×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отбелязваме Деня на бащата
  • Великобритания призова жителите: Запасете се със стоки от първа необходимост
  • 3,7 по Рихтер разлюля Южна Италия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е най-добрият начин да предпазим кожата си от вредните лъчи на слънцето?


Кой е най-добрият начин да предпазим кожата си от вредните лъчи на слънцето?
Всички над 6-месечна възраст трябва да използват слънцезащитни продукти
31 Юли 2019, Сряда, 18:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

3 години е приблизителната средна годност на продуктите за предпазване от слънцето

Излагането на слънце прекалено дълго време води до получаване на слънчеви увреждания като бръчки и старчески петна. Подходящата защита може да предпази от тези рискове, както и от рак на кожата. Дори може да помогне на кожата ви да се излекува, ако вече сте изгорели от слънцето.

Има няколко основни правила, които трябва да следвате, за да поддържате кожата си здрава и защитена от слънчевите лъчи:

1. Използвайте слънцезащитен крем. Той трябва да има SPF най-малко 30. Препоръчваме ви да пробвате слънцезащитните продукти на Ла Рош Позе – те са с широк спектър на действие, който предпазва от вредните UVA и UVB лъчи.

2. Ограничете времето си на слънце между 10 и 16 часа, когато UVB лъчите са най-силни.

3. Kанасяйте слънцезащитни продукти на всеки час, ако плувате или се изпотявате много.

4. Носете шапка с широка периферия, слънчеви очила, които блокират UVA и UVB лъчите и дрехи, които да покриват изложената на слънце кожа.

Всичко, което трябва да знаем за слънцезащитата

  • Широк спектър: Това означава, че продуктът помага за филтрирането на два вида слънчева светлина: UVA лъчи, които причиняват увреждания като фини линии и бръчки и могат да доведат до рак на кожата, и UVB лъчи, които причиняват изгаряния и рак на кожата.
  • Водоустойчивост: Водоустойчивите слънцезащитни продукти действат 40 до 80 минути след като се намокрите. Всеки продукт има свое собствено ниво на водоустойчивост, така че прочетете етикетите и следвайте инструкциите за това колко често да ги прилагате.
  • SPF: Това е мярка за това колко добре продуктът филтрира UVB лъчите. Колкото по-високо е SPF, толкова повече защита предлага от слънчево изгаряне. Без значение какъв SPF използвате, трябва да прилагате многократно за препоръчване на всеки 2 часа.
  • Кърпички, пудри и спрейове: Все още не ясно доколко са ефективни кърпичките с UV защита, така че традиционните лосиони и кремове са по-добър избор. Що се отнася до спрейовете, не ги  пръскайте по лицето, за да  не ги вдишате. По-добре напръскайте ръцете си, след което намажете лицето и тялото.
  • Кой трябва да използва слънцезащитни продукти: Всички над 6-месечна възраст. Сянката и дрехите са най-добрите начини да се предпазят бебетата от слънцето.
  • Годност на слънцезащитния продукт: Потърсете срок на годност върху опаковката. Ако не е обозначен такъв, маркирайте месеца и годината на покупката и го изхвърлете след 3 години. Това е приблизителната средна годност на продуктите за предпазване от слънцето.

Други начини за защита на кожата

  • Стойте на сянка:  Колкото по-голям е чадърът, под който стоите, толкова по-добре. Не разчитайте обаче само на сянката, за да ви защити напълно.
  • Шапки: Шапките с широка периферия или козирка ще ви помогнат да защитите носа, бузите и шията.. Те също така помагат за защитата на скалпа.
  • Дрехи: Дрехите ни често са най-добрата защита от слънце. Използвайте леки тъкани като лен и памук. По-тъмните дрехи  блокират повече лъчи от по-светлите. Когато сте на плажа например, носете облекло с UPF (коефициент на защита от ултравиолетови лъчи), който посочва точно колко добре може да ви предпази. Една тънка бяла тениска, например, има UPF от около 5, докато специално облекло за предпазване от слънце може да има UPF от 50 или повече.

В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути В историята на България вотове за Народно събрание и за Европейски парламент се провеждат едновременно за пръв път 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Нищо няма да остане в чинията: как да си направите вкусни и сочни пилешки бутчета Ето я тайната рецепта
Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути В историята на България вотове за Народно събрание и за Европейски парламент се провеждат едновременно за пръв път 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Арестуваха мъж с двойно гражданство, подготвял атентат във Франция Не е ясно дали предполагаемият заговор е свързан с войната в Украйна 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция 166 секции очакват избиратели за БГ-вота в Турция Подготовката за изборите е протекла без трудности, заяви генералният ни консул Васил Вълчев Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Защо тази кралица поряза Брижит Макрон и не й даде ръка Това стана на събитието по случай 80-ата годишнината от десанта в Нормандия Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори