×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как съдия Ангел Гагашев върна доверието в правосъдната система и даде сигнал към убийците на пътя


Как съдия Ангел Гагашев върна доверието в правосъдната система и даде сигнал към убийците на пътя
Владимир Колев бе поредният, който мислеше, че ще му се размине, но буквално бе нокаутиран, след като чу решението на съдията, а секунди по-късно бе закопчан директно в залата и отведен зад решетките, където ще остане много дълго
26 Март 2019, Вторник, 08:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Магистратът от БОС постанови ключово решение, което трябва да е сигнал към всички безотговорни водачи

В Съдебната палата на Бургас се случи нещо безпрецедентно в късния вчерашен следобед. За тези, които не са разбрали - съдия Ангел Гагашев от Бургаския окръжен съд (БОС) наложи най-тежката присъда в България за причиняване на смърт на пътя – 17 години затвор за Владимир Колев, прегазил велосипедиста Евелин Дуков в Приморско!

Само преди няколко години немислимо бе дори да се произнесе искане за подобна наказание, а никак не бяха редки случаите, в които подсъдимите се размиваха с условна или присъда до 1 година, изтърпявана в общежития от открит тип.

Преди време законодателят направи промени, които дадоха възможност за по-сериозни присъди, но такива реално липсваха. Дори и при най-фрапиращите случаи – на катастрофа след много алкохол или дрога, се налагаха по 5-6 години.

Имаше няколко изключения, а сред тях бе бившият граничен полицай Костадин Стоянов блъснал дете напушен в Крушевец. Отново от Бургаския окръжен съд той бе осъден на 11 години затвор, но впоследствие наказанието му бе редуцирано до 7 години.

Съдия Ангел Гагашев влезе в историята, налагайки най-тежкото наказание за смърт на пътя на един изключително арогантен шофьор, отнел живота на млад мъж

Може би заради това, Владимир Колев е считал, че ще му се размине, но той буквално бе нокаутиран, след като чу присъдата си. Дори не му остана време да си прибере пазарската торбичка, с която незнайно защо бе дошъл в съдебната зала, сякаш е бил на покупки и за кратко е минал през съда. Съдия Ангел Гагашев разпореди Владимир Колев на секундата да бъде закопчан и тикнат на топло, където ще остане много дълго.

Парадоксалното е, че дори прокуратурата поиска по-леко наказание – до 15 години, но Ангел Гагашев, бивш районен съдия от Сливен, който отскоро е в Бургас, бе изключително строг и тикна Владимир Колев много за дълго зад решетките. 

Разбира се, за да се прочете тази присъда трябваше да има и сериозни доказателства, а такива бяха налице, което говори за безупречната работа на наблюдаващия прокурор. Въпреки арогантното поведение на водача, който отказваше да съдейства, отричаше всичко и е опитваше да саботира процеса, бяха събрани достатъчно уличаващи доказателства, които да му осигурят най-строгата присъда за смърт на пътя.

Обвиняемият определено го заслужаваше, не само заради престъпното си деяние, а и безобразно поведение при разследването и процеса.

Малко ретроспекия: На 3-ти декември 2017 година Владимир Колев се качва мъртвоппиян зад волана на автомобила си, шофирайки в градска среда с близо 100 км/ч  той навлиза в насрещното платно, където помита Евелин и отнема живота на един млад и достоен човек, баща и син, чието дете още го чака и се чуди къде е тати. След това бяга от местопроизшествието, скрива се и отрича всички обвинения – не бил карал колата, някой му я взел и все абсурдни версии, с които явно смяташе, че ще му се размине Е, не му се размина!

Присъдата му трябва да е сигнал към всеки, който си помисли да шофира пиян, всеки, който смята себе си за Бог зад волана и безгрешен.

Решението на съдия Ангел Гагашев трябва да е и сигнал към магистрати от цялата страна, че е време да прилагат действащото законодателство по-строго за подобни брутални престъпления, за да не говорим за този случай като за прецедент, а като за обичайна съдебна практика.

И не на последно място: Близките на Евелин си върнаха доверието в правосъдната система, повярваха, че тя може да бъде справедлива и да наказва ефективно виновниците. 


В категории: Темида


5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 2
14
Коментара по темата
14.
Bravo
27.03.2019 18:40:50
0
15
Респект за този достоен съдия! Поздравления и на прокуратурата и разследващите за добре свършената работа. Когато съдебната система работи ще се радват на уважение и подкрепа.
13.
До 11
26.03.2019 21:41:20
0
0
Коя беше тая софийска специалистка?
12.
Людмила
26.03.2019 16:09:14
0
13
Не сме сменяли никой и моля без такива реплики.Като не можете да помогнете и да се радвате на чуждото макар и малко щастие,поне не хвърляйте кал.
11.
иван
26.03.2019 14:36:22
6
1
Добре,че си смениха софийската адвокатка с адвокат П.Димитров,навремето и нас ни излъгаха едни софиянци да подпишем договор с тях в болницата и после ни откраднаха обезщетението още се съдим
10.
Ник
26.03.2019 12:35:08
0
5
Браво
9.
Иван
26.03.2019 11:32:22
0
11
Браво само така 17 год без право на обжалване, и да си ги лежи до ден.
8.
гражданин
26.03.2019 11:23:31
0
3
Една птичка пролет не прави....особено в България ! Тук имаш ли кинти....пак ще изкараш максимум година даже и две пеленачета да прегазиш !
7.
Цирк
26.03.2019 10:05:11
1
9
Ще я върне като вкара цветан цветанов в затвора...
Така няма да успее
6.
6.
26.03.2019 09:04:23
2
31
Браво на съдия Гагашев. Аплодисменти.
5.
5.
26.03.2019 09:02:05
1
5
Защото в Айтос се правораздава справедливо като стриктно се спазва буквата на закона.
4.
Здравко Костов
26.03.2019 08:57:00
6
17
Защото не си е платил, затова ще лежи.
3.
3
26.03.2019 08:41:48
1
34
не съм мислел, че ще го кажа някога, но в този случай съм горд със съда (да българския).
2.
Темид
26.03.2019 08:24:58
2
14
За съдебната система в България или добро ,или нищо.От мен-нищо.
1.
Жана
26.03.2019 08:19:16
1
35
Браво на съдията ! Няма много такива !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Украинка преведе „История славянобългарска”, след като намерила монета на брега на морето Олена Грицюк пожертвала всичките си спестявания за тази кауза Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Отбелязваме с шествия и тържества Деня на българската азбука, просвета и култура Вечерта в театър "Българска армия" ще бъдат раздадени наградите "Аскеер" Професори и доценти на символичен протест Професори и доценти на символичен протест Въпреки че правителството отпусна първия транш от обещаните близо 80 милиона лева за заплати, университетските преподаватели ще протестират Превърнаха стара каравана в библиотека Превърнаха стара каравана в библиотека Целта е да се даде втори живот на вече прочетените книги 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип
Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори