×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели


Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели
Министерството на финансите изчислява, че облагането на бакшишите би могло да увеличи фискалните приходи в момент на голям фискален дефицит
19 Август 2019, Понеделник, 21:00 ч.

В Румъния, където депутатите разсъждават над тази идея, преди 4 години подобна идея се провали

Румънското правителство иска да въведе нов данък върху бакшишите в ресторанти и хотели. Всъщност това е втори опит да се въведе такъв налог, след като преди четири години правителството имаше същата идея, но осъществяването ѝ беше неуспешно.

Сега идеята е била обсъдена от министъра на финансите Евген Теодоровичи със собственици на бизнес в туристическата индустрия и мярката може да бъде въведена през септември, пише BusinessReview.eu.

До края на август ще бъде предложен проектозакон. Представители на туристическата индустрия подкрепят мярката, тъй като според тях така ще се увеличат доходите на служителите и ще се подобри стабилността на работната сила, предава economic.bg.

Министерството на финансите изчислява, че облагането на бакшишите би могло да увеличи фискалните приходи в момент на голям фискален дефицит. Парите в хазната не достигат, тъй като правителството увеличи на няколко пъти пенсиите и заплатите в бюджетния сектор и разходите нараснаха значително.

Идеята за данъчно облагане на бакшишите беше обсъдена за първи път в началото на 2015 г., когато правителството прие спешно постановление, принуждаващо предприятията да регистрират бакшишите с отделен фискален отчет и да плащат 16% данък върху дохода си от тях. Правителството обаче отмени мярката няколко седмици по-късно, тъй като румънската фискална данъчна агенция не успя да осигури контрол върху приходите.

Туристическата индустрия обаче подкрепя идеята за данък върху бакшишите, тъй като той ще увеличи доброволното спазване и плащането на бакшиши с кредитни карти.

„В този момент бакшишът, платен с кредитна карта на служител, се счита за доход от заплата. Това означава, че се облага с почти 60%. Това, което днес индустрията иска, е регулирането на бакшишите, което означава, че за бакшиш от 100 румънски леи ще се облага с 10% данък. Това означава, че 10 процента ще отидат за държавата, а 90 процента ще останат за служителя “, казва Даниел Миски, генерален мениджър на верига ресторанти.


В категории: Бизнес


3
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
3
Коментара по темата
3.
до аборигена
20.08.2019 04:10:19
0
2
Еврейте-ционисти ни управляват зад маската на Гроб-аря и всичко върви по план,а за овцете е просто една Конспирация или 'жабата умира докато водата ври'...
2.
Абориген
19.08.2019 22:41:57
0
12
Джобните на децата също не е лошо да се облагат. Това също би могло да увеличи значително фискалните приходи. Ако от НАП се напънат да изчислят ,ще разберат че става въпрос за крупни суми.
ВАЩА МАМА ДОЛНА,КАЛНА !!! Съдрахте го тоз народ ! Ама и той прост и овчедушен - търпи ли търпи... Вместо да се вдигне и да ви избеси по уличните стълбове ,мълчи и псува тихо под мустак. От бакшиши хазна ще пълним...
1.
Бойко
19.08.2019 22:17:08
0
12
Скоро ще почнем да облагаме и подкупите към бюрократите,кметовете,гл.архитекти,зам. министри и министри и прочие.Тогава България ще е в челната десятка по генериране на приходи в световен мащаб! Viva НАП,оле!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори