×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Канариев: Подкрепяме Валери Симеонов, защото защитава развитието на българското Черноморие


Димитър Канариев: Подкрепяме Валери Симеонов, защото защитава развитието на българското Черноморие
Приех да бъда кандидат за евродепутат от листата на „Патриоти за Валери Симеонов”, защото имаме покриване на ценностите
23 Май 2019, Четвъртък, 09:11 ч.
Автор: Флагман.бг

Имаме припокриване в позициите по голям брой от темите в програмата на НФСБ, обясни той


Приех да бъда кандидат за евродепутат от листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)”, защото имаме припокриване на ценностите. Ние също защитаваме дребните собственици на имоти, малкия и среден бизнес по Черноморието. Това заяви пред Флагман.бг кандидатът за евродепутат Димитър Канариев, председател на Национална асоциация „Българско Черноморие“.

„Най-вече считаме, че по въпросите за опазване на околната среда тези политики трябва се децентрализират и решенията да се вземат на местно ниво. Така са нещата в Европа и трябва да се прилагат правилно. Предвидена е компенсация в доста големи размери – около 1000 лв. на декар за собственици на имоти, които са потърпевши от включването на имотите им в „Натура 2000“. Лятото на 2017 г. Валери Симеонов беше единственият политик, който каза, че хората трябва да бъдат справедливо и навременно компенсирани за ограниченията и загубите, предизвикани от „Натура 2000“. Не можем просто да кажем, че природата е ценна, а трябва да бъде компенсиран и собственикът, в чийто имот се намира природата. Трябва да има директни плащания само по перото „Натура 2000“, а не агро и друг тип – това са съвсем отделни плащания“, обясни Канариев.

По отношение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие той заяви, че патриотите от НФСБ правилно разбират закона.

„Неговата философия е да бъде устройствен закон преди всичко, касаещ развитието на Черноморието и възможността собствениците да направят нещо в имотите си по определен регламент. Ние, както и г-н Симеонов, сме против забраните върху частната собственост, тя е неприкосновена“, добави Канариев.

Предложението, което е като допълнение на законопроекта, е за отваряне на възможност за развитие на малък и среден бизнес, но екокъмпинг модел – нов туристически продукт.

„Предлагаме собствениците с минимална инвестиция – издигането на един бивак в имотите и с организацията на адресна регистрация, както и на почистването, сметоизвозването, хигиената да могат да припечелват нещо от имотите си от хора, които искат да почиват сред природата“, обясни Димитър Канариев.

Той е категоричен, че към настоящия момент явлението диво къмпингуване е много вредно. „То е посегателство както върху собствеността, така и върху околната среда със замърсяването на крайбрежието. Къмпинг туризмът в България трябва да бъде развит и това е начинът. Това е един достоен сегмент в туризма в световен мащаб и след като има търсене, трябва да се осигури предлагане. Не може да се прави своеволно, безконтролно и кой където си иска да не се интересува къде отиват нечистотиите му, без да плащат някаква такса на собствениците, от там да няма данъци нито в общинските, нито в националния бюджет. Това ощетява обществото ни, включително и социалната политика. Трябва да търсим възможност за развитие на икономиката. Трябва да има плащане, след като има услуга, иначе едни хора влизат където им хареса и крадат“, каза още Димитър Канариев.

Той поясни, че позициите им с НФСБ се припокриват по много други теми.

„Една от тях е Законът за опазване на земеделските земи, където правата на малките собственици бяха несправедливо орязани през 2011 г. НФСБ тогава успяха да решат проблема справедливо за хората. Създаде се възможност разходите на собствениците да бъдат запазени и приспаднат“, каза той.

Канариев е категоричен, че много хора в България се упражняват да критикуват Черноморието, без да си дават сметка какво реално се прави за икономиката на страната ни.

„Критикувайки тази или онази запетая, не си дават сметка, че именно г-н Симеонов преди 10 години направи разликата с ръководената от него медия с търсенето и показването на информация за много рисковия проект – петролопровода „Бургас Александруполис“. Тази информация стигна до обществото и бяха организирани първите демократични референдуми в новата ни история. Обществото категорично отхвърли проекта с резултата на референдумите. На първо място в Поморие отхвърлиха с над 90% възможността и никога за в бъдеще не може да има петролопровод. СКАТ тв имаше своя голям принос в защита на екологията. Местните хора взеха решението и казаха категорично – не, не искаме този петролопровод, ще се развали туризмът ни, рискът е много голям“, припомни той.

Имаме припокриване в позицията за защита на българското семейство, на националната ни идентичност, на децата на България, обясни Канариев.

„Силното ни впечатление работата на Валери Симеонов е, че лично той отиде на сесията на ЮНЕСКО в Бахрейн и защити възможността целият регион, който се храни от Банско, да има възможност да бъде изграден втори лифт, който е необходимо удобство за всички туристи. Той успя от предварително скалъпеното от „зеления октопод“ решение да обърне нещата в обратна посока и да убеди делегатите, че тази възможност трябва да бъде отворена, защото не пречи на природата. Беше нагледно обяснено от г-н Симеонов и държавните експерти, които бяха в неговата делегация, че проблем за природата няма и трябва да се даде възможност на хората за препитание. Защото когато превръщаме природата в резерват, гоним хората от страната ни. Никой не е отишъл на Терминал 2, защото природата в България е съсипана и унищожена, всеки отива, за да търси по-добър поминък за себе си. За да задържим хората, трябва да започнем от поминъка, нашите екологични проблеми в България са проблеми на бедността“, обясни Димитър Канариев.

„Подкрепяме и Закона за оръжието в контекста на забраната за навлизане в частна собственост и неизбежната отбрана. Така хората могат ефективно да се защитят в собствеността си“, добави още председателят на Национална асоциация „Българско Черноморие“ Димитър Канариев, който е кандидат за евродепутат от листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)”. 


В категории: Евроизбори


5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 2
България Всички новини
Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Олена Грицюк пожертвала всичките си спестявания за тази кауза Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Вечерта в театър "Българска армия" ще бъдат раздадени наградите "Аскеер" Професори и доценти на символичен протест Професори и доценти на символичен протест Въпреки че правителството отпусна първия транш от обещаните близо 80 милиона лева за заплати, университетските преподаватели ще протестират Превърнаха стара каравана в библиотека Превърнаха стара каравана в библиотека Целта е да се даде втори живот на вече прочетените книги 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип
Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори