×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Остават три дни до националното състезание с водородно задвижвани автомобили Horizon Grand Prix
  • Хороскопа си за деня - виж тук
  • Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обращение от днес
  • Илон Мъск позволи публикуването на порнографско съдържание в социалната мрежа X
  • От 3400 до 523 лева - това е ножицата между пенсиите, които се дават в България
  • Лекарите може да не разрешат на Майк Тайсън повече да се боксира, въпреки че се уговори за професионален двубой с ютубъра Джейк Пол
  • Стрелба по посолството на САЩ в Ливан, военни са простреляли нападателя, за когото съобщиха само, че е сирийски гражданин
  • Експлозия във военна база в Южен Израел оставя девет души ранени
  • Жега и гръмотевични бури през следващите дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10-те тайни, които катаджиите не искат да знаете


27 Януари 2019, Неделя, 20:15 ч.

КАТ има своите 10 тайни, разкрива "Труд". Ето десет от тях, които могат да ви спасят от нелепата ситуация с лакомите катаджии. Преди да ги прочетете, запомнете - карайте внимателно и спазвайте правилата за движение.

1. Патрулът на пътя няма уред, с който да засича превишена скорост. Ако ви спре някой катаджия и ви каже, че се движите с превишена скорост, веднха го попитайте с какъв уред констатира това.

2. Мобилните камери не могат да снимат нощем. Това го правят само стационарните, които имат светкавици.

3. Радарът не може да засича в тунел. Независимо дали камерата на КАТ е стационарна или мобилна, дори и да е сложена на близо, до изхода на тунел, тя не може да улови правилно обратния сигнал, който се отразява от стените.

4. Градското видеонаблюдение не може да снима за скорост. Системите от камери по улиците в София, Варна и други градове не са радари. По техни клипове не могат да бъдат съставни електронни фишове за скорост.

5. Стационарните камери не виждат коли със скорост над 250 км/ч.Звучи невероятно, но онези, които профучават бясно край радара на шосето, отървават глобата.

6. Дрегерът мери алкохола в количество издишан въздух, съдържанието в кръвната проба не е същото. Когато уредът, който носят катаджиите, випокаже алкохол над допустимите 0,5 промила, не бързайте нито да се отчайвате, нито да давате подкуп.

7. Уредът за алкотест трябва да е годен и да е собственост на МВР. Ако полицай иска да ви изпробва с дрегер, той е длъжен да носи документ за уреда, в който пише вида му и кога е минал за технически преглед.

8. Не всеки полицай има право да пише акт или фиш. Обърнете внимание на униформата, името, фамилията и длъжността на полицая, който ви е спрял за проверка.

9. Искайте фиш за нарушения, които се наказват с глоба до 50 лева. Ако ви хванат с някакаъв очевиден грях и сте съгласен за вината си, настоявайте да ви напишат фиш, а не акт.

10. За зимни гуми глоба няма. Когато ви проверяват думите, катаджиите може да пропуснат да споменат, че в закона няма санкция, ако се кара с лехи гуми през зимата.



7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Специалист
28.01.2019 23:31:56
0
3
Авторът е роден глупак. Недоносен идиот. Дрегерите за алкохол ,се калибрират за точност на 6 месеца , и като изтекат 6месеца не се включват,не работят,тук спор няма ,тръгне ли значи е калибриране. Скорост се засича и през нощта и в тъмно от мобилни камери,от 99% това значи от всички. Охранителните камери по кръстовищата засичат скорост и по техни данни са осъдени доста водачи при ПТП, но не се ползват за Ел фишове. Фиш се налага за нарушения за които не се отнемат контролни точки а не до 50лв и още и още
6.
пешев
27.01.2019 19:58:33
4
3
БРАВО.СУПЕР СТАТИЯ.ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕ ПРАВАТА ЗА НЕ СТАНЕ ЖЕРТВА НА КОРУМПИРАНИ СЛУЖИТЕЛИ..
5.
!!!!!!!
27.01.2019 18:55:22
2
5
Браво за статията точно така трябва да се борим с воината по пътищата!!!!Сега обяснете на някое сираче останало без родители,пометени от поредния джигит чел вашата статия ,че сте скапана обективна платена медия !!!!А между другото Що не писахте къде е намерен съдииския син??? Да не изложим татко а???
4.
Николай
27.01.2019 18:55:15
2
3
Някой пробвал ли е да шофира със летни гуми през зимата със скорост над 250 км/ч за да знае дали снима камерата през нощта. Да отговори на www.stigagluposti.bg
3.
baihui
27.01.2019 18:51:48
1
3
А бе, от ченге винаги очаквайте някава постановка! Майстори са на шашмите! Дори и невинен може да го "отнесе"!
2.
Оня
27.01.2019 18:28:34
3
5
Тоз дет е писал тая статия от гъза ли си и вадил тия съвети, ченгемразец ли е, или просто прост.
1.
Читател
27.01.2019 17:49:58
3
6
Повечето неща са глупости написани от някой комлексар, късан многократно на изпити за полицията. Не вярвайте на всичко което четете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Изборите няма да са честни, виждам как се купуват цели СИК-ове Той разкри, че само още две седмици са му били необходими на поста главен прокурор, за да повдигне обвинение срещу бившия премиер Бойко Борисов Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Инж. Пламен Русев от ПП ЦЕНТЪР: В България вече няма корупция, в България има рекет Водачът на листата в Бургас поставя ясни цели Шокиращо видео: Тираджия джигит изпреварва като състезател Полицията още го издирва Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши Емил Соколов: Съдбата на „Слънчев бряг“ АД трябва веднъж завинаги да се реши По време на кабинета Денков бяха отпуснати над 5,6 милиона лева за община Несебър Драстична разлика в пенсиите у нас Драстична разлика в пенсиите у нас Най-висока е средната пенсия в София Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Още 9,3 млн. лв. в помощ за украинци под закрилата на България Решението е на Министерски съвет Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Задържан е заподозрян за срязаните спирачки на локомотива в Лом Извършителят може да получи от 5 до 15 години затвор Как премиерът Главчев ни изложи пред Турция с безплодната си помпозна визита на ГКПП-Малко Търново Как премиерът Главчев ни изложи пред Турция с безплодната си помпозна визита на ГКПП-Малко Търново Международната среща в понеделник всъщност е възпроизвела новина и не е била само кух пиар - ние изобщо не знаем колко са напред съседите с проекта на тяхна земя, а пък ние настояваме да строим огледално Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Учениците на Мариета Рохова са сред децата с най-високи езикови постижения в България Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Коалиция „Солидарна България” закри кампанията си в Бургас: Ще бъдем част от 50-ото НС Ние сме про-работническа коалиция и в следващото НС ще отстояваме интересите на трудещия се човек”, каза Иван Кирилов, който води листата на коалицията за 2-ри МИР
Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Кейт Мидълтън написа бележка със зловещо послание Принцесата на Уелс все още се опитва да се пребори с коварната диагноза Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) Отиде си обичана турска актриса (СНИМКА) През последните години тя се бореше с онкологично заболяване Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Къде в държавната администрация заплатата е 6 хил. лева Най-високите максимални заплати взимат служителите на позиция "Директор на дирекция“ Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Това е новият Фончо - джигит, който кара колата си с алкохол на волана Мъжът обича да демонстрира положението из Луковит, като определено се чувства над закона Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Хакери удариха жестоко ТикТок! Важни личности и медии изпищяха Сред атакуваните е и Парис Хилтън, но профилът й не е компрометиран Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Отиде си турска звезда - любимка на милиони българки Почина Фатма Каранфил Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес Банкноти с лика на крал Чарлз III влизат в обръщение от днес  Новите купюри са полимерни, а не хартиени Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Профили на известни марки и личности засегнати при хакерска атака срещу TikTok Един от хакнатите е на CNN Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Развяха руското знаме в Парасковиевка и Зеленски заговори за масирани атаки в Донецка област Според някои анализатори офанзивата край Харков може да прикрива опит за пробив на други места по фронтовата линия Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Везните да не отказват помощ, а Близнаците да внимават с парите! Хороскоп за деня – 5 юни 2024, сряда
Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Елена ПОПТОДОРОВА, бивш посланик в САЩ Здрасти, Вучич! Готово, брат, става. Разбирате ли какво съобщи Вучич за казуса "Сребреница" Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Вчера мъжа ми получи анонимно писмо.
- Ау, какъв ужас. От кого?
Виц на деня Виц на деня - Какво прави червей в главата на блондинка?
- Гладува.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук От хитростите на блондинките: като няма какво да кажеш - усмихни се и си оправи сутиена.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори