×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Издирват двама молдовци, избягали от общежитие към затвора в Стара Загора


Издирват двама молдовци, избягали от общежитие към затвора в Стара Загора
Те са осъдени за взривяване на банкомати в Казанлък и Стара Загора
25 Август 2019, Неделя, 13:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Те са зарязали третия си ортак зад решетките в Ст. Загора

Продължава издирването на двамата затворници, които избягаха от общежитие към затвора в Стара Загора. Те са обявени за общонационално издирване. При пълно взаимодействие с органите на МВР е обявена тревога. Министърът на правосъдието разпореди спешна проверка, съобщава Дарик, позовавайки се на информация от БГНЕС.

Избягалите са 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи. Те, заедно с 23-годишния Дионис Коджукаро, са осъдени за взривяване на банкомати в Казанлък и Стара Загора. И тримата са осъдени на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода при общ режим. Настанени са преди 7 дни в общежитието, след като са прекарали 1 година в ареста.

„Молдовските граждани бяха настанени на територията на общежитието на 14 август и в разумен срок трябваше да получат преводни писма за превеждането им в София. Тези писма по наша информация са били разписани в четвъртък или в петък и е било въпрос на дни да бъдат изпълнени и да бъдат закарани в София за доизтърпяване на наказанието към открит тип общежитие към Софийския затвор”, заяви Запрян Димитров, началник на затворническото общежитие.

Избягалите затворници от затворa в Стара Загора са молдовски граждани

При бягството си в събота те се намирали на открития фитнес. Избягали в неизвестна посока.

Точно не може да локализираме часа, това е промеждутък между 15 и 15.30 ч., когато виждаме, че тях ги няма и съответно предприемаме действия по горещи следи, връзка с полицията, с РПУ, със следови кучета. Направихме цяло претърсване на района, може би около 2-3 часа с помощ и от корпуса на затвора, с инспектора по охраната на затвора, с всички лица, които са заети по тези мероприятия, добави Димитров.

Малко преди бягството молдовците са имали среща със свои близки. Сънародникът им казал пред разследващите, че не знае нищо за плана им.

Третият молдовски гражданин в обясненията си посочва, че в последните 2-3 дена са били във влошени отношения, не са споделили с него абсолютно нищо. Направили са едно свиждане с близките си, които са дошли с обща кола - приятелката на въпросното лице, което не е избягало, както и жените на двамата бегълци. Разделили си пътя и по неговите думи са се върнали обратно всички заедно.

Двамата избягали са били близки, настани в обща стая с третия си сънародник. Дори и да са крояли планове, това трудно би достигнало до затворническата управа.

„Не можем да разберем, защото когато общуват помежду си те си говорят на румънски език. Когато общуват с българските затворници говорят на развален руски или български", добави Димитров.

Издирването продължава. По случая е образувано досъдебно производство.
 


В категории: Стара Загора


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
кучка
25.08.2019 18:51:20
0
1
Преди години всички чужденци изтърпяваха наказанието лишаване от свобода в затвора в София. Някой може ли да ми каже защо са в Ст.Загора??? Не,че от Софийския не се бяга по трудно. Ха-ха-ха.
9.
Чочко
25.08.2019 17:57:58
0
1
Допускам, че преместването на тези терористи(защото да взривяваш с амонал в центъра на града е тероризъм) от строг режим в "общежитие" е било "финансово" мотивирано. Още повече, че са ги държали тримата заедно.
8.
Хахахааа
25.08.2019 17:09:01
0
5
Абе молдованци, как няма да споделите с българин бе?
Споделете с някой Ганьо, та да ви предаде, да му олекне. Че те ганьовци цялата им история само предателства, еле пък "комунузма" им. Хахахсхас
Писали доноси за съседа, колегата, за брат си,съпруг за съпруга. Страхливо предателско племе, подло и завистливо.
7.
ПОЛИЦАЙ
25.08.2019 16:40:50
0
1
Грешката на ГДИН е че са ги настанили тримата заедно в една килия .Не са случайни разговорите по междуим на различни езици Третия е заложник .След време с обещание да бъде изведен поради това че не е семеен няма за кого да се грижи .
6.
пенсионер
25.08.2019 16:24:05
0
1
Наближава време за пенсиите Банкоматите ще се зареждат До деня в който преди да започнат да се получават ще се подготвят Отново ще ги взломят и с парите ще духнат Това свиждане не е случайно .Тое планирано .
5.
гражданин
25.08.2019 16:20:16
0
4
Валери Симеонов ги докара с големи обещания за попълване липсата на персонал по морето Трябва да поеме отговорност по тяхното издирване
4.
Коко
25.08.2019 14:33:42
0
3
Баце едно време ревеше ние ги хващаме те ги пускат а тя ква стана
3.
Оставка
25.08.2019 13:31:42
0
6
Това е в следствие на управлението на ДС отпадъци НФСБ и ВМРО,
2.
хахо
25.08.2019 13:28:29
1
10
Кви са тия затвори кат студентски общежитя бре?Тия хора осъдени ли са или са пратени да следват вишу?Нали уж гривни щяха да им слагат,ко стана?Да ви ева и смешната държава!
1.
Язон
25.08.2019 13:23:00
0
7
МВР то ли ни пази, ГДИН ли ни пази или баба Пена ще ни пази. Кажете, за да знаем ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори