×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Профилактика на анемия, сърдечна дейност, щитовидна жлеза и остеопороза до края на октомври в лаборатория „ЛИНА”


Профилактика на анемия, сърдечна дейност, щитовидна жлеза и остеопороза до края на октомври в лаборатория „ЛИНА”
Всяка от профилактичните кампании е подходяща за скрининг на основни заболявания
09 Октомври 2018, Вторник, 08:08 ч.

За да се възползвате от профилактичните кампании, няма нужда да си записвате час, а само да посетите най-близкия самостоятелен филиал на „ЛИНА”


През месец октомври 2018 г. медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага на своите пациенти четири профилактични кампании, насочени към превенцията на различни заболявания. Кампаниите са на преференциални цени и важат за самостоятелните лаборатории  на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна, Ямбол, както и в новооткрития филиал в град Балчик. За тях не е необходимо предварително записване. Препоръчително е анализите да се извършват сутрин, на гладно и преди приема на напитки, съдържащи кофеин.

Първата профилактична кампания е за сърдечна дейност и включва: холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол ( т.нар. добър и лош  холестерол), триглицериди, креатинин, урея, AСАТ, креатинкиназа (CK), калий (K), натрий (Na) и хлориди (Cl) на намалена цена от 15 лв. вместо стандартните 35 лв. Кампанията е подходяща за пациенти с наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания и атеросклероза, захарен диабет от втори тип, хипертония (високо кръвно налягане) и др.

Втората кампания включва комплексни изследвания за анемия: пълна кръвна картина с 16 показателя, желязо (Fe), желязо свързващ капацитет (ЖСК), феритин, витамин B12 и  сатурация на трансферин и е на цена от 30 лв. вместо 64 лв. Изследванията в нея са подходящи както за възрастни, така и за деца.

От лаборатория „ЛИНА” обръщат внимание, че при изследване на желязо трябва да се имат предвид и да се спазват някои изисквания, за да може полученият резултат да е достатъчно информативен и да улесни диагностичния процес. При пренебрегване на тези условия, може да се получи съмнителен и подвеждащ резултат, чиято интерпретация понякога е доста трудна. Затова от „ЛИНА” препоръчват оценката на железния статус на организма да се извършва сутрин, на гладно и преди започване на терапия със железни препарати и добавки, съдържащи желязо. Трябва да се има предвид, че концентрациите на желязо варират значително в рамките на деня, като са най-високи сутрин и най-ниски вечер. Проследяването на ефекта от провеждана терапия с железни препарати  трябва да се извършва поне 20 дни след прекратяването ѝ. Приемът дори на една таблетка желязо преди изследването, може значително да повиши неговите нива. Алкохолът, естрогените, орални контрацептивни препарати също могат да повлияят резултата като го повишават. Някои антибиотици, големи дози аспирин, перорални препарати за лечение на диабет и тестостерон го понижават. Непосредствено преди менструация, стойностите му са по-високи и се понижават по време на самия цикъл. Прием на Витамин В 12 до 48 часа преди извършване на изследването също може да повиши резултата. Хронично недоспиване  и силен стрес понижават нивото на желязо в кръвта. Също така  не е препоръчително изследването да се прави по време на остра инфекция.

Третата кампания е за скрининг на щитовидна жлеза и включва  TSH (тиреостимулиращ  хормон ) и FT4 (свободната фракция на тироксин ) за общо 12 лв. вместо 24 лв. Нивата на двата хормона са ориенир дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена.
  
Чествъртата кампания е за остеопороза и включва изследване на: калций (Ca), фосфор (P), алкална фосфатаза (ALP),  паратхормон (PTH), Beta-CrossLaps и Osteocalcin на цена от 30 лв. вместо 63 лв. Изследванията са подходящи за всички пациенти, които имат проблем с костите. Таксата манипулация към всяка от кампаниите е 2 лв. Изследванията могат да бъдат получени на място в лабораторията или проверени онлайн на сайта www.lina-bg.com.

„ЛИНА” е първата медицинска лаборатория, която въведе месечни профилактични кампании, като всяка от тях е подходяща за скрининг на основни заболявания. Различните кампании могат да са полезни за всички членове на семейството. Тяхното предимство е, че изследванията са с отстъпка от 40% до 50%, което е изключително удобно за пациентите, които не могат да използват талон-направление  от личния си лекар в дадения момент. Те често включват и изследвания, които не се поемат от Здравната каса. За да се възползвате от профилактичните кампании, няма нужда да си записвате час, а само да посетите най-близкия самостоятелен филиал на „ЛИНА”.

В категории: Здраве


България Всички новини
Лекарският съюз с предложение за промени в заплатите на медиците Лекарският съюз с предложение за промени в заплатите на медиците В досега действащия КТД се предвиждаше основното възнаграждение на лекар без специалност да е 2000 лв Председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Делян Пеевски посети Рибново Председателят на ДПС и водач на листата в Благоевград Делян Пеевски посети Рибново Винаги може да разчитате на моята подкрепа и на ДПС, обърна се Пеевски към местните Порой и градушка! Ето къде у нас ще е страшно утре (КАРТА) Порой и градушка! Ето къде у нас ще е страшно утре (КАРТА) През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четирима души са ранени Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето От началото на юни до към 20-25-ти цените са 43 евро на човек на ден All inclusive. После вече стават 51-53 евро за юли и август, казват хотелиери Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Христофорос Аманатидис е кръстник на дъщерята на най-известната измамничка Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол в кръвта Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Малката Алина е на 8 месеца и навръх 1 юни Ненчо Балабанов се престраши да покаже момиченцето Премиерът води турския посланик и четирима министри на ГКПП-Малко Търново Премиерът води турския посланик и четирима министри на ГКПП-Малко Търново Целта е да се обсъдят и решат възникналите проблеми с преминаването на границата, които предизвикват затруднения за пътуващите и търговията между двете страни Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас В рамките на трите дни на фестивала ще има 3 литературни четения, няколко професионални срещи, посветени на преводите, книгоиздаването и литературните контакти между страните  
Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори