×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Костов: Вековната руска фалшификация на българската история е нанесла дълбока травма на много поколения


Иван Костов: Вековната руска фалшификация на българската история е нанесла дълбока травма на много поколения
„Българският народ е накаран да забрави най-важните факти от своята нова история”
16 Октомври 2018, Вторник, 19:33 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Заради заплахата от Кремъл водещите проевропейски партии на континента следва да заменят свободата със сигурността като ценност номер едно, смята бившият премиер


Санкциите и икономическият натиск срещу Русия изглежда не постигат очакваните резултати. Това каза експремиерът Иван Костов на конференция в Софийския университет на тема „Хибридните заплахи: мит или реалност? Последствия за националната и европейската сигурност”.

Костов се похвали, че управляваният от него „Център за анализи и управление на рискове” e положил огромни усилия и е излязъл с няколко доклада, изследващи хибридната заплаха след 2014 г., когато Русия анексира Крим.

„По-високата уязвимост на България в тази дифузна война се корени във вековната руска имперска и съветска фалшификация на българската история. Признателността на българите към руските жертви за освобождението на страната е трансформирана в дълбока социално-психологическа травма, нанесена на много поколения”, коментира Костов.

Според него част от българското общество е обект на няколко внушения.
„Първо, че дължим вечна благодарност и обич към всяко руско правителство за дарената – подчертавам, така се нарича в руската пропаганда – дарената свобода. Не към украинския, руския, румънския и другите народи, които са освободили страната, а към сегашното правителство в Кремъл. Второто внушено е, че ние сме малка зависима от великите сили нация с продажни политици, която е с комплекс за малоценност и е безсилна да постигне сама каквато и да било своя цел или интерес. И трето, имаме славянска и православна идентичност – същите като тези на братска Русия”, обясни Иван Костов.

Тезите му са извлечени от контент-анализ на изказвания за България на обслужващите Кремъл Леонид Решетников и Александър Дугин, които  са близки до Путин.
Костов се възмути, че в телевизия Nova е била дадена трибуна на Дугин, без да се каже, че той е с фашистки възгледи, че е бил за изтреблението на украинския народ и че е имал други подобни изявления.

Българският народ е накаран да забрави най-важните факти от своята нова история”, коментира Иван Костов.
„Че това са фактите на историята, не ни прави нито русофили, нито русофоби. Това са просто исторически факти. Българският народ сам е осъществил екзархията, Априлското въстание, Съединението и своята независимост, присъединяването на Южна Добруджа, и това е станало въпреки съпротивата на руската държава и винаги е било така”, каза още бившият премиер.

Според Иван Костов у нас липсват достатъчно защитници на ЕС и НАТО, а има опасност това, което не е защитавано, да бъде загубено.
Бившият премиер смята, че вакуумът от поразените либерални партии в Европа следва да бъде зает от проевропейски формации, които трябва да заменят свободата със сигурността като ценност номер едно. В противен случай имало опасност от нарастващо влияние на националистическите партии, които обикновено са и проруски.


Либералният модел в момента е уязвим заради атаките от Русия, което и налага смяната на свободата със сигурността като най-важен приоритет за Европа, смята още Иван Костов.

В категории: Политика


Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
12
Коментара по темата
12.
ПОЗОР
17.10.2018 22:28:58
0
0
В момента в България има 80% русофили (или дебили, както каза псевдопрофесора на фатмака). Затова и псевдомедии залитат да ги облъчват с приятна пропаганда, с цел да трупат рейтинг.
11.
Али Баба
17.10.2018 12:12:10
1
3
Верно много прости хора четат този саит малоумни тъпаци запомнете слет Борис които покръсти Българите Бат Ваньо е следваштия държавник които постави ЖАЛОНИТЕ на България в правилна посока Европа и НАТО бил продал кво продаде рухнали заводи бес клиенти за продукция кво да ги прави да ги остави да ги краде администрацията ако не беше проявил СМЕЛОСТ и далновидносткато политик сега щяхме да сме Молдова бес переспектива само че вие дето ревете и чакате някои да ви оправи не ви устроива вие искате някои да ви назнчи на щат 1500лв и да търкате някоя пеика до обят и в3 часа вкъщи на топло да ама не трябва да си размърдате облите мозъци и дебелите задници иначе Глад тва е историята е тая която оценя хората не тъпоъгълници които ревът ивсе са недоволни
10.
обективна
17.10.2018 10:16:46
3
1
колко фалшива личност този не е за вярване че изобщо се изказва за Русия за да е в крак с модата нали той продаде Нефтохимм Бургас по точно го подари за да си вземе комисионата а апелираше народа да затяга коланите да ви се невиди на измислените десни фалшиви демократи ,Русия е много голям залък за този жалък човек дето нанесе толкова поразии на икономиката на България няма право на мнение
9.
AZ
16.10.2018 23:46:46
4
5
Тоя, как има въобще наглостта да се покаже. Точно той разпродаде България за жълти стотинки, но тлъсти възнаграждения в личните му авоари. Ако бяхме уважаваща себе си нация, ако не бяхме такива мазохисти и овце, на този смуглия главата му трябваше отдавна да я няма. В днешен и проспериращ Китай такива ги разстрелват без съд и присъда. И може би за това Китай стана това, което е днес.
8.
Митко Бомбата
16.10.2018 23:07:46
6
2
Народен съд И РАЗСТРЕЛ за тоя !
ВЕДНАГА !!!
7.
Иван
16.10.2018 21:30:52
1
4
Всичко унищожихте и продължавате водата вече започна да ври не знам до кога обаче.
6.
СДСар
16.10.2018 20:38:30
2
6
Едно време преди 10-ти за да станеш партиен член те проверяват до 9-то коляно,и малко съмнение да има си аут .След 10-ти 11. 1989г. се записах като член на сдс .И знаете ли какви хора имаше в коалицията СДС-ченгета ,доносници ,мутри и то все треторазрядни отрепки.Та питам те ,ИЗСЛЕДОВАТЕЛЮ на демокрацията ,Костов ,ти не знаеше какви хора имаш в партията ,а ,Питам.Украински възпитанико.
5.
седедарският мавър
16.10.2018 20:08:36
6
5
Тоя драгалевски тарикат хубаво ги говори, всичко от казаното е вярно, но... Лошото е, че има едно голямо НО! В случая е много уместна поговорката "Не ме гледай какви ги върша, ами слушай какво ти говоря". Всъщност колко е искрен в думите си този селски тарикат, в чиито ръце бе цялата власт, но се направи на "умряла лисица" и не отвори досиетата на доносниците от ДС? Скапаните комуняги и дума не обелват за това! Сега Иванушка Мавъра реве, че имало голямо руско влияние и пр. и пр. Ами как няма да има? Комунистическите престъпници бяха 1 милион, това е ясно. Доносниците от ДС бяха 1 200 000 и досиетата им бяха прилежно филмирани и изнесени в Русия. Затова руската агентура в България направи всичко възможно да не се отворят досиетата. И си постигна целта. Това е огромна армия, голяма част от която стои в сянка и чака указания. Те са както се казва "на каишка" чийто край се държи в Кремъл. Между тия хора има всякакви, включително и такива които са направили кариера в държавната администрация, бизнеса политиката и пр. И те до ден днешен треперят да не бъдат дискредитирани с досиетата им на доносници. И затова навсякъде нещата вървят, а при нас е батак и пр. и пр. Защото Москва дърпа конците в тъмното!
И до голяма степен това се дължи на ама мноооого голееееемия седесар и още по-голеееемия демократ, драгалевският мавър Иванушка Костов.
4.
Бити карти
16.10.2018 18:48:50
3
4
Плевналиев как страшно гльода, хихи
Тия са отбор юнаци
3.
Хххх
16.10.2018 17:56:39
2
6
Така...иван костов и неговите последователи трябва да им бъде отнето цялото имущество и изгонени от държавата без право да стъпват обратно по какъвто и да е повод!!!! ИЗРОДИИ!!!
2.
Ванко приватизацията
16.10.2018 17:39:56
4
5
Ванко ти защо плашиш с Москва и Кремъл?
Ти като учи и завърши в Москва,да не би да те изядаха. ”Га яде кифтетата ни рива” После стана СДС -баш бабаит и направи страшна приватизация,и СДС-арите се наядохте и червените от БСП също,а уш бяхте врагове. Както каза един професор: ”Нали знаете че по време на приватизацията,освен хората около Костов,апетитни предприятия получиха и червените барони- БСП?” Това беше изказване свързано със темата - ”Защо СДС не потърсило сметка за престъпленията на предните-БСП. Или иначе казано ”Богатия с богатия ще се сватоса,а бедния да го дуа”
1.
baihui
16.10.2018 17:05:44
2
4
Продажни муцни! Разстрел!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори