×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеонов към Джамбазки: Да твърдиш, че ВМРО е единствената патриотична партия е абсурдно, нечистоплътно


Симеонов към Джамбазки: Да твърдиш, че ВМРО е единствената патриотична партия е абсурдно, нечистоплътно
Това е насочване на избиратели само към една партия, коментира председателят на НФСБ, но отказа да навлиза в критики срещу ВМРО и Атака
20 Май 2019, Понеделник, 22:40 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Патриотичното движение започна с телевизия СКАТ и продължи чрез НФСБ, категоричен е водач на евролистата на „Патриоти за Валери Симеонов“

Не е редно Ангел Джамбазки да излезе с изказване, че ВМРО е единствената патриотична партия в страната и съответно единствена алтернатива. Патриотичната идея в България влезе в съвременната политика на страната реално чрез НФСБ.

Това коментира в предаването на Георги Коритаров „Свободна зона“ по телевизия „Европа“ председателят на НФСБ и водач на листата на „Патриоти за Валери Симеонов“ – Валери Симеонов, който е създател и собственик на родолюбивата телевизия СКАТ, чието излъчване започва още в далечната 1993 г. Според него това са изказвания, които са в контекста на една политическа предизборна кампания и не трябва да се вземат на сериозно, защото самото твърдение е „една огромна глупост“. Всъщност темата с разделното явяване на коалиционните партньоир в парламента на България бе повдигната от водещия Георги Коритаров, при което Симеонов не издържа и каза какво мисли честно по въпроса.

„Възраждането на патриотизма практически започна през 1999 г. от първото патриотично предаване по телевизия „СКАТ“ – „Час по България“. „Патриотичен фронт“ също е моя идея. През 2013 г. ние взехме под крилото си по-малката партия ВМРО (според резултатите от изборите за 42-рото НС) и сега Ангел Джамбазки да говори такива неща...  Това е насочване на патриотично ориентираните избиратели само към една партия, което е нечистоплътно, некоректно“, отсече Симеонов. Той пропусна, вероятно от уважение към партньора си ВМРО, че Джамбазки всъщност не представлява българска патриотична формация в досегашния ЕП, а формирование около Николай Бареков, финансирано основно от една фалирала банка.

Той отказа да коментира партиите Атака и ВМРО от коалицията "Обединени патриоти" и не отговори на въпроса на Коритаров дали ВМРО, които са дискретни в изказванията си може да бъдат използвани като инструмент на Путин за воденето на хибридна война, насочена от Русия към Европа. По отношение на Волен Сидеров и Атака той изобщо не реагира.

„Има сериозна разлика между национализма/шовинизма и патриотизма. При първите самочувствието се черпи основно от историята – факти и обстоятелства. Патриотизмът от друга страна е едно ежедневно усилие, едно постоянно действие в полза на държавата, без много патос и показност“, каза водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов“, видимо решен да не влиза в конфликти до края на този вот на 26 май.

Симеонов коментира „агресивната политика на Путин“, която до известна степен ВМРО подкрепяли. Според него по всички критерии на международното право, в Крим и Донбас е извършена агресия – частично или цялостно анексиране на територии. 

„От НФСБ се присъединяваме към това тълкуване. Твърдението „Крим винаги е бил руски“ звучи доста неубедително и несериозно“, подчерта Симеонов. 
 


В категории: Евроизбори


9
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
9
Коментара по темата
9.
оффф...
21.05.2019 08:38:33
13
3
"Патриотизъм" не е никакво "ежедневно действие в полза на държавата", а е уважение към семейството и родния край. Дори да нямаш държава пак можеш да си патриот.

Спрете да ползвате думата "патриотизъм", за да примамват е хората към партийните си структури
8.
но
21.05.2019 06:32:57
17
8
по време на управлението на НФСБ доган се сдоби с ТЕЦ Варна
7.
Георги Прокопов
21.05.2019 05:02:16
18
11
Това са псевдопатриоти, а първоначално се наричаха националисти, но после станаха " патриоти."
6.
мхм
21.05.2019 02:06:16
7
25
Така си е. ВМРО никога не е била патриотична партия. тя е етническа партия, на македонците в България. Атака я създаде Валери и после като се разделиха с Волен, Валери създаде НФСБ. Атака и тя вече не е патриотична партия, а е проруска. Така че единствените патриоти в момента са НФСБ.
5.
Алек
21.05.2019 00:20:40
4
20
Да говориш като патриот не е достатъчно,трябват би дела.Валери Симеонов направи няколко добрини, като ,, оградата'',определено осветява тъмните сделки, като схемите в земеделието,упълчи се срещу мафиотските заведения,които нарушават закона и заграбват общински терени и нарушават спокойствието на нормалните туристи,подкрепи бедният селянин,да си произвежда ракия.Някой от нещата за,шума,тютюнопушенето в закрити помещения у домашната ракия,са на пръв поглед дребни неща, но показват , че го е грижа за най обикновените хора.Не се отказвайте,плувате сред акули,не им се давайте.Не се гламозамайвате,от властта и продължавайте да се борите за България и интересите на народа.Останали сме малко читави хора в страната,които спазваме законите се потрисаме от мътните времена в които живеем, но сме зад вас,не ни предавайте,лъгани сме достатъчно.
4.
мхм
20.05.2019 23:57:15
2
14
Така си е. ВМРО никога не е била патриотична партия. тя е етническа партия, на македонците в България. Атака я създаде Валери и после като се разделиха с Волен, Валери създаде НФСБ. Атака и тя вече не е патриотична партия, а е проруска. Така че единствените патриоти в момента са НФСБ.
3.
мхм
20.05.2019 23:56:38
4
19
Така си е. ВМРО никога не е била патриотична партия. тя е етническа партия, на македонците в България. Атака я създаде Валери и после като се разделиха с Волен, Валери създаде НФСБ. Атака и тя вече не е патриотична партия, а е проруска. Така че единствените патриоти в момента са НФСБ.
2.
Генчо
20.05.2019 23:40:36
20
8
Ай стига правежи и те и вий все не сте стока. Лош ама от най лошия матрял сте вие.
1.
Pedophile hunter
20.05.2019 23:06:21
0
3
А Веселин Луков кога, питам??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори