×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Журито на "Златната липа" 2019 ще оценява 9 нови европейски филма


Журито на "Златната липа" 2019 ще оценява 9 нови европейски филма
В конкурсната програма на фестивала ще влязат 9 заглавия, произведени през миналата или тази година, обяви директорът и създател на „Златната липа“, кинорежисьорът Магдалена Ралчева
07 Май 2019, Вторник, 15:22 ч.
Автор: Флагман.БГ

Актриса от руския хит „Бригада“ е част от журито на конкурсната програма

Петима утвърдени европейски кинотворци ще оценяват филмите от конкурсната програма в седмото издание на фестивала за ново европейско кино „Златната липа“. Фестивалът ще бъде открит на 1 юни в залата на Старозагорската опера и ще продължи 5 дни с прожекцията на 54 филма от 25 страни.

Входът за прожекциите, както винаги досега, ще бъде свободен. В конкурсната програма на фестивала ще влязат 9 заглавия, произведени през миналата или тази година, обяви директорът и създател на „Златната липа“, кинорежисьорът Магдалена Ралчева. „За поредна година председател на журито ще бъде български кинематографист – това е Илиян Джевелеков, който с последните си 2 филма, „Love.net“ и „Вездесъщият“, се представя като една от най-ярките фигури в съвременното българско кино, притежаващ ярък режисьорски почерк“, каза Магдалена Ралчева.

Миналата година актьорът Велислав Павлов спечели наградата „Златна липа“ за най-добра мъжка роля именно с филма „Вездесъщият“. Дамското присъствие в журито за пореден път ще бъде от Русия – това е една от големите звезди на съвременното руско кино и театър – Анна Ппова, позната с ролята си в продължението на телевизионната сага „Бригада, Наследникът“ (2012) в ролята на Валерия Введенская - Лера.

По време на фестивала Анна Попова ще представи последния филм с нейно участие „Да празнуваме като възрастни“, включен в извънконкурсната програма. За първи път в журито на „Златната липа“ влиза ирански режисьор, който обаче е дълбоко свързан с Европа, защото живее и твори в Лондон. Това е Али Джаберансари, който е роден в Техеран, но още като тийнейджър заминава за Канада, където завършва компютърни науки.

Връща се в Техеран, за да стане ученик на световноизвестния ирански режисьор Аббас Киаростами. Той е сравнително млад – на 38 години, но филмите му, произведени през 2013 и 2018 година, печелят редица престижни международни награди и той се радва на голяма популярност не само в страната си, но и в чужбина. Четвъртият член на журито - Донатас Улвидас, е добре познат на българските зрители, тъй като миналата година фирмът му „Емилия: да скъсаш оковите“ спечели наградата на „Златната липа“ за режисура.

Литовският режисьор е автор и на най-касовия и награждаван филм в родината си „Тадас Блинда“. По време на „Златната липа“ 2019 Донатас Улвидас ще представи най-новия си филм „Всичките им мъже“ (2019), който не е показван още в Литва и на практика участието му в извънконкурсната програма ще бъде своеобразна премиера на лентата. Последният член на журито тази година идва от Кипър. Той се казва Янис Коконис и е един от най-успешните актьори и сценаристи в родината си.

Коконис ще представи в извънконкурсната програма на „Златната липа“ филма си „Розмари“ (2017), в който изпълнява главната роля. „Бях много впечатлена от неговата игра, както и от сюжета и посланията, които като автор отправя със своя филм“, посочи Магдалена Ралчева. Днес Коконис играе еднакво пълноценно в Кипърския национален театър, в киното и в телевизията и в същото време е сценарист на успешния тв сериал „Галатея“. Както винаги досега сред критериите, по които журито ще оценява филмите от конкурсната програма, са нивото на сценариите, атмосферата във филмите, актьорската игра, режисьорските идеи, посочи Магдалена Ралчева:

„Киното е синтетично изкуство и колкото по-пълноценно са обединени всички компоненти в един филмов разказ, толкова по-ярък е самият филм. Вярвам, че и този път журито ще се обедини около невероятния професионализъм на всеки един разказвач на истории. Всички 9 ленти от конкурсната програма са на изключително високо художествено ниво. Убедена съм, че журито за поредна година ще бъде затруднено, защото това са кинопроизведения, които обясняват защо европейското кино е толкова въздействащо и уникално по своята същност“.


В категории: Лайфстайл


Коментари
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори