×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Баба Стоянка от Безмер: Искам да ме няма на тоя свят, за да не гледам как ще убият прасе-майка и децата й


Баба Стоянка от Безмер: Искам да ме няма на тоя свят, за да не гледам как ще убият прасе-майка и децата й
Стана по-лошо от турско време, когато са драли хората, каза разплакана баба Стоянка от село Безмер, област Ямбол. Грехота е да убия бременно прасе-майка и 14-те й деца, добави тя
12 Август 2019, Понеделник, 08:32 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Възрастната жена попита заместник-министъра Янко Иванов кого да убие първо – майката или децата й, а той отговори, че утре може да плаче цяла България

Искам да ме няма на тоя свят, за да не гледам как ще убият прасе-майка и децата й. Това каза пред камерата на бТВ разплаканата Стоянка Митева от село Безмер, област Ямбол.

Жената, която бе в първите редици на последните протести в ямболското село, отправи въпрос към заместник -министъра на земеделието и храните Янко Иванов, който бе в студиото на „Тази сутрин“. Искам да ми отговори кое по-напред да убия – майката или децата й, каза тя.

„Ако сега плаче баба Стоянка и оставим нейната свиня, утре ще плаче цяла България. Мярката е непопулярна, но е наложителна“, отговори той.

Баба Стоянка отказва да пусне ветеринарите в стопанството си.

„Не мога да заколя бременна свиня. Това е грехота. Как ще я убия, като нито е болна, нито е изследвана за чума? Как да го направя, като бебенцата й мърдат в корема? Децата й сучат. Кое да убия първо? Има 14 малки. Тя си ги гледа и чужд човек няма да допусне до себе си. Ако взема едно от малките, мене ще изяде. Как да убия такава грижовна майка? Не мога“, споделя жената.

След като от две години се говори за чума, трябваше ветеринарите да дойдат при кмета и да разяснят на хората да не гледат прасета, добавя тя.

„Гледаме си животните за нашите нужди. Вземам 150 лева от мъжа ми. Трябват ми две години, а всяка година вдигат точките. Как да се пенсионирам?“, пита 65-годишната българка. 

„Нито спя, нито ям, нито хапчетата си пия. Искам да ме няма на този свят, за да не гледам как ще убият майката и децата й! Това е голяма мъка! Да дойдат да вземат проби! Ако е болна, да я убият, но тук няма огнище на чума“, подчерта тя.

„Стана по-лошо от турско време, когато са драли хората. Сега ние колим малките прасенца. Аз съм на 65 години. Такова чудо не съм видяла. От 38 години гледам прасета и нямам нито едно умряло досега“, каза още Стоянка Митева.
 


В категории: Ямбол


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
От 4
12.08.2019 14:04:20
0
2
В никакъв случай не твърдя, че бабите ги е жал, а че им се отнема и последната надежда за оцеляване и последната надежда да кусат каквото и да било месо с тези 150 лв пенсии. То не беше болест по пилета, болест по крави, болест по овце, болест по кози, сега по прасета.
Що не се опитате да оцелеете с 1800лв една година пък тогава да говорите?
8.
До 5 от 4
12.08.2019 13:55:27
2
0
Ако ... ако ... ако! С това ако дай да легнем и да умираме ние хората. Защото ако си купиш къща тя може да изгори, ако работиш може да си изгубиш или да ти откраднат заплатата, ако вземеш да се движиш може да паднеш и да си удариш главата. Ти май вече си падал не веднъж на главата си де.
Единствената цел на държавата е да спаси евентуално бизнеса на големите свинеферми. Целта е да богатее и да не губи богатия, а на бедните баби майната им.
Ми да им забранят да гледат картофи и домати в градинките си, от там може да плъзне зеленчукова зараза по площите на богатите земевладелци, а?
7.
Драцена
12.08.2019 12:37:42
0
0
Безбожие!Чумата е в 240 Бийкови Боклука,а най чумав е този тъпанар Янков,него да тръшне чумата,ама тази с косата!
6.
До Мислещ
12.08.2019 11:30:49
1
0
Какъв мислещ сте вие ? Пълен простак сте.
5.
Дядо Гиньо до 4
12.08.2019 11:20:39
2
2
Помни, че за "каквото и да ти говорят става дума за ПАРИ"!!Знаеш го лафа, нали?Ако оставят живи тези животни и утре ги налази чума, нали се сещаш баба ти Станка каква песен ще пее?!!Никой не и краде животните.И тези приказки от типа "жал ме е", айде моля!!Утре тя сама щеше да ги колне.Единствената вина на държавата е, че няма адекватно обезщетение!Ако имаше, нямаше да чуеш ни за баба си Дора, ни за баба си Станка, ни за свинята-майка!Факт!
4.
до мислещия №1
12.08.2019 09:22:40
3
10
За свобода ревът, за свобода кога колко прасета и козички да си гледат и свобода кога да ги заколят!
баба ти Станка живее с 150лв доходи от вдовишка пенсия и се надявала да продаде бебетата прасета, като поотраснат за да си има парички за дърва за зимата примерно.
Надявам се, ти мислещия, като станеш на 65г да останеш без доходи и имоти и да дойдат държавни служители у вас да ти вземат последната надежда за оцелаване да те видим.
3.
...
12.08.2019 09:15:47
6
1
Скрий ги близко до ума е !
2.
ХА ха ха
12.08.2019 09:10:29
4
2
Че то кога времената са били български
1.
мислещ
12.08.2019 09:09:12
10
4
Абе вие тез свине за мляко и вълн али ги гледате та ревете че ще ги колят /всъщност умъртвят хуманно/ ,щото аз все си мисля че така или иначе всички накрая минават под ножа.Аман от тъпи статии,то ако не са на баба ти Дора козичките,ще са на баба Стоянка прасетата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия
Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори