×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тъжният край за конкурентите на ДПС


Тъжният край за конкурентите на ДПС
Партиите на Касим Дал (вляво) и Лютви Местан се разпадат, раздирани от вътрешни скандали. Конкурентите на ДПС - НПСД и ДОСТ с тъжен край
01 Февруари 2019, Петък, 11:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: economic.bg

НПСД и ДОСТ се разпадат, раздирани от вътрешни скандали

Една от конкурентните партии на ДПС тръгна към пълен разпад. Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД), с основен вдъхновител Касим Дал, е раздирана от скандали след поредица грешни решения.
В момента Дал е в спор с Орхан Исмаилов,
кой е председател на НПСД.

Повод за това стана странното решение - партията да влезе в коалиция с проруската и антинатовска формация „Воля” на Веселин Марешки.
Касим Дал обяви, че Исмаилов е направил това еднолично. В резултат той организира „преврат”, напомнящ начина, по който бе изхвърлен Лютви Местан от ДПС.

Орхан Исмаилов в петък пристигна в парламента с Тихомир Пейчев, който се представи за зам.-председател на НПСД. Двамата водиха разговори с депутати от „Воля”.

Корман Исмаилов, Касим Дал, Орхан Исмаилов, НПСД, ДОСТ, коалиция Воля, Веселин Марешки, конкуренти на ДПС

Орхан Исмаилов (вляво) и Тихомир Пейчев

Исмаилов каза пред репортерите: „Аз съм си председател на Народна партия „Свобода и достойнство”. Имам удостоверение от Софийския градски съд.”
Удостоверението било за актуалното състояние на партията и било с дата 29 януари – деня, в който Касим Дал се обяви за председател на НПСД.

Любопитно е на каква позиция е предишният лидер на партия Корман Исмаилов. По неофициална информация той е решил да стои встрани от конфликта и да не взема страна.
Въпреки това Орхан Исмаилов след въпрос на „Флагман” каза: „Корман Исмаилов е зад председателя на Народна партия „Свобода и достойнство” Орхан Исмаилов. И всички решения, които сме взимали – той е гласувал „за”. Категорично!”


НПСД е считана за протурска и по-точно проердогановска формация заради подкрепата, която дават нейните представители за авторитарния президент на Турция Реджеп Ердоган.
На последните парламентарни избори тя се яви с другата подобна партия у нас – ДОСТ на прогонения от Доган Лютви Местан.

Много грешки се направиха, коментира пред „Флагман” човек от НПСД.
Касим Дал винаги е бил неформалният лидер на партията, така че едва ли Орхан Исмаилов има шанс да надделее в спора.

Със сигурност решението за коалиция с „Воля” не бе далновидно. По всичко личи, че НПСД окончателно е загубило от първоначалната енергия, доколкото я е имало. А в ДПС на Доган могат да бъдат доволни от случващото се.

Още повече че подобни процеси на разпад текат и в ДОСТ. Припомняме, че през последните месеци Лютви Местан бе изоставен от някои от най-важните хора в близкото си обкръжение.

По всичко личи, че наближава тъжният край за партиите на Местан и Дал, които се бориха за гласовете на етническите турци за сметка на ДПС. 

Съкр.
ДОСТ Демократи за отговорност, свобода и толерантност

НПСД Народна партия Свобода и достойнство


В категории: Политика


5
Коментара по темата
5.
Йордан Цонев от ДПС
01.02.2019 16:28:14
0
5
На 3 март сме при Левски пред община Руен .А на църквата до общината ще се прекръстим.Всички амуджи ги искам там
4.
Турчин
01.02.2019 16:19:26
3
5
Не на русчиите комунисти доносници от говурското дпс
3.
4oki
01.02.2019 13:20:06
1
5
Mnogo Turski partiki neka se izqdat povsemestno ..Na koi sa neobhodimi..i to v Balgariq ..
2.
Понякога
01.02.2019 12:16:41
0
6
Като секнат парите и така се получава
1.
*********
01.02.2019 12:04:05
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Полицаи откриха пребито 19-годишно момиче, издирват нападателя Тя е била отвлечена Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Триумф на акробати от Бургас в турнира за Световната купа по спортна акробатика Млади надежди от „Акро Джъмп“ завоюваха златните медали, със сребро пък се окичиха представители на „Черноморец“ и „Орел“ -Айтос Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Тя е интернет сензацията и звезда в „Хелс Китчън“, но често мисли за самоубийство Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Къде живеят милионерите и милиардерите с дебелите пачки Ето кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с паралии... 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" 14-годишно дете бере душа след катастрофата при "Маказа" Петима са пострадали в пътния инцидент Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Легендарни футболисти блеснаха като тенис звезди в Бургас Георги Чиликов и голмайсторът на А група за всички времена Мартин Камбуров продължават напред в VS Sport Open 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават 800 000 българи тръгват за сезонна работа в чужбина, ето за какво да внимават Синдикат в Германия съветва внимателно да се информират за своите права Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Катастрофа между три автомобила затвори "Маказа", има пострадали Не уточняват броя и състоянието на пострадалите. Районът е отцепен от полицейски екипи Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ обсъдиха с бургазли въпроси за социалната политика и за по-добър живот Българската Анджелина Джоли покори Еверест Българската Анджелина Джоли покори Еверест . За 49-годишната бивша шефка на кабинета на спортния министър Красен Кралев това е първа експедиция в Хималаите
Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори