×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местят плочите „убийци” на „Графа”


Местят плочите „убийци” на „Графа”
Днес е последният срок за отстраняване на недобре извършени работи по ул. „Граф Игнатиев”, площадите „Славейков”, „Гарибалди” и градината на „Св. Седмочисленици”
Ключови думи: графа, ремонт, плочки, новини
28 Май 2019, Вторник, 18:41 ч.

Инж. Тодор Тодоров от надзора, обясни, че строителят ще отстранява дефекти докато общината не приеме обекта

Днес е последният срок за отстраняване на недобре извършени работи по ул. „Граф Игнатиев”, площадите „Славейков”, „Гарибалди” и градината на „Св. Седмочисленици”, съобщиха от Столична община.

Във вторник приемателна комисия инспектира новоремонтирания булевард и прилежащите пространства. Целта бе да се провери дали са отстранени констатираните нередности на 21 май, когато е издаден акт 15 със забележки.

Ако фирмата изпълнител не е извършила необходимите поправки, тя може да бъде глобена с до 1 млн. лв, пише vesti.bg

Представител на надзора попосочи, че част от проблемите са отстранени, а други все още не са. Към момента не се предвижда да бъде наложена глоба за забавяне, а по-скоро такава за лошо качество. Проверката продължава до края на деня.

„Няма да има санкция за забавяне във времето. Такава е възможно да има за лошо качество, но това ще стане ясно в края на деня. Размерът на този вид санкция може да достигне до 1 млн. лева”, заяви директорът на Дирекция „Транспортна инфраструктура” в Столична община инж. Даниел Евлогиев.

Той обясни, че към този момент няма строително-монтажни дейности в обекта и затова няма как да бъде наложена санкция за забавяне.

„Срокът на строителството не е до днес. До днес е даден срок на строителя да отстрани дефектите, установени на 21 май. Приемането и експлоатирането на обекта е започнало. В момента няма огради и той е достъпен. Монтирани са пейките по цялото протежение”, обясни Евлогиев и добави, че предстои да се монтира пейката на баща и син Славейкови на едноименния площад, да се монтират два павилиона и чешмичката в градинката пред църквата „Седмочисленици”, както и да бъде възстановен книжният пазар на пл. „Славейков”.

„В следващите 2-3 месеца трябва да се избере видът на сергиите, след това ще бъдат произведени и накрая ще се върне книжният пазар”, поясни Евлогиев.

Евлогиев добави, че на фирмата изпълнител вече са били наложени няколко санкции от „Зелена система“ за неправилно опазване на дървесната растителност.

Директорът съобщи още, че до 1-2 месеца ще бъдат подменени ограничителите на „Граф Игнатиев”.

„Това ще бъде извършено безплатно от строителя, който сам се съгласи да го направи”, подчерта кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че вчера се е разходила в района и има забележки, но се надява те да са отстранени.

Инж. Тодор Тодоров от надзора, обясни, че строителят ще отстранява дефекти докато общината не приеме обекта.

„Обектът е в процедура на АКТ 15. В момента се установява годността му за приемане от държавна приемателна комисия. Чак след като я мине, обектът се счита за приет”, уточни инж. Тодоров и подчерта, че днес е крайният срок за приключване на строително-монтажните дейности на етап 2.

Според него като цяло ремонтните работи са извършени добре.

 „Гаранцията на обекта е 8 години, така че и да се появят дефекти, строителят ще отстранява всичко за своя сметка”, поясни инж. Тодоров

До края на деня днес трябва да бъдат преместени всички тактилни плочи, за които се установи, че водят незрящите към линиите на трамвая, а на други места към стени на сгради.

Констатираните на 21 май забележки са още: локални пропадания на настилката, места с недостатъчно фугиране, отделни повреди на боята по улични стълбове и дефекти в някой от посадните места за дървета. Ако дефектите не бъдат отстранени, съгласно договора ще бъдат наложени санкции.

Допълнително възложени от Столична община са поставяне на скари на всички пейки от лят камък на пл. „Славейков” и подмяна на гранитните ограничители с чугунени боларди.

След уточняване на окончателните архитектурни проекти ще бъдат поставени чешма и два кафе-павилиона в градината на „Св. Седмочисленици”. След като приключи реставрацията на пейката-статуя на баща и син Славейкови, тя ще бъде върната на мястото ѝ на площада.


В категории: Политика


1
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
1
Коментара по темата
1.
софиянец
28.05.2019 21:53:14
0
0
Перките кога ще ги махнат???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори