×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската луга и кал влязоха в световния новинарски обмен и засенчиха Тръмп и принц Чарлз


Бургаската луга и кал влязоха в световния новинарски обмен и засенчиха Тръмп и принц Чарлз
Бургаската лятна традиция да се търкаляме в калта за здраве доби международна популярност, снимка Николай Дойчинов
27 Юли 2019, Събота, 11:23 ч.
Автор: Флагман.БГ

Бургаската лятна традиция да се търкаляме в калта за здраве доби международна популярност

Репортаж с елементи на скрита реклама за лечебната бургаска луга и кал публикува късно снощи сайтът Afp.com. Новината веднага се появи в портала на Майкрософт за новини от целия свят - MSN.com., където се публикуват статии от Ройтерс, Гардиън, Асошиейтед прес, Евронюз и стотици други. Така наред с последните световни новини за президента на САЩ Доналд Тръмп, за принц Чарлз и посещението му в Нова Зеландия, за принц Уилям и херцогиня Катрин, Ким Кардашиян, Джони Деп, се появи репортаж за бургаската кал и луга. Както се казва - и ний сме дали нещо на света!

Ето цялата статия. Тя е илюстрирана богато с много снимки на Николай Дойчинов.

Ако искате да преодолеете летните горещини, но сте уморени от тениски и широкополи шапки, може да получите вдъхновение от българската лятна традиция - да се търкаляте в калта. Всяко лято в Бургас хиляди местни жители и туристи се тълпят в импровизиран "спа"-център от кал и луга в края на открита солна фабрика край черноморския град. Освен охлаждащите ефекти, хората вярват, че времето, прекарано в басейните с луга е полезно за здравето им.

Лугата е химически страничен продукт, който се получава от процеса на производство на сол. Придава на водата гъста солена консистенция и е известна със своите лечебни свойства. За входна такса от само едно евро можете да прекарате толкова време, колкото искате, плавайки наоколо в басейните - оформени от едно голямо езеро - преди да се покриете с кал. По-рано това уникално "спа" беше популярно само сред местните жители, но напоследък се наблюдава нещо като фейслифт, включително нови пътеки и платформи. От "Черноморски солници", който притежават обекта, казват, че на ден привличат до 4000 посетители.

И докато чужденците ни хвалят, ние сме критични към себе си. По някаква ирония на съдбата точно вчера в социалните мрежи се появи публикация на възмутена жена, която твърди, че в 8 часа сутринта заедно с още около 50 човека, предимно възрастни, се събрали пред входа, но той бил затворен. До 9 часа никой не отворил и много от възрастните си тръгнали, а охранителите се държали грубо.


В категории: Бургас


8
Коментара по темата
8.
полезно ли
27.07.2019 16:56:29
1
1
всеки ден идва линейка,сигурно има защо!
7.
???
27.07.2019 15:33:55
0
1
Много добре знам кое е лековито и за германците също. Говоря за това, че ако не си запознат и си чужденец какво ще разбереш. На първия телефон, който си купих в инструкцията имаше такова изречение :Ако си намокрите телефона НЕ ГО СУШЕТЕ В МИКРОВЪЛНОВА. Срещу 1Евро можеш да стоиш колкото си искаш. А дали е полезно, ако стоиш 3часа в лугата?
6.
2
27.07.2019 15:10:09
0
8
Липса на всякаква култура за ползване не лугата. 90 процента от йодещите там са за Павел баня, да си им лекуват нервите. Отишла някаква в 8 часа сутринта, орева орталъка, че не и взели двата лева овреме. Ама, господжо, на лугата се ходи когато е най нагрята, за да е лечебна, а не в ранни зори да ходиш и да правиш панаири на хората. Отишли 2 пъти, омазали се и хайде на селфитата, аман вече от простаци!!!
5.
_nib_
27.07.2019 15:03:55
0
3
До 3
Ти си идиот бе.Като мен.Швабите втората световна война я изнасяли с влакови композиции за райха.
4.
до 2
27.07.2019 14:55:02
1
2
Репортажът за Бургаската /Поморийска кал:
1. Не е партенка
2. Няма скрита камера
3. Не е засенчил Тръмп, НО
.. е реален летен репортаж на Агенция Франс Прес (а не АФП!), разпространен в световния Летен! новинарски поток

https://www.france24.com/en/20190726-beating-heat-bulgarian-mud-spa
3.
???
27.07.2019 14:48:06
2
7
Това звучи повече като антиреклама: някакви хора вярвали в лечебните свойства на лугата и защото им е горещо и не им се носят тениски се търкалят като биволи в някаква кал. Добре , че не са писали, че и пясъкът там е мръсен, защото е черен. Вместо да напишат кое е лековитото на лугата, калта и пясъка.
2.
partenka
27.07.2019 14:33:02
1
4
na flegmanite
1.
Manqk
27.07.2019 12:39:43
2
15
Няма проблем мажете се като прасета просто не вървете по вело алеята!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Украинец арестуван след опита за грабеж в златарски магазин в Бургас Украинец арестуван след опита за грабеж в златарски магазин в Бургас Той е пребиваващ в България с временна закрила Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори