×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как бе откраднат култовият чалга клуб БИАД от Антон Шушляка


09 Декември 2018, Неделя, 13:42 ч.

Възможно ли е частен съдебен изпълнител в престъпна задруга с „бизнесмен” дедесар буквално да откраднат култово заведение в центъра на София от законния му наемател? Оказа се, че да, напук на законите, полицията, прокуратурата и съда, напук на държавата, пише "Уикенд".

Щрихите от далаверата, сътворена от ЧСИ Георги Николов и изживяващия се като предприемач Антон Петров Проданов – Шушляка, са готов материал по темата „Тотално беззаконие”. По информация на „Уикенд”, по безобразията на двойката мошеници работят прокуратурата, ДАНС, съдът и още няколко държавни институции.

Според документи, с които разполагаме, Шушляка е в полезрението на службите още от 2001 г., когато е първото досъдебно производство срещу добричлията. Оттогава насам разследванията са общо седем и обхващат впечатляващ обем от Наказателния кодекс – по чл. 209 - престъпления против интелектуалната собственост, по чл. 309 – престъпления против бюджетната система, три досъдебни по чл. 206 - против трудовите права, чл. 313 – против Републиката и чл. 255 – за компютърна измама. Невероятно, но факт – всички бели са извършени не от „бяла якичка” с диплома от Харвард, а от Шушляка, познат в Добричко и като Тима и Анцуга, който може да се похвали само с тапия за завършен 8-и клас.

Врътката с БИАД, зад чиято абревиатура се крие Българското инженерно-архитектурно дружество и чиято сграда е недвижим паметник на културата, започва в началото на тази година. Георги Николов и неговият авер Антон Проданов вече са се преместили от Добрич в София, където Шушляка го играе наемател на бар „Акаунт” в хотел „Рила”. Причината за смяна на територията е, че Североизтокът изведнъж се оказал тесен за мащаба на дуета, защото всички, които могли да измамят, вече паднали в клопката и мръсният бизнес зациклил. Жертвите им в региона са толкова много, че вече върви подписка „Срещу престъпленията на организираната престъпна група, ръководена от Антон Петров Проданов”, подписана до момента от над 50 човека.

Триковете с БИАД започват в началото на януари, когато Шушляка организирал купон за своите служители в актуалната кръчма. Смята се, че партито било просто разузнавателна мисия, за да провери тарикатът дали оборотът на локала заслужава битката за неговото превземане. Проучването завършило с положителна оценка и Шушляка си навил на пръста да стане шеф на бара. Врътката обаче изглежда трудна за изпълнение, защото собственикът на помещението – Федерация на научно-техническите съюзи (ФНТС), има сключен дългосрочен договор за наем с фирма, която управлява заведението още от 2016 г.

Решението на „проблема” идва с намесата на частния съдебен изпълнител Георги Николов. Двамата с Шушляка се възползват от правен спор между наемател и наемодател за дължими суми и предприемат атака. Удобният момент идва – ФНТС подава заявление в съда с искане за издаване на заповед за въвеждане обратно във владение. Софийският районен съд (СРС) обаче е безукорен и отказва такава заповед, защото липсват доказателства за прекратяването на договора за наем. Срещу фирмата-наемател е образувано изпълнително дело пред частен съдебен изпълнител с цел събиране на твърдените от наемодателя взимания с опис на движими вещи, които обаче са притежание на трето дружество и се ползват под наем от съдържателите на БИАД. ЧСИ-то установява, че вещите не са собственост на наемателя, затова правилно прекратява описа, като действията му са потвърдени и одобрени от Камарата на ЧСИ.

Тогава ФНТС иска прехвърлянето на делото при друг частен съдебен изпълнител – нашият „герой” Георги Николов с рег. № 923. Добричлията веднага насрочва нов опис на движимите вещи в заведението. ЧСИ-то влиза в БИАД на 13 септември 2018-а, не се съобразява с факта, че секвестира собственост на трето лице, а не на длъжника, и по настояване на Федерацията хамали изнасят описаните вещи. Пред очите на Георги Николов хора от ФНТС дори сменят ключалките на помещението и така законният наемател остава без достъп до обекта, за който плаща близо 15 000 лева месечен наем.Въпреки това наемателят плаща 62 000 лева заради претенциите на наемодателя, но така и не влиза обратно в заведението, съобщава "Уикенд".

Развръзката обяснява защо ЧСИ-то си позволява откровено да гази закона – актуалната столична кръчма вече е отдадена под наем на човек от обкръжението на Антон Проданов – Шушляка срещу, меко казано, символичните 100 лева на месец при доскорошен наем 15 000 лв. Не е тайна, че ЧСИ-то Георги Николов, който е бивш адвокат в Добрич, е докарал до фалит много свои клиенти – както физически, така и юридически лица. Последното му голямо „лапане” е покрай убития хотелиер Тинко Георгиев, който бе застрелян на 16 декември 2015 г. Георги Николов успява да прибере 1 050 000 лева, които по принцип принадлежат на наследниците на бизнесмена. Справка за имотното състояние на юриста за 2014 г. показва фрапиращи разлики между това, което той притежава, и декларираните доходи на него и на съпругата му Десислава Николова, която е съдия в Окръжен съд-Добрич.

Новата фирма зад чалготеката е на Георги Ташев, който предоставил управлението на своя пълномощник - сина си Стоян Ташев, който пък е кум на Шушляка. Баща и син са двама от „героите” в сигналите срещу дедесаря в прокуратурата и активно участват в серия далавери. Откраднатото заведение обаче отваря врати на 6 декември 2018-а под името „Премиум клуб БИАД“. Антон Проданов има условна присъда от година затвор, прочетена през 2014-а за престъпление против данъчната система по досъдебно производство №40/2011 г. по описа на следствието в Добрич. По друго негово „бизнес начинание” също има досъдебно с №25021/2017 г. на Софийска градска прокуратура за измама за 2 милиона лева на банка.

В категории: Лайфстайл


1
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 3
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
1
Коментара по темата
1.
Ами
09.12.2018 11:02:53
0
12
Ами ето бе един шушляк ви лъже, с, 8 клас. То това, говори колко са умни другите. Няма, държава. Цари пълно беззаконие и всички абсолютно всички крадат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори