×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За скандалната реклама на „Жилет”: Лошо ли е да си мъж и има ли мъжествеността място в 21 век (ВИДЕО)


За скандалната реклама на „Жилет”: Лошо ли е да си мъж и има ли мъжествеността място в 21 век (ВИДЕО)
Не и според компанията, продаваща продукти за... мъже
Ключови думи: жилет, реклама, либерализъм
19 Януари 2019, Неделя, 01:24 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Това е едно дълго, мъчително упражнение в нисък корпоративен феминизъм

Световноизвестната компания, лидер в продуктите за бръснене „Жилет”, създаде реклама, която скандализира световното общество. С клипа компанията се опитва по либерален и грозен начин да „напомни” на мъжете да не бъдат перверзници и изнасилвачи.

Краткият филм, както го наричат от марката, е дълъг малко под 2 минути и е нещо, което малко хора биха повярвали, че подобна компания може да изпълни – те буквално атакуват най-голямата си база от потребители, мъжете, като пряко ги обвиняват, че... са мъже.

„Това е едно дълго, мъчително упражнение в нисък корпоративен феминизъм”, така описва рекламата журналистът и активист Пол Джоусеф Уотсън. Думите му, макар и звъучащи екстремно в лицето на повечето либерали, всъщност са точно в десетката. За жалост обаче рекламата трябва да се види, за да се повярва.



Както се вижда, участи е пропагандата против мъжествеността взима и Ана Касапариан – водеща от арменски произход в телевизията (ако може да се нарече така) „Young Turks” или „младите турци”. Името не е случайно – то е името на организация от турци в началото на 20 век, отговорни за геноцида над арменците, където по брутален начин живота си губят над 2.5 млн. християни.

Рекламата е насочена против белия мъж – фигура, която в последните години се превърна в антипод на правилното, в синоним на човека, отговорен за всички проблеми и неравноправия в света, във най-атакувания от крайно левите и екстремни феминистки образ на всичко, което е грешно в света. Това е очевадно от образите, представени в краткия филм – бял мъж подсвирква след красива жена, спрян от негър; бял мъж обарва латино слугинята си и подбужда смях сред бяла публика. Не е случайно, че повече от половината „негативни” образи, представени в рекламата са бели мъже, а всички позитивни такива – негри или латино.

Да не говорим и за образа на „самотната майка”, който се появява още в самото начало на филма. Той е извратено превърнат в символ на „независимостта от опресията на белия мъж”, като в действителност децата, отгледани от сама майка (особено мъжете), определено растат с липси в семейството.

„Жилет”, с видеото си, има дърозстта да каже на мъжете, че да се държиш като мъж – да имаш състезателн дух, да бъдеш стоик, да имаш силен ум и да разсъждаваш, е грешно. Върха на иронията обаче е, че самата компания е собственост на „Проктър енд Гембъл” – огромна корпорация, известна с тестовете си върху животни и експлоатация на детски труд, казва Пол Джоусеф Уотсън.



Очаквано, според лявата медия на Запад, рекламата е „разделила” обществото на 2. Тогава как се обяснява, че гласовете „за” и „против” нея в youtube са непропорционално разпределени като 579 хил. „за” и над 1 млн. „против”?

В крайна сметка – лошо ли е да си мъж, да си мъжествен в 21 век? Очевидно либералите искат да покажат именно това с леко завъртане – лошо е да си бял мъж.

Лошо е да обучаваш децата си да имат всички идеали и плюсове, свързани с мъжеството, но не е лошо да приемаш мъже от Африка и Близкия Изток – потенциални терористи под формата на бежанци.

Добре е детето да израства в среда между мъж и жена, но не е задължително – сама жена може да се справи също толкова добре, колкото нормална семейна двойка.

Не е добре мъжът в семейството да е мъж – той трябва да изразява повече женски черти – да е на „ти” с емоциите си и изразяването им, да плаче, да се оплаква и да отстоява правата на малцинствата с цената на своята свобода.

Лошо е да си мъж, запомнете го – това се опитва да каже Жилет с рекламата си.


И затова повече аз лично никога няма да си купя техен продукт, както ще направят и много други мъже, които все още са запазили част от себе си и продължават да се борят против постепенното, продиктувано от отвратителен либерализъм и сбъркани представи за света заличаване на един цял биологичен пол.


Ето го и задълбочения коментар на друг политически коментатор, отявлен критик на крайно лявото и нелогичното в света - Стефан Молиню

В категории: Политика , Животът


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 4
14
Коментара по темата
14.
Какви ценности
20.01.2019 16:55:54
1
4
Ценностите от няколко поколения липсват - мъжете са безобразно похотливи, считайки този си комплекс за малоценност за "мъжественост". Секса се превърна в начин на живот. За тях беше създаден един огромен бизнес - порнографията. Така мъжът едновременно стана инфантилен, недоразвит емоционално и агресивен. Жената също се разврати масово. И как няма да има агресия между тях. Сега вие тука издребнявате за някакви самобръсначки, а проблемът е много по-дълбок!
13.
Хахахг
20.01.2019 14:49:20
1
4
Само глупак може да се повлияе от една тъпа реклама или някакъв си клип , човек ако неможе сам да си изгради митогледа значи смр свършени а и в много случай точно целта на такива реклами е да провокират тъпаците .А и пак ще се бръсна с тяхни продукти щото ми харесват боли ме куро за рекламите им .
12.
до 9
20.01.2019 14:03:02
0
2
не е така, шапката на жилет и уилкинсон е една и съща. Различни компании, но една собственост. Мисля, че от 2010г са така
11.
до 9
20.01.2019 14:01:36
0
2
Не си запознат.
Били са им основни конкуренти преди време.
Независимо, че са отделна компания, в момента шапката е обща и на Жилет и на Уилкинсон. Разбира се това не се афишира, но може да се намери инфо в мрежата
10.
glopaci
20.01.2019 13:17:29
2
2
malumnicii kompleksariii nqmate si druga rabota reklami gledate
9.
Гражданин
20.01.2019 12:36:48
2
4
Не е лошо да си мъж, но е лошо да си гей. Жилет и P&G си вкараха голям автогол с тази реклама. Wilkinson не са на P&G и са основните им кокуренти заедно с BIC .
8.
DO
20.01.2019 11:40:17
1
6
BIC също произвеждат много добри продукти за бръснене. Когато съм ги ползвал съм бил много доволен. Но определено тази реклама с нищо няма да промени начина ми на живот или начина ми на бръснене. Един видео клип създаден от може би емоционално нестабилни личности, няма как да промени възгледите ми за света. Или каквито и да било други възгледи.
7.
мислещ
20.01.2019 11:33:32
1
6
И за кого се точат тогава женските,ако не за "токсичния" мъж !? И кой ще им начеше мерака,ако всички станем либерастки джендъри....чернилките от Африка предполагам,те затова ги внасят-за разплод !
6.
Напътствия от село
20.01.2019 11:18:34
0
3
От тази статия основната полза е за уикипедия. Нямам идея кой е дал акъл да се сложат 3 препратки, които 1. разкарват публиката от сайта, 2. качват рейтинга на уикипедия. Сменете ги.
Абсолютно неадекватно
+ 2 линка към външно видео!
+ Зловещи мета данни!
5.
До2
20.01.2019 10:55:42
2
5
Айде бе те ще казват че силния пол били за боклука че са извратени неморални изнасилвачи и че сама жена ще даде на детето си по добър живот и че мъжа не е нужен на света и без него може а аз ще им пълня гушите --да, да ама не
4.
До 2
20.01.2019 10:53:50
2
4
Електрическа.
3.
Младок
20.01.2019 10:53:29
2
6
Който си пада по автоматични, може да се ориентира към Philips
2.
Монопол
20.01.2019 10:52:13
5
4
И каква самобръсначка ще си купиш?
Wilkinson? Те също са собственост на P&G
1.
Кинта
20.01.2019 10:44:09
3
8
Аз също няма да си купя продукт от тях.Жалката им реклама натрапчива и прогресивна бъркаща без свян в устоите и ценностите на едно общество.Разграничаваща и най важното разделяща пропаганда на половете целяща показване на най лошите черти на мъжа карайки го да изглежда смешен и жалък в очите на жената.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики
Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори