×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Грозен скандал между експерти разтресе ефира на bTV


Грозен скандал между експерти разтресе ефира на bTV
Пламен Димитров от КНСБ сътвори невиждан екшън
13 Юли 2019, Събота, 11:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

"Госпожо Марчева, ние тук вицове ли сме дошли да си разказваме" , попита Пламен Димитров

 

Грозен скандал се разиграва в ефира на "Тази събота" по bTV. Жени Марчева бе поканила експерти, които да коментират данъчната система у нас и предложените нови мерки от синдикатите за уравновесяване между това, което плащат бедните и богатите. Разговорът между председателят на КНСБ Пламен Димитров и бизнесмена Красимир Дачев прерасна в голям спор, който завърши с напускането на единия от студиото.

"Ако погледнем самата структура на данъчните приходи, ще видим, че 2/3 са от косвени данъци. Обществено ясно на всички е, че косвените данъци, бъдейки с равни ставки – се смятат за понесправедливи сред по-бедните части на населението, защото го натоварват повече от побогатите. Всички преки данъци формират останалата 1/3. Съотношението в Западна Европа е точно обратното", каза председателят на КНСБ. Димитров посочи още, че пакетът от 9 мерки на КНСБ цели да ребалансира това съотношение. Част от тях са необлагаем минимум, увеличаване на максималния осигурителен доход, елементи на семейно подоходно облагане и Данък „Богатство”.

"На европейско ниво, съотношението богати-бедни е най-високо в България, Румъния и Латвия. „Следващият данък, който ние смятаме, че трябва да бъде въведен е данъкът върху дигиталните обороти. Всички държави-членки в момента правят тези разчети. Данъкът върху дивидента също е ключов данък, който показва с колко се натоварва бизнесът – трябва да бъде увеличен на 10%", каза той. 

Бизнесменът Красимир Дачев смята пък, че Данък „Дивиент” ще стане не 10, а 15 %, защото веднъж се облага с 10%, а след това с още 5%. "Тази дъвка се вади през годините, последният път беше през 1998 г., когато Данък общ доход беше 42,5%, а събираемостта беше 35%. Само за справка, днес събираемостта е около 90%. Плоският данък, съвсем не е плосък, защото аз, ако изкарам 100 лв., ще платя 10 лв.

Това е доходен данък, той може да бъде обложен и да бъде администриран от общините, те нямат капацитет", посочи представителят на индустрията. Дачев каза още, че Данък „Богатство” ще бъде сложен за събиране заради липсата на електронно правителство и изостаналата дигитализация на общините. Той допълни, че при увеличаване на данъците, бизнесът ще мигрира от България, а средната класа ще бъде ощетена. Повод за скандал стана виц, разказан от Данчев, в следствие на излагането на тезите „за” и „против”.

"Госпожо Марчева, ние тук вицове ли сме дошли да си разказваме" , попита Димитров.  Жени Марчева най-учтиво го помоли да се върне на мястото си, за да продължат разговора и той дори тръгна натам. Журналистката се ядоса на Димитров и го попита кой от двамата е там да води предаването, след което той стана и си тръгна.  "Следващият път можете да го поканите за монолог", засмя се Данчев и Жени Марчева обяви краят на разговора им. 

Източник: Блиц
 


В категории: Политика


3
Коментара
Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
3
Коментара по темата
3.
XX
13.07.2019 20:53:55
0
1
От написаното разбирам, че красимир дачев е изключително плосък... дали чело, дали мозък...
2.
nedevbs
13.07.2019 14:44:26
1
10
Трябва да си много, много луд, за да участващ в предаване водещ Марчева. В нея няма нищо освен едно голямо самочувствие без никакво покритие,
1.
_nib_
13.07.2019 13:05:38
1
14
Пиявици мръсни са тези чорбаджии набедени за ,,бизнесмени".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори