×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сеч на гората край бившия къмпинг Черноморец може да активизира свлачище, плажът застрашен? (ВИДЕО)


Сеч на гората край бившия къмпинг Черноморец може да активизира свлачище, плажът застрашен? (ВИДЕО)
Може да се образува свлачище, ако бъде изсечена гората край плажа в Черноморец, каза Десислава Коева
02 Ноември 2018, Петък, 11:17 ч.

Могат да бъде увредени както държавната собственост, така и личните имоти на гражданите, предупреди Десислава Коева

Сеч на гората край бившия къмпинг Черноморец заплашва да активизира свлачище, което пък може да затрупа плажа. Това твърди наемателят на ивицата, сигнализирал всички отговорни институции.
Пред камерата на бТВ Десислава Коева, която бе представена като представител на наемателят на плажа, каза, че могат да бъде увредени както държавната собственост, така и личните имоти на гражданите, които плащат доста пари.
Уведомили сме Районна прокуратура – Бургас, Министерството на туризма, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, добави тя.
Земите на бившия къмпинг Черноморец са реституирани и преди три години част от тях са продадени на частна фирма. В края на лятото останалата част от общо 40 дка е взета под наем от същата фирма. Собствениците й обаче, според наемателите на плажа, извършвали безконтролна сеч, която може да активизира свлачището и да унищожи плажа.
„Геотехническата оценка е направена през 2016 г. Заключението на специалистите е, че тук може да се образува свлачище, ако бъде изсечена тази гора“, заяви Коева.
Георги Георгиев - представител на фирмата, придобила земите зад плажа, обаче изтъкна, че има разрешение от Община Созопол за почистване на района.
„Първият етап е почистването от храсти, от паднали и сухи дървета, за да може да се трасира мястото, да се отводни, да се брегоукрепи и залеси. Големите дървета ги оставяме. Ние ще си оградим имотите с мрежа. Преди това трябва да осигурим достъп до плажа“, добави той.
„Към плажа нямаме интерес. Нашата цел е възвръщане на стария къмпинг. Тук ще има екокъмпинг“, разкри Георгиев.
„Би трябвало плажът да се запази. Намеренията на представителите на фирмата са прекрасни“, каза пък кметът на Черноморец Добри Добрев.
„Все още нямаме разрешение за строеж. Преди два месеца придобихме имотите и тепърва ще викаме проектанти за подпорна стена, за да осигурим достъпа до плажа“, заяви Георги Георгиев.
„Много пари сме инвестирали. Около 2-3 млн. евро сме дали досега“, каза още той.


В категории: Созопол


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
11
Коментара по темата
11.
Общинар
16.11.2018 20:00:10
0
4
Този стационар няма да се отрази върху летуващите, защото ще се изгради в края на града. Според издаденото разрешително, ще бъде до хотел Астра, който е достатъчно далеч от центъра на Черноморец. Да , има опасност от зараза , но при спазване на изискванията няма да е проблем.
10.
Любопитен
16.11.2018 16:23:45
0
3
Знае ли някой, къде ще бъде изграден този стационар за болни от проказа? Нарича се лепрозориум. Няма ли да отблъсне летовниците от Черноморец. Иначе е добро дело.
9.
Мазач
14.11.2018 10:21:13
0
6
Там се намира и най-ужасният дом за стари хора, който също не се харесва на летовниците, но съществува.Стационар за болни от проказа е добра инициатива. Божие дело.
8.
Санитар
14.11.2018 10:18:48
0
6
Черноморец ще стане първото селище с дневен стационар за болни от проказа.Това е една похвална инициатива, но дали ще се хареса на летуващите.
7.
Ха ха ха
03.11.2018 17:05:44
3
10
` Заблатиха си централния плаж с направата на пристанище.Ще съсипят и този плаж, поради липсата на контрол.Местната управа си строи хотели, боледува с месеци, но получава заплата, строи си асфалтови пътища до собствените хотели. Черноморец става една клоака, която се посещава от ниско ниво туристи. Никога вече в Черноморец!!!
6.
CH
03.11.2018 12:54:02
0
7
Би било по-добре ако кметът вместо това че е щастлив от конкуренцията на две компании се интересувал дали наемател спазва закона. наемател прави всичко така че някой друг освен собственици апартаменти над плажа не може да използва плажа. И тогава кметът заедно със своите избиратели чудеса че гостите в Черноморец намалява...
5.
Мазач
02.11.2018 16:46:03
0
9
Бившият наемател прави всичко възможно да съсипе бизнеса на новия наемател. Всичко се знае от години. Институциите мълчаха още когато се оказа, че това е най скъпият плаж в България. Институциите мълчаха , когато се разбра, че се събират такси от българските граждани , а руснаците , които са собственици на жилища над плажа го ползват безплатно.Да, там е свлачищна зона. Табелата бе поставена над плажа, но впоследствие я махнаха и построиха луксозна кооперация. Тежко на новите собственици.
4.
екофил
02.11.2018 10:28:58
1
7
ами еколозите от парк странджа къде са сега,пак ли спинкат сладко,сладко.
3.
Прецакани сте
02.11.2018 09:26:00
0
2
Ми то няма път до там,по регулация пътя е в морето,горките инвеститори.
2.
Уйю
02.11.2018 09:09:57
1
3
Пътя за Червенка ще падне,ауууу,ужас,старите комунисти неможе да стигнат до вилите си,общината да се оправя
1.
.
02.11.2018 09:06:38
2
4
Имотите са частни,собственика може да сече или домати да сади,никой няма право да му държи сметка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори