×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оскарите: “Зелена книга” изпревари “Рома” и “Фаворитката” за “Най-добър филм”


Оскарите: “Зелена книга” изпревари “Рома” и “Фаворитката” за “Най-добър филм”
Церемонията все пак премина без водещ и беше открита вместо от монолог от изпълнение на групата Queen и Адам Лампард
25 Февруари 2019, Понеделник, 08:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Вечерта донесе награди на Оливиа Колман, Рами Малек, Алфонсо Куарон и много други

Лентата “Зелена книга” изпревари филма “Рома” и спечели награда “Оскар” в категорията “Най-добър филм”, информира бТВ.

“Зелена книга” разказва историята на американец расист, който заминава на турне в южните щати в виртуозен чернокож музикант. Филмът донесе и втора награда за Махаршала Али в категорията за “Най-добра поддържаща мъжка роля”. Това е втора статуетка в кариерата на чернокожия актьор, който спечели преди години за филма “Лунна светлина”.

Снимки: Reuters

От премиерата на “Зелена книга” той е подложен на ожесточени критики от страна на семейството на пианиста Дон Шърли. Те определят образът му във филма като “симфония от лъжи”.

Алфонсо Куарон

“Рома” донесе награди за режисура и операторско майсторство на Алфонсо Куарон. Черно бялата лента на “Нетфликс” беше наградена и в категорията за “Най-добър чуждестранен филм”. Потребителите онлайн спекулират, че причината “Рома” да не е филм на годината се дължи на това ще е продукция на “Нетфликс”.

Компанията за стрийминг услуги и преди е имала проблеми със свои филми. Журитата на големи филмови награди отказват да ги включат в списъците за награди, тъй като лентите не се излъчват в киносалоните. С “Рома” “Нетфликс” направиха изключение и филмът беше пуснат за кратко по кината след неговата онлайн премиера, но въпреки това компанията не успя да бетонира позицията си в “голямото кино”.

Рами Малек

Наградите за най-добра мъжка и женска роля отидоха при Рами Малек за превъплъщението му във фронтмена на група Queen Фреди Меркюри и при Оливиа Колман за ролята й в сатирата “Фаворитката”.

Малек прие наградата с думите, че той е имигрант от Египет, което донякъде се припокрива с историята на Фреди. “Направихме филм за един хомосексуален мъж, имигрант, който изживя живота си без извинения. Фактът, че празнуваме него и тази история тази вечер е доказателство, че си мечтаем за такива истории”, каза Малек от сцената.

 

Оливиа Колман

При жените статуетката подмина ветеранът в киното и фаворит за победител Глен Клоуз, но заслужено беше връчена на Оливиа Колман. “Глен Клоуз ти си моят идол от толкова отдавна и аз не исках събитията да се развият така”, каза тя от сцената.

Актрисата Реджина Кинг спечели наградата за “Най-добра поддържаща женска роля” за филма “Ако “Бийл стрийт” можеше да говори”. В емоционална реч Кинг благодари на сценариста Джеймс Болдуин, чийто роман вдъхновил ленатата. Кинг благодари и на майка си. “Подходящо е аз да се намирам на това място в момента, защото съм пример как изглежда един човек, получил подкрепа и любов. Бог е добър през цялото време”, каза Кинг.

“Роди се звезда” донесе статуетка на певицата Лейди Гага за оригинална песен. Тя и Брадли Купър изпълниха песента Shallow на живо по време на церемонията.

Церемонията все пак премина без водещ и беше открита вместо от монолог от изпълнение на групата Queen и Адам Лампард.

Ето и списък с победителите:

Най-добър филм: “Зелената книга”

Режисура: Алфонсо Куарон за “Рома”

Най-добра женска роля: Оливиа Колман за “Рома”

Най-добра мъжка роля: Рами Малек за “Бохемска рапсодия”

Най-добра поддържаща женска роля: Реджина Кинг за “Ако Бийл стрийт можеше да говори”

Най-добра поддържаща мъжка роля: Махершала Али за “Зелената книга”

Оригинална песен: Лейди Гага и Брадли Купър за Shallow от филма “Роди се звезда”

Най-добър оригинален саундтрак: Лудвиг Горансон за “Черната пантера”

Най-добър адаптиран сценарий: “Черен в клана”

Най-добър оригинален сценарий: “Зелената книга”

Късометражен игрален филм: “Скин” на Гай Натив

Най-добри визуални ефекти: “Първият човек”

Най-добър късометражен документален филм: Period. End of sentence

Най-добра късометражна анимация: “Бао” на Доми Ши

Най-добър анимационен филм: “Спайдър-мен: в Спадър-вселената”

Монтаж: Джон Отман за “Бохемска рапсодия”

Най-добър чуждоезичен филм: “Рома” на Алфонсо Куарон

Най-добър документален филм: Free Solo

Звуков мишунг: “Бохемска рапсодия”

Звуков монтаж: “Бофемска рапсодия”

Операторско майсторство: Алфонсо Куарон за “Рома”

Дизайн на продукция: “Черната пантера”

Дизайн на костюми: “Черната пантера”

Грим и прическа: “Вице”


В категории: Лайфстайл


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори