×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избирателно ли глобяват за неправилно паркиране в Бургас? Ето какво се случи вчера на ул. „Батак“ (СНИМКИ)


Избирателно ли глобяват за неправилно паркиране в Бургас? Ето какво се случи вчера на ул. „Батак“ (СНИМКИ)
Автомобилите в ляво са паркирани върху тротоар, но доколко той е такъв е друг въпрос, тези в дясно обаче определено са нарушители, смятат потърпевши
15 Ноември 2018, Четвъртък, 20:19 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Над 20 автомобила са осъмнали със стикери, те са само от лявата страна на шосето, а другите, паркирани в дясно не са пипнати, оплаква се Георги И.


Избирателно ли глобяват за неправилно паркиране в бургаския жк „Лазур“? Този въпрос задава чрез емоционален коментар, изпратен до редакцияната на Флагман.БГ един от потърпевшите – Георги И., чието возило е било маркирано със стикер и заради което той трябва да заплати глоба от 50 лв.

Става въпрос за интересен казус на малката уличка „Батак“ в комплекса и по-конкретно – участъкът, който е точно до двора на Руската гимназия в града. Там от години автомобилите паркират от двете страни на шосето, по тротоарите и извън тях, а причината е проста – друго свободно място за тях няма.





Ето какво написа бургазлията Георги И.:

Благодарим за тази успешна акция, с която в рамките на 20 минути успяхте да съберете грубо 1000лв. от вашите данъкоплатци, на ИЗБИРАТЕЛЕН ПРИНЦИП – в ляво може, в дясно - не!

На кратко – паркирани коли на улица „Батак“ в кс. "Лазур" - гр. Бургас, биват украсени с зелено-жълти лепенки, тип фиш, с които се заявява, че собствениците им са нарушили закона и са паркирали на ТРОТОАР.

На жълто-зелената сигнална лепенка съвсем ясно е написано „НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ“

Прас – глоба fifty кинта. А аз имам няколко въпроса:

Това наистина ли е тротоар? И какво е това над него, тревни площи? Нима пешеходците няма къде да вървят, от началото до края на самата улица? Ние пречим на майките с колички, да вървят по тази 2-метрова бетонова ивица, спирайки на по-ниското ниво?

ПРИЕМАМ ЧЕ СЪМ НАРУШИЛ ЗАКОНА И ЩЕ СИ ПЛАТЯ ГЛОБАТА!!! НО ПИТАМ ПОСЛЕДНО:

ЗАЩО СПРЕЛИТЕ В ЛЯВО НА УЛИЦАТА СА НАРУШИЛИ ЗАКОНА, А ТЕЗИ В ДЯСНО НЕ? ТОВА В ДЯСНО НЕ Е ТРОТОАР, ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ НА УЛИЦАТА ЛИ?

Уважаеми Господин Кмете, в тази част на улицата, пак по мои груби сметки, живеят към момента около 250 семейства и ИМА ОЩЕ ДВЕ НОВОПОСТРОЕНИ СГРАДИ С ОБЩ КАПАЦИТЕТ 150+.

КЪДЕ ТРЯБВА ДА ПАРКИРАМЕ АВТОМОБИЛИТЕ СИ, КОИТО НЕ ПРЕЧАТ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ПЕШЕХОДЦИТЕ И КОИТО В МОМЕНТА НА ГЛОБАТА СЕ НАМИРАТ НА ДОСТАТЪЧНО РАЗСТОЯНИЕ ОТ БЛИЗКИТЕ СГРАДИ?

В закона съвсем ясно е определен механизмът за паркиране върху тротоарите, а именно:

„чл. 94 ал. 3 от ЗДвП указва, че се допуска престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.“

Драги общинари, автомобилите в дясно на тази улица са паркирани на грубо 50 см от сградата. ТЕ СЪЩО СА В НАРУШЕНИЕ, НО САНКЦИИ ИМА САМО за тези в ЛЯВО, които се намират, забележете, на НАД 2,5 метра от оградата на училището?! Това е отвратително поведение и гнусен непрофесионализъм на вашите служители.

ПС: Как да почистя тази свинщина от прозореца си? Вероятно ще трябва да си купя някой препарат за 10 лева и може би шпатула за още 10 и да се моля да не си повредя собствеността? Значи глобата ми неофициално е около 70 лева минимум, ако всичко по премахването на лепенката мине безаварийно? А ако надера стъклото заради вашите лепенки?

Надявам се, че събраните пари ще бъдат вложени в облагородяването на тези невероятни тротоари, защото няколко коли горяха на тази улица, заради между-съседски кавги за паркиране. А и на майките количките им не са 4х4, щото то това си е направо off-road преживяване.

В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
Гражданин
24.07.2019 11:41:57
0
1
А от другата страна на ул. Батак кога ще се глобява? Пред Еконта, пред Батак 15 и 17 където спират пред гаражите, а не вътре. Джиповете с 1111 номер, които са върху половината тротоар и вече е разбит от тях или не ви стиска служителчетаа?
8.
ДиянК
15.11.2018 23:56:57
0
5
Това им е целта и на община и държава-хората да се настройват по между си.Само,че принципа минава само при прости хора,които вместо да се обидинят и протестират,се оставят да бъдат манипулирани от "пишман" политици на максимата-разделяй и владей!!!От нас зависи всичко
7.
До 6 Лазур
15.11.2018 23:11:40
1
2
За да можеш да паркираш пред тях.
6.
Лазур
15.11.2018 22:35:28
0
4
Ало, отворко , защо всички си направихте магазини и кръчми от гаражите си.
5.
Шибаняка
15.11.2018 19:05:48
1
2
Шибайте ги тия педали само бой по кратуната мамицата им гнусна
4.
Прост народ
15.11.2018 18:10:00
2
5
Спрели са върху тротоар - цялата редица. Отдясно са на самата улица и се предполага, че не са пречка за пешеходците.
3.
*********
15.11.2018 17:54:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
bgman
15.11.2018 17:36:01
6
8
Тъпи български разсъждения - не ме е яд, че ме глобиха мене, яд ме е защо не глобиха и комшията?
Затова казват, че в българския ад нямало пазачи...
1.
ААААланкоулу
15.11.2018 17:33:41
2
8
пречат на СЛЪНЦЕТО , нали се сещате
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Да бъдеш страхлив през цялото време излъчва изключително стресираща и напрегната личност 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва   Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Ето кои са те 
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори