×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гешев: Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на ало мафията!


30 Август 2019, Петък, 19:17 ч.
Автор: Канал 3

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев

Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това обеща зам.-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и МВР в град Левски. При нея беше разбита бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста освен тартора са още седем негови съучастници, сред които и мъж от София, за когото се предполага, че е бил мулето на групата. 

Гешев обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято рязко да се ограничи този вид престъпност. 

Зам.-главният прокурор заяви, че ало измамниците по принцип са хора с нисък социален стаус и образование, но в същото време разполагат с впечатляващи с лукса къщи и коли. 

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев. 

Той определи разбитата банда в Левски като организирана престъпна група, срещу която имало достатъчно събрани доказателства. 

От думите му стана ясно, че при днешните арести и обиски е открито повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа собственик и на луксозни лимузини. Намерени и иззети са и много телефони, които са били "оръдия на труда" на групата.


"Не можем да говорим за ръководители на престъпна група, но двама от задържаните са доминирали в нея. Според събраните доказателства ще се прецени правната квалификация срещу тях - дали са ръководители, или участници в групата. 4 часа работа не са достатъчни за анализ, но по оперативна информация групата в Левски е сред най-сериозните, работили на територията на страната. За никого не е тайна, че Левски е меката на ало измамниците в България," обясни Гешев пред медиите. 

Всички задържани са криминално проявени, някои са осъждани. При обиските са иззети килограм злато и доста сим карти, някои от Румъния. 

Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски. 

По първоначални изчисления, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, но редовно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците. 


В категории: Крими


10
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
10
Коментара по темата
10.
ivan
31.08.2019 22:23:14
0
0
Ge6ev dosega kude bqhte be klo,un
9.
Стоян петров катъра
31.08.2019 09:25:28
2
0
АЗ съм кобилкина
8.
Брус Ли от меден рудник
31.08.2019 05:29:17
1
3
Салии ей майка ти сали, първо той Бе мене гъзъ после аз ба него гъзъ жълти косми,оранжеви косми,сини косми
7.
ХХ
30.08.2019 22:56:51
0
12
Не знаех, че е свършило времето на мутрата бойко борисов... ма щом казва... явно иде ред на премиер - ало узмамник.
6.
Smith
30.08.2019 21:55:33
3
37
Този слуга на Пеевси и Борисов единствено може да заблуди облъчените тролове и полуидиотите, търкащи талончетата на Черепа.
5.
Лалала-ленд
30.08.2019 20:30:13
2
31
Нито времето на мутрите е свършило, нито времето на мафията ще свърши. Нали ако това се случи, народът ще започне да живее по-добре? А това на някои кукловоди няма да се понрави. А и тогава надали ще има конкурс за гладен прокурор с един кандидат
4.
А.....
30.08.2019 20:05:45
1
34
Да питам....от колко години е в системата тоя " прокурор"??? Нищо ли не е чувал до сега за алоизмамниците? Те вилнеят повече от 10 години! А...мутрите са си тук и си вършат золумите !!! Как ще се справи...с магическа пръчка ли ???
3.
baihui
30.08.2019 19:49:34
3
36
Времето на мутрите никога не е св ършвало бе, капут! Мутрите като теб са в полицията, съдебната система и правителството, нещастник! И за вас ще има скоро Ловеч, Белене и Скравена ! Помни го !
2.
питанка
30.08.2019 19:35:37
1
27
Абре Гешев, ТИ ДОСЕГА КАТО КАКЪВ РАБОТЕШЕ ? Само да станел Главен Прокурор и край с бандитизма който изтезавал българите докато беше... Зам. Главен Прокурор !?! Ловджийски истории за баламурници само и само да го назначат за седем години и на опашката за дела алаИванчева ! Мерси !
1.
гражданин
30.08.2019 19:26:01
2
27
Като имате достатъчно доказателства защо не ги осъдите и ги вкарате там където им е мястото. Оставили сте ги навън да тормозят възрастните хора и да трупат милиони от хорското нещастие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори