×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ретро! И преди един век медиите в Бургас мамели читатели с фалшиви новини


Ретро! И преди един век медиите в Бургас мамели читатели с фалшиви новини
Факсимиле от някогашният вестник "Бургазки фаръ", публикувал интересната дописка
10 Декември 2018, Понеделник, 11:20 ч.
Автор: Флагман.Бг

В началото на миналия век куче в Сунгурларе се сдобило със златен зъб

Фалшивите новини, станали толкова популярни напоследък, че партиите у нас вече умуват как да се борят с сях, не са от вчера и днес, а ги е имало винаги. Някои звучат сензационно и единствената им цел е да подмамят хората да купят вестника, в който са отпечатани или да направят трафик на сайта, където са публикувани.

Емблематичен е примерът с малкия продавач на вестници, който сутрин вървял по главната улица с наръч вестници и викал с пълен глас: ”Сто човека излъгани!”, “Сто човека излъгани!” Любопитен минувач веднага си купил вестник, за да разбере какво се е случило, а момчето продължило да вика: “Сто и един излъгани!”, "Сто и един излъгани!"

Преди близо един век тогавашния в.”Бургазки фаръ” публикува новината, че зъболекар от Сунгурларе поставил златен зъб, но не на любимата си жена, а на кучето си, без да се уточнява то вълча порода ли е, или безобидна болонка. За да не звучи съвсем като партенка, в дописката е написано името на стоматолога - Борис Игнатов. Той се вдъхновил от американски ветеринар, който пък поставил изкуствено око на любимия си кон, ослепен от удар.

В днешно време фейковете се развиха и вместо за сензация се използват много по-често за манипулация. Така например не е ясно клатещият се като кирка Жан Клод Юнкер, чиновник №1 на Европейския съюз, от ишиас ли страда, или е просто един пропаднал алкохолик, поставен на този висок пост от световното задкулисие, за да прави всичко, което му кажат.

Но нека не забравяме стария принцип – само хубавите неща, написани за родните и международните политиците, са верни. Другото са долни клевети и фейкове.

В категории: Животът


18
Коментара по темата
18.
Проф.Лозанов
10.12.2018 22:22:21
0
2
Криво да седим,право да съдим -Флагман са най добрите в Бургас.Ако не са те няма какво да се чете.
17.
ВЕФИОК
10.12.2018 18:43:10
1
3
Сега и количеството е друго, а правопис и граматика са на отчайващо ниво. Дълбайте, флегман! Винаги може още! Кликбайта да върви!
16.
до 9
10.12.2018 18:38:08
0
0
То това не е никаква новина, че фенове на Левски продават бЕло и бонбонки. То да беше за сефте, човек да се усъмни, ама редовно тези наркомани им разбиват леговищата.
15.
Чичо Манчо
10.12.2018 18:12:25
15
12
Флегмите понякога раздуват и пресилват,но не лъжат.Ако пишат че е отвлечено дете - отвлечено е.Ако пишат,че някой е арестуван - наистина е арестуван.Проблемът е че Бургас е малък град - като пишат,че Иванчо е мошеник и мами хората,самият Иванчо,майка му,баща му, жена му, нейните родители, сестра му, брат му, приятелите му - 100 човека почват да казват,че Флагман лъже.Ами като лъже дайте го под съд за клевета!Ама не го давате, знаете,че ви е насран задника!
14.
Дядо Добри
10.12.2018 18:11:10
1
18
Какво излиза сега, че сте сто години на зад ли?
Флагман, вие не лъжете в статиите, само в заглавията! За да не кажете, че това са празни приказки ви превеждам за пример ваше заглавие от вчера:"Идва опасна снежна буря, отменени са полети"
Отваряйки статията ви четем: В северна Каролина......…...... Взех да се чудя, да не би България да е станала 51 щат.

Така че драги журналисти, вие сте създатели на фалшиви заглавия, за истински новини!
13.
Флегми
10.12.2018 18:02:47
1
11
Лъгали са едно време ама вас няма кой да ви бие и следващите 100 години . Трийте го тоя коментар , че не е по темата
12.
Кую
10.12.2018 17:57:40
0
6
То пък днешните медии са честни....в ушите.
11.
до специалистите
10.12.2018 16:21:15
1
5
Не бъркайте неудобните за вас факти с фейкове. Ако нещо не ви изнася, това не значи, че е фейк. Гледал съм не веднъ Флагман - пишат за някоя изложба - нула интерес.Пишан за някой престъпник - целият град чете.После журналиститевиновни.Ми четете за култура,за книги, за рецепти за баница и хората ще пишат за такива неща.Оня ден пишеше за бургаски ученици,спечелили златен медал - нула внимание от аудиторията.после за някаква силиконка писаха - ще се счупят чекиджиите да четат. луда работа!
10.
До 9
10.12.2018 16:18:04
1
2
заради теб се порових да видя и ето какво пише в сайта: "От т.нар. фен-клуб на ФК „Левски” на ул. „Хаджи Димитър”№3 в Бургас бе изведен с белезници мъж на видима възраст 30-35 години.

По непотвърдена информация той е бил наемателят на помещението и шеф на фен-клуба. Младежът е арестуван като член на група за наркоразпространение...

Кое тук е лъжа?
9.
до8
10.12.2018 15:55:52
1
9
Веднага тия я казвам-само тук писаха за връзка между некви арестувани наркодилъри и ФК ЛЕВСКИ София,само тук,нито по Нова ТВ,нито в друг сайт,само тук...това че некъв дилър е фен на даден отбор не прави отбора виновен че фена е дилър,още повече това да се повтаря само тук,никъде не е споменато и в МВР справките
8.
кирил
10.12.2018 15:49:07
16
2
Във Флагман не съм че нито една фалшива новина.Много новини не са удобно защото изкарват кирливите ризи на разни мошеници и престъпници.Други новини пък дразнят колегите им журналисти,защото те нямат качества да правят такава журналистика и предпочитат да плюят Флагман,вместо да работят. Хайде сега дайте пример с една фалшива новина която сте чели в сайта. Само с една.За повече няма да говорим
7.
LSFC
10.12.2018 15:47:58
1
17
Никой не лъже толкова колкото Флагман
6.
"Бургас не вярва на сълзи".
10.12.2018 15:46:29
3
17
Предшественик на Флагман :)
5.
*********
10.12.2018 15:17:30
1
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Dgd
10.12.2018 15:09:43
1
13
Това като оправдание, а ?
3.
Флагман лъжливи статий
10.12.2018 14:56:50
2
17
Хората са лъгали НО не колкото вас
2.
Ауди А6 is back!
10.12.2018 14:53:40
2
16
ето откъде сте се учили значи
1.
Бургазъ
10.12.2018 14:49:27
2
18
И те ли се казвали флагман?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Уведомени са и полицията, и прокуратурата в града за действията на лекарите от болница „Света Петка“ 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота
От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори