×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавната опера в Бургас монтира ново озвучаване – дарение от местния бизнеселит


Държавната опера в Бургас монтира ново озвучаване – дарение от местния бизнеселит
Благотворителният бал през май м.г. в Гранд Хотел и СПА Приморец, на 21 февруари т.г. предстои  гала-вечеря с подобна по мащаби кауза
14 Февруари 2019, Четвъртък, 21:29 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА Снимка Флагман

Концертът-спектакъл за любовта снощи ознаменува благотворителната изява – най-голямата за 2018 г.

 

Директорът на Държавна опера Бургас Александър Текелиев показа своето уважение и благодарност към искрено загрижените ценители на културата, живеещи в морския град. Снощи част от тях се насладиха от ложата на грандиозния концерт-спектакъл, посветен на любовта - „Приказка за двама”, с участието на Орлин Горанов и оперната прима Еделина Кънева.

Това бе повод, с който ръководството на държавната институция и творците й  да съобщят на широката общественост, че Операта има нова озвучителна техника, с която вдига на световно ниво звученетона спектаклите.

Апаратурата, на стойност 50 хил.лв.,  е дарение от бургаския бизнес елит. Парите бяха събрани по време на благотворителен бал, организиран от Инициативен комитет на бургаските жени в бизнеса, начело с дамите Марина Бошнакова, Видка Вълчева и Ваня Чолакова.

Снощи те бяха поздравени от сцената от Еделина Кънева.

„За мен е чест и удоволствие да съобщя, че сме реализирали средствата от благотворителната вечер „Да помогнем музиката да не замълчи“ Поклон пред това благородно дело!“, каза Еделина Кънева.

Осем тонколони, които представляват  модерна четирилентова система,  усилватели, снабдени с най-модерния начин за управление, за да се получат перфектни параметри и отлична настройка в залата, са част от апаратурата. Системата е 7,2 киловата, като параметрите са подходящи за разнообразни стилове музика – през рок, поп и джаз до класическа музика.

Балът на бургаския елит събра 50 хил.лв. за Операта (СНИМКИ)

 Освен това операта вече ще разполага с един от най-съвременните дигитални озвучителни пултове – четиридесетканален, със съвременна цифрова комуникация, която ще приема сигналите от сцената. Пултът има огромни възможности, които се управляват през тъчскрийн дисплей, така че операторът  бързо и лесно ще постига най-качествения звук. Системата ще бъде настроена от инж. Георги Диомов, инж. Ивайло Рунев и инж. Кирил Янов, преподавател по звукотехника в НБУ.

От откриването й през 80-те години на миналия век, досега Операта за първи път подменя напълно старата си озвучителна техника.

Част от организаторите на благотворителния бал от май 2018 г., са се посветили в момента на втора хуманна кауза. За 21 февруари Иницативният комитет, в който този път са включени бизнесдамите Марина Бошнакова и Бисерка Хънкова, общинският съветник Веселин Пренеров и главният редактор на Флагман.бг Катя Касабова, подготвят благотворителна гала вечер за местния бизнес и светски елит, която ще се проведе в класическия ресторант на Гранд Хотел и СПА Приморец.

Очаква се от продадените вече 130 покани, търг и томбола да се съберат достатъчно средства, за да бъдат подпомогнати абитуриенти с отличен успех, но в неравностойно положение поради проблеми в семействата им. Част от даренията ще отидат за осигряване на стипендии за тези, които ще постъпят във вуз, но са финансово затруднени.

 

 


В категории: Бургас


3
Коментара по темата
3.
Paci
16.02.2019 22:44:00
0
0
Kolko hora napraviha kade po golemi darenia i ne se pokazaha, tez tuka 200 dushi edva sabraha 30 evra puuuu
2.
гадост!
15.02.2019 07:57:59
0
5
Светски елит? Богаташи с ниско интелектуално ниво се самоопределят като елит и то на фона на бедния български народ. От какво забогатяхте - от труд ли? Нещо, което за вас е непознато.
1.
Какъф
14.02.2019 20:41:54
1
9
Елит бееее
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори