×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гришо победи Федерер и е на полуфинал на US Open


Гришо победи Федерер и е на полуфинал на US Open
Гришо надви Маестрото на US Open с 3:2 сета. Снимка: Usopen.org
04 Септември 2019, Сряда, 07:05 ч.
Автор: Флагман.Бг

Григор Димитров с исторически успех над бившия номер 1 в световната ранглиста 

Григор Димитров се класира за полуфинал на последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство по тенис на САЩ - US Open, при това след невероятно зрелищна победа над бившия номер 1 в световната ранглиста Роджър Федерер, съобщава бТВ.

Българинът показа отлична игра на централния корт в Ню Йорк и за първи път постигна успех срещу именития си противник и притежател на рекордните 20 титли от Големия шлем.

Съперничеството между двамата датира от турнира на закрито в Базел през 2013 г., а в седемте предишни мача Гришо беше спечелил само 2 сета. 

Роденият в Хасково тенисист за първи път в кариерата си намира място сред четиримата най-добри в Ню Йорк. Преди това той достига до полуфинали на "Уимбълдън" през 2014 г. и на Откритото първенство на Австралия през 2017 г.

Мачът започна с ранен пробив за Маестрото и 2:0. Федерер поддържаше високо темпо, успя без никакви проблеми да затвърди натрупаната преднина и да поведе с 6:3.

Двамата тенисисти започнаха внимателно втората част, като първият пробив беше на сметката на Григор Димитров за 4:2. Федерер като че ли беше свалил темпото на игра, но това не му попречи да върне "услугата" и да спечели гейм при сервис на българина. Въпреки това Димитров показа стабилност, достигна до нов пробив и изравняване на сетовете – 6:4.

Доброто представяне на родения в Хасково тенисист продължи и в началото на третата част. Григор впечатляваше със стабилна игра, която феновете на тениса не бяха виждали отдавна. Маестрото обаче защити своето прозвище в края на частта. Той проби за 4:3, а след това и още веднъж - за 6:3, с което отново поведе в мача.

Началото на четвъртата част беше отлично за Гришо и той поведе с 2:0. Добрата игра на българина и видимото огромно желание за победа логично доведоха до изравняване на сетове за втори път в срещата. За първи път в кариерата си Григор печели два сета в мача срещу Маестрото. Федерер показа класата си в края, като, за радост на публиката около централния корт в Ню Йорк, двамата тенисисти направиха прекрасни и оспорвани разигравания от най-висока класа. 

Преди началото на петата решителна част Федерер извика физиотерапевт, който го придружи до съблекалнята. Швейцарецът се върна на корта, но позволи на Димитров да направи пробив още в първия гейм. Видимо беше, че швейцарецът изпитва дискомфорт при игра. Григор се възползва от това и поведе с 4:0. Федерер успя да вземе два гейма на своята сметка, но в края Димитров беше големият победител!

На полуфинал българинът ще играе срещу представителя на Русия Данийл Медведев, който победи Стан Вавринка с 3:1 сета.
 


В категории: Спорт


13
Коментара по темата
13.
€€€
04.09.2019 10:21:19
1
1
Най-после!!
12.
?
04.09.2019 09:57:18
1
11
ако не беше плана на Бачийски нямаше как да спечели
11.
Хххх
04.09.2019 09:56:19
10
5
Браво Гришо, но дали ако Федерер беше във форма и без контузия, щеше да спечели. Отново му провървя и изкачи в класацията.
10.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
04.09.2019 09:51:21
7
3
КОГАТО СИ УСПЕШЕН ИМАШ ФАЛШИВИ ПРИЯТЕЛИ И ИСТИНСКИ ВРАГОВЕ ВЬПРЕКИ ТОВА БЬДИ УСПЕШЕН
9.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
04.09.2019 09:29:04
8
4
БРАВО МАЧКАЙ ГРИША ПРОСЛАВЯЙ РОДИНАТА И ГРАД ХАСКОВО ГОРДЕЙТЕ СЕ БЬЛГАРИ
8.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
04.09.2019 09:14:22
7
5
БРАВО ГРИШО БРАВО ГОСПОДИН ДИМИТРОВ
7.
До Фандък
04.09.2019 09:10:37
1
4
Изпии лекарствата и лягай.
6.
Доо4, 5
04.09.2019 08:26:46
5
2
Турции
5.
Фандък
04.09.2019 08:20:17
25
3
Аматьор, аматьор ся руската мечка ще го сгази. Сдъфче и исплюе. Маймуняк булгаристански
4.
Gri6o slabak
04.09.2019 08:17:09
17
6
Ako ne be6e go zabolqlo ramoto 6te spe4eli na kykovo lqto dosta mlqko ima o6te da pie gri6kata
3.
X
04.09.2019 08:11:01
5
18
Айде, сега всички, които до вчера го плюха, днес ще го възхваляват, а утре ако падне от Месведев - обратното. Браво Гриша, радвам се, че те имаме, но жалко, че хората не осъзнават какво имаме
2.
браво
04.09.2019 08:08:20
4
9
Мачкай Гришо!
1.
браво
04.09.2019 08:08:14
4
8
Мачкай Гришо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори