×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С тръгването на ферибот между Бургас и Новоросийск ще засилим туризма между България и Русия


С тръгването на ферибот между Бургас и Новоросийск ще засилим туризма между България и Русия
Трябва да се осигури облекчен визов режим и по-качествена почивка за руските туристи на територията на България, каза Н. Пр. Анатолий Макаров
03 Юли 2019, Сряда, 08:06 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

Има сериозен интерес в България и заинтересован бизнес в Русия, остава само да се договорят интересите на двете страни, цените и други обстоятелства

Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Анатолий Анатолиевич Макаров е на официално посещение в Бургас. Той проведе работни срещи с кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков. Вижте какви теми обсъди дипломат номер 1 на Русия у нас с тях.

- Ваше Превъзходителство, г-н Макаров, какви теми обсъдихте с кмета на Бургас Димитър Николов и с областния управител Вълчо Чолаков?

- Първо аз бях много щастлив от срещата с кмета Димитър Николов. Ние с него не се бяхме виждали доста дълго време. А темата, която обсъждахме, касае взаимодействие между Русия и България и по-конкретно – как Бургас може да си сътрудничи с побратимените градове и перспективите за подобряване на тези отношения.

Също обсъждахме съвместната работа с нашите руски съотечественици, които живеят на територията на Бургас и областта и какво можем да направим, за да може тези отношения да получат ново развитие в културната, в хуманитарната сфера, в икономиката. Виждам големи перспективи и много се радвам, че тази среща се състоя.

- Какви перспективи по-точно?

- На първо място става дума за създаването фериботна връзка между Бургас и Новоросийск, за да може руските туристи да идват в България с коли, също така и български туристи да пътуват до Русия.

Аз смятам, че това е много важен проект, който има изключително определящо значение за засилване на туризма между нашите две страни.

Добра новина! Ферибот ще свързва Бургас с Новоросийск

- А конкретно за тази фериботна връзка можем ли да очакваме скоро нещо да се случи?

- Това е бизнес проект. А ние разбираме, че има сериозен интерес в България и заинтересован бизнес в Русия. Тоест има кораби в пристанището на Бургас, има кораби в пристанището на Новоросийск – остава само да се договорят интересите на двете страни, цените и други обстоятелства. И тук е много важна подкрепата на властта и на кметството в Бургас, защото има много подробности – граничния контрол, митническия контрол. Това са въпроси, които властите в Русия и в България трябва да решат.

- Ваше Превъзходителство, какво трябва да направят официалните власти, за да върнат нашите братя – руските туристи в България? През последните години се усеща сериозен отлив.

- На първо място трябва да се осигури по-качествена почивка на територията на България, особено в хотели, които предлагат all inclusive. Защото турците имат много петзвездни хотели, в които е организиран all inclusive, а това привлича много наши туристи и те с удоволствие отиват там.

 Разбира се, най-големият проблем е визовият режим в България. Докато в Турция нашите туристи минават границата без виза, просто с паспорта, за България трябва да си направят виза. Това означава, че те трябва да посетят най-близкия визов център. Вече откриха доста такива на територията на Русия, но въпреки всичко това е свързано с трудности и финанси.

Същото се отнася и за Русия. Всъщност това е въпрос, който касае и двете страни – и българи, и руснаци. Трябва да работим, за да осигурим по-опростен режим за получаване на виза. Може да се направи някакво съгласуване, визи да може да се получават направо на границата или да се правят групови визи. Може би трябва да се търсят и някакви други варианти. Но аз смятам, че този проблем трябва да бъде решен, защото пречи на туризма между нашите две страни

- Вие инициирахте непознат досега от посланик на Русия в България отворен диалог с въпроси и отговори към всички българи по Интернет. Този виртуален разговор и директните срещи с хора в нашата страна какви впечатления оставиха у Вас, Ваше Превъзходителство, г-н Макаров?

- Знаете ли, реакцията е много доброжелателна. Хората ми задаваха най-различни въпроси, имаше и глупави, имаше и провокативни, но като цяло питанията бяха много нормални и касаеха както руснаците, така и българите. Аз много се радвам, че по този начин имах възможност да си общувам с много от хората. Ние ги формирахме по групи тези въпроси и им отговаряхме. Аз смятам, че това е една добра инициатива и тя получи една висока оценка от нашите български приятели.

И като заключение искам да кажа, че аз работя много комфортно в България. Като дипломат с дългогодишен стаж никъде не съм работил толкова добре и ползотворно и с хората, и с властите. И това като посланик ми дава такъв стимул да работя в България да правя нещата още повече и още по-добре. И Вашето отношение също е показателно – Вие не ме подминахте, Вие се спряхте и ме попитахте как можем да живеем по-добре, как можем да живеем заедно. Ние винаги ще бъдем заедно.


В категории: Бургас


България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори