×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във "Флагман": Борисов отхвърлил „настойчива препоръка” на Мая Манолова за независима проверка в ДАИ


Само във "Флагман": Борисов отхвърлил „настойчива препоръка” на Мая Манолова за независима проверка в ДАИ
Омбудсманът изпратила писмо до премиера след участие в заседание на парламентарната комисия "Босия"
15 Октомври 2018, Понеделник, 18:07 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Премиерът не откликнал след писмото на омбудсмана, изпратено преди два месеца


Премиерът Бойко Борисов не е назначил независима проверка на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА). Това съобщи за „Флагман“ омбудсманът Мая Манолова. На 14 август тя е изпратила писмо до министър-председателя с препоръка да бъде назначен външен одит на ИААА (бившата ДАИ).

Ден по-рано Манолова участва в заседание на т. нар. парламентарна комисия „Босия“ (официално име - Временна парламентарна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство).

Припомняме, че тогава омбудсманът заяви: „Аз не съм разследващ орган и нямам необходимата експертиза, нито такива правомощия – да правя собствени разследвания в никоя държавна институция. Това, обаче, което ще направя веднага след днешното заседание, е да отправя препоръка до министър-председателя да разпореди проверка, външна проверка в Автомобилна администрация. В нея да бъдат включени представители на протестиращите граждани и докато трае проверката, лицата, които са в различни процесуални качества – обвиняеми и подсъдими, да бъдат отстранени от работа, за да може проверката да бъде извършена при условията на обективност.”

Мая Манолова след това действително е изпратила писмено препоръка на премиера с дата 14 август. „Флагман” получи копие на документа от администрацията на омбудсмана.

В петък Манолова бе в Народното събрание във връзка с промените в закона, касаещи разширяване на помощите за децата-сираци. По темата „ДАИ” тя бе лаконична пред „Флагман”. Каза само, че е изпълнила ангажимента си да препоръча на Борисов да назначи независима проверка, но той не направил това.

В писмото на Мая Манолова до премиера пише: „От прегледа на предоставени ми документи и обществено достъпна информация, както и от изнесените данни по време на заседанието на Временната парламентарна комисия стана ясно, че обективната проверка на работата на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е наложителна. Това се налага както заради възникналите съмнения за издаването на фалшиви документи за управление на МПС, така и във връзка с продължаващата вече над 60 дни гладна стачка на г-н Колев (Николай Колев-Босия – б.а.), която има опасност да приключи с фатални за живота му последици.”

Омбудсманът алармира още: „Тревога будят и изнесените в медиите данни, че над 20 лица от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (и свързани с нея институции), имат качеството обвиняеми/подсъдими от 2015 г., но до настоящия момент няма реален резултат от висящите производства.
Един от констатираните проблеми в рамките на заседанието на Временната комисия от 13 август 2018 г. е фактът, че нито едно от лицата, които са с различни процесуални качества (обвиняеми и подсъдими) не е отстранено от длъжност, което създава основателни съмнения за това, че те имат реална възможност да влияят върху хода на проверките и разследванията като заличават доказателства, унищожават документи или заплашват свидетели. Смятам това обстоятелство за смущаващо и неприемливо.”


Мая Манолова информира Бойко Борисов, че по време на заседанието на Временната парламентарна комисия призовала членовете ѝ за по-бързи и ефективни действия, но заедно с това поела и конкретни ангажименти.
„Убедена съм, че в ситуация на недоверие на протестиращите граждани към институциите в държавата, е удачно да се обърна към Вас с препоръка за съдействие.
Убедена съм, че всичко изложено до тук налага спешни мерки за назначаването на проверка, която да бъде осъществена по независим и обективен начин, така, че в бърз порядък да бъдат разсеяни или потвърдени съмненията в дейността на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".
Във връзка с това се обръщам с настойчива препоръка за Вашата спешна намеса като предлагам да се сформира независима комисия с участие и на представители на протестиращите граждани, която да се ангажира с извършване на проверка на изнесените в сигналите на г-н Колев факти и обстоятелства.
В зависимост от установените нарушения, моля да предприемете необходимите действия”
, завършва писмото-призив на Мая Манолова до премиера, което обаче изглежда е останало без реакция.

В категории: Политика


3
Коментара по темата
3.
Кендзинио
16.10.2018 01:59:55
1
3
Може да не моа да чета , ама си карам таксито......
2.
Емо мигача
15.10.2018 20:29:41
1
8
От корупцията в ДАИ Боко "опъва" над 20 млн.лв нс месец
1.
Ха ха ха !
15.10.2018 20:22:20
7
3
Осата Костинбродска искала Кандидатът за Гинес, оцелял след 81дни "гладна" стачка да му плати, назначавайки го Главен проверяващ ! Ти луда ли си ма дрога рко, или нас взамаш за глупаци! Бегай у лево!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори