×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бензин от вода – последното социзобретение


Бензин от вода – последното социзобретение
Изобретението на Стефан Найденов ужасява арабските шейхове, които изпадат в паника, след като виждат видеокасетата от опита му
16 Февруари 2019, Събота, 08:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Живков искал от вода бензин. Тайнствени капки правят чудото, твърди изобретателят

В двигателя на една стара „Лада“ – мечтата на някогашния соцтруженик, наливат вода през карбуратора, пише Socbg.com.

Бензиновият резервоар е откачен. После колата пали и изминава няколко метра. Този видеозапис, направен преди двайсетина години, доказва, че водата може да се използва като гориво вместо бензин. На касетата има още няколко впечатляващи записа като например следния: изливат вода от бутилка в съд и добавят към нея няколко капки зелена течност. После щракват запалка; водата лумва в пламъци.

Видеокасетата донася куриер, който настоява тя да бъде гледана в негово присъствие – никакви презаписи не са разрешени. А куриерът е пратен от изобретателя на революционното гориво – българина Стефан Найденов. Петролните шейхове ще се ужасят ако видят касетата. Но те няма от какво да се страхуват – откритието е известно вече само на неговия изобретател.

През 80-те години Стефан Найденов е шеф на лаборатория „Биоелектроника“ и създава заедно със своите сътрудници много лекарства, които според него церят неизцерими болести. Междувременно Найденов започва работа над нов, свръхсекретен проект, който щял да преобърне наопаки световната икономика.

На Световния екологичен форум в София през ноември 1989 г. той демонстрира как водата гори. Според него с добавката на зелена течност тя може да замени бензина в двигателите с вътрешно горене. Екофорумът обаче е последната международна изява на Тодор Живков. Седмица след него той е свален от власт и започва поетапното отстраняване на всичките му протежета.

Противниците на Найденов твърдят, че лекарствата му нямат рекламирания ефект или са други имена на известни илачи. Например биопиринът, създаден в неговата лаборатория и продаван във всички аптеки, е чист аналгин. Производството на биопирин е спряно, на жирозитала – също. Но с горящата вода работата е друга – показват я по телевизията, заместник-председателят на Великото народно събрание Гиньо Ганев посещава лаборатория „Биоелектроника“.

На Стефан Найденов предлагат работа в Канада и други далечни страни. Той обаче не приема. Ту казва, че иска да работи за родината си, ту – че предложенията не били финансово изгодни. Накрая лабораторията му е закрита, без да се разбере тайната на зелената течност. Той самият твърди, че я е унищожил. Нейната формула е неизвестна, тя не е регистрирана в патентното ведомство, за нея не е искано, нито издавано авторско свидетелство.

Дали става дума за гениално изобретение или за гениална мистификация?

Найденов е пенсионер, живее в столичния квартал „Младост“ и не жадува за слава. Даже не желае да си спомня за времето, когато го е приемал държавният глава, а заместник-председателят на парламента е идвал на крака в офиса му.

Но все пак, както някога Галилей пред Инквизицията, продължава да повтаря: „И все пак водата гори!“ Водородът се използва в ракетите. Водата наистина би могла да се използва за гориво, казват химиците. Нейната молекула се състои от два атома водород и един кислород. Кислородът поддържа горенето, а чистият водород е мощно гориво, което се използва в ракетните двигатели.

Изгорелите газове са чиста водна пара, т. е. нямат вредни съставки, а водород в природата се съдържа в неограничено количество, преди всичко във водата. Защо тогава използваме скъпия и мръсен петрол, чиито запаси са ограничени?

Причината е, че отделянето на чистия водород е много трудно и скъпо. За него е необходима повече енергия, отколкото дава после като гориво. Методът на Стефан Найденов очевидно е друг, тъй като той не разлага водата на водород и кислород. Той напомня на опитите на Джон Андрюс отпреди около век.

През 1915-1917 г. Андрюс, американец от Маккийспорт, градче в американския щат Пенсилвания, демонстрира няколко пъти на различни места запалване на двигател с вътрешно горене с вода.

Последната демонстрация прави във военноморския завод в Ню Йорк на трицилиндров мотор, монтиран на стенд. Описано е, че там Джон Андрюс прибавил към 1 галон (3,6 литра) вода 7-8 капки зелено масло. Оттогава специалисти и учени от цял свят гадаят каква е формулата на зеленото масло, което превръща водата в гориво.

 


В категории: Ретро Флагман


7
Коментара по темата
7.
Fors
16.02.2019 17:55:19
0
1
А това е синът на Стефан Найденов.
https://www.youtube.com/watch?v=6IDl-kA4fUU
6.
Партиот
16.02.2019 12:05:30
2
4
До № 5:
Не разбрах само, за комунистите от БСП ли говориш, или за комунистите от ГЕРБ. Те са едни и същ
5.
комунистически безродник
16.02.2019 10:22:12
4
5
Всичката им е такава! Боклуци бяха - боклуци си останаха. Неслучайно комунистите са известни като КРАДЦИ, ЛЪЖЦИ, УБИЙЦИ и МАНИПУЛАТОРИ. Тоя тъпак с тенджерите е учебникарски пример за ЛЪЖЕЦ и МАНИПУЛАТОР.
Всичката им е такава! И сега са си същите утайки!
4.
4i4o kype
16.02.2019 09:42:03
0
8
Сега сме по напреднали и произвеждаме мангусти биопаразити
3.
Traffic
16.02.2019 09:03:35
2
3
Как така е още жив? Повечето ги убиват даде уж се самоубиват такива
2.
не е вредно да се мечтае
16.02.2019 09:02:39
0
1
от петрола се захранват безброй индустрии, но преработката му е сложна и изисква специални технологии. Да разбиеш водата едвали е по-лесно и по ефтино.
1.
spas
16.02.2019 08:57:48
2
8
Да хвърлиш натрий в тенджура с вода и да запалиш водорода и кислорода, образувани от реакцията ..
Химия за 8-ми клас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори