×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строим стадион в Бургас за Мондиал 2030?


08 Ноември 2018, Четвъртък, 14:19 ч.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че в България ще участва в кандидатурата за домакинство на световното първенство по футбол през 2030 г. с 2 или 3 стадиона. Един от тях ще бъде националния стадион "Васил Левски", който ще претърпи реконструкция за около 30 млн. лева.

Плановете за построяването на ново съоръжение, което да приема мачове на "лъвовете", също остават, като проектът ще се разшири и той ще бъде за 40 хил. зрители, за да е по стандартите за провеждане на мачове от Мондиала. Третото съоръжение ще бъда извън столицата и ще се стопанисва от футболен клуб, като най-вероятно ще бъде построено в Бургас или Пловдив.



"Не бих казал, че идеята е екстравагантна, въпреки че на някои хора се струва нереалистична. Битката ще е много трудна, конкуренцията ще е жестока. Това е най-обичаното и популярното първенство в света. Много са силни конкурентите, но балканските страни заявяват ясно, че ще работят заедно по една такава кандидатура и че политически защитаваме общите си интереси на Балканите. Ние сме задължени да опитаме. Единствената инвестиция ще бъде направата на два или три стадиона. Друга инфраструктура имаме - летища, магистрали, хотели. До 2030 г. имаме много време. До преди няколко месеца говорихме да се направи нов национален стадион. Беше предвиден за около 30 хил. зрители, сега ще вдигнем капацитета до 40 хил., защото това е минималното изискване. Националният стадион за 30 млн. лева може да бъде приведен във вид, да се покрие изцяло, да се модернизира, да се премахне лекоатлетическата писта, така че да отговаря на стандартите за световно първенство. От там нататък остава още един стадион да се направи в някой от другите градове", заяви Кралев в студиото на предаването "Тази сутрин".

Той не се нае с предварителна прогноза са средствата, които ще бъдат вложени в развитието на инфраструктурата за бъдещо първенство, но заяви, че те ще се възвърнат.

"Средствата, които се влагат ще бъдат възстановени от един евентуален успех при кандидатурата. Ако не успеем, ще има възможност много интересни форуми и състезания да се провеждат на тези стадиони. Не можем в рамките на една седмица да се изчисли колко ще струва. Трябва да има среща на министрите с футболните централи на всяка една страна, за да установим реалният порядък на инвестициите. Не можем да строим без да инвестираме. Всички искаме да имаме нов национален стадион. Откакто аз съм министър, тази тема постоянно циркулира в общественото пространство. Сега му дойде времето. Сега имаме друга перспектива, друг хоризонт. Защо не си позволим да помечтаем малко да си оправим футболната инфраструктура? Всяка инвестиция в спортно съоръжение си струва, защото става въпрос за здравето на българите, за развитието на спорта", каза Кралев.



Идеята за домакинство на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г. също минава през инвестиция в инфраструктура на Витоша. В момента планове за издигане на нови съоръжения няма, а работна група обсъжда законовите пречки за строителство.

"Там кандидатурата ни е далеч по-силна и има много големи шансове да я получим. До момента има едно иницииращо писмо, излязло от работната група, за това да се приведат несъответствията в Закона за устройство на териториите и Планът на управление на Витоша, за да могат да се слагат само и единствено стълбове за лифтови съоръжения. Целта на групата е да се види къде има проблем и след това да се търси преодоляването му. Съмнения винаги ще има. Задачата е да убедим хората, че няма да се злоупотреби. Когато това стане, ще се направи един план какво ни трябва за олимпийските игри и тогава ще видим", каза министърът.

Кралев поздрави Кубрат Пулев за скорошната победа над британеца Хюи Фюри в София и заяви, че той и хора като Христо Стоичков и Любо Ганев са спортисти, които са не само победители, а и обединители на нацията.

"Хора като Кубрат Пулев, Христо Стоичков и Любо Ганев са явления. И сега имаме шампиони, но те са лидери - хора, които не само печелят победи, но ги посвещават на България, на всички българи, знаят как да засегнат патриотичната струнка в душата. Те знаят какво да правят с победите си. Тя не е само един медал. Спортът най-много обединява нацията и тези хора го постигат. За това са уникални и ще бъдат помнени винаги!", каза министърът.

В категории: На терена , Спорт


7
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
7
Коментара по темата
7.
Г-н Кръгъл
08.11.2018 16:51:20
0
2
А завод кога ще строите?
6.
Строител
08.11.2018 16:30:36
0
2
Никито Тодоров ще го вдигне с кмета за нула време..
5.
Банкя 4адьр
08.11.2018 13:25:03
0
4
за кви ГЛУПОСТИ отиват по високите ви даньци са стадиони зали и дрончета
4.
Аз
08.11.2018 12:58:42
1
6
Глупости на търкалета. Тоя вече мисли с ташаците си. Толкова се оядоха и самозабравиха, че вече халюцинират на глас. Какви стадиони бе плужак, какво световно? Нас не ни броят за сливи, хората обедняват, ти за Мундиал говориш.
3.
алооо,
08.11.2018 12:09:17
2
6
Хората гладни той стадион им строял. Спортувай ти там та дано да отслабнеш!
2.
до xxx
08.11.2018 11:40:37
0
2
Заради хороскопа
1.
??????????
08.11.2018 11:36:28
0
4
Строим стадион в Бургас за Мондиал 2013?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори