбира се), но бъди по сладкодумен та да те разбират останалите, не аз!
9.
ХХ
19.09.2019 10:52:10
0
1
@8
я прочети пак поста ми №7, дали аз казвам нещо друго?
Началото на прехода го остави на мира - каквото било - било... в противен случай всеки би го използвал за оправдание на нерешените проблеми.
8.
Петър
19.09.2019 10:46:32
0
1
XX,
Паркингите са неизменна част от градската среда. От началото на "прехода" се знае за сегашното състояние! Надявам се да разбираш, а и всички че така не може, и няма да продължава дълго!
Не става въпрос да сменяме системата на управление, а просто да сменим тези, които я управляват. И ще помоля да спрете да затвърждавате мантрата на управляващи, че няма по-добро от тях! Това само доказва, че сте техни роби.
7.
ХХ
19.09.2019 09:46:38
1
2
@4
Теоретично, докато съществува дупката на тройката - няма да има достатъчно паркинги, колите ще стоят по улиците и няма да има велоалеи.
... е, може да има като онова недоразумение по гурко, по което велосипеди и майки с колички (и баби с бастуни) се опитват да преминат невредими, заобикаляйки отворените врати и стъпала на магазинчетата....
Пп. Но си прав, че не им пука, след сато за н-ти път се облагородява около дупката или новите проекти (библионеката) се строят със смешните 30-тина паркоместа.
Факти.
6.
vini
19.09.2019 09:42:22
0
3
Масово автомобилите така наречени модерни са на богатите Ямболии които заляха града.Колоездачите останаха във Ямбол.
5.
Ганьо
19.09.2019 09:05:42
0
1
Че е манталитет , така е , но народа масово си мисли като чете статията
- Е добре де , ама дете то ми как ще стигне безпроблемно до училище ? Дали няма да му откраднат колелото в у-ще ?
По тъмното как ще кара ?
И така никой родител няма да подкрепи идеята за здрав дух и здраво тяло .
4.
Петър
19.09.2019 06:56:41
1
4
Бургас унищожи възможността си за велоалеи преди много години! Причината е една, и тя е зависимостта на публучната администрация от нефтозавода! Всяко едно презастрояване, което не започва от сегашно време е другата причина. Почти всеки е имал възможността да се "докосне" до велоалеи, и как се проектира градска среда. И, на место да използвате това, вие си избирате администрация, която ви задължава с безумни икономически проекти, поетапно унищожава всяка една възможност, и то само поради една причина. Алчност.
3.
Браво
19.09.2019 06:42:22
0
12
Да боядисаш тротоарите с боя и да усвоиш евро средства ли е голямата инвестиция?
2.
БЕРК АЛИ АЙХАН
19.09.2019 03:16:53
12
4
Да наистина в Бургас има велоалеи и то много добре направени
1.
Галина
19.09.2019 01:18:57
2
6
А в най-добрия град кога ? Все още с тежките раници , а за това не смеят и да мечтаят.Дали има вело стоянки в дворовете?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо
Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори