×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гранд Хотел и СПА Приморец кани на вечеря и винена дегустация в компанията на звездите на Порт Прим Арт Фест


Гранд Хотел и СПА Приморец кани на вечеря и винена дегустация в компанията на звездите на Порт Прим Арт Фест
Вечерта ще включва изискано 3-степенно меню, което ще бъде предложено на гостите в акомпанимента на български вина
01 Октомври 2018, Понеделник, 12:40 ч.

Сомелиер на вечерта ще бъде лично председателят на Българската асоциация на износителите на вино г-жа Галина Нифору

На 8 октомври от 20:30 часа Бургас ще празнува откриването на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест 2018. Сцена на празненството ще бъде ресторантът на инициатора, организатор и спонсор на културния форум - Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието ще уважат част от творците участници във фестивала, начело с творческия директор на Порт Прим Арт Фест - художникът Стефан Божков. Събитието е отлична възможност за близка среща с арт елита на България и творци от Сърбия, Македония и Украйна.

Вечерта ще включва изискано 3-степенно меню, което ще бъде предложено на гостите в акомпанимента на български вина, носители на отличия от Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC -The Balkans International Wine Competition  & Festival). Презентатор на вината и сомелиер на вечерта ще бъде лично г-жа Галина Нифору - дамата, начело на Българската асоциация на износителите на вино и основател и директор на BIWC. Подобен професионален консулт означава винени ноу-хау и вкусове от най-висока класа.

Вкусната вечер ще стартира с австрийска салата (белени домати, зелени салатки, печен пипер, краве сирене и дресинг). Тя ще бъде поднесена в компанията на Istar Sauvignon Blanc 2017 на Bononia Estate. Виното е отличено със сребърен медал на Балканския винен конкурс. Негов автор е изба Бонония Естейт. Тя е млада компания, която се развива с бърз темп. Носи името на древна римска крепост, намираща се по поречието на река Дунав - Бонония (днешен Видин). През 2013 година са засадени първите 400 декара с млади лози на Бонония Естейт. Към днешна дата лозовите масиви се простират на вече над 1100 дка. Първите си вина избата представя през 2016 г. Това са ISTAR, Ooh La la, Gomotartzi и Bononia Estate Reserve. 2017 е годината, през която е завършен строежът на избата, включваща и хотелска част в село Кошава. Прогнозите показват, че при достигане на пълната родовитост на лозовите масиви Бонония Естейт ще произвежда над 600 хиляди бутилки вино годишно.

Основното ястие на вечерта на официалното откриване на Порт Прим Арт Фест е пълнено свинско филе със спанак и моцарела в компанията на сос от сини сливи. То ще бъде поднесено със Soulmates Rose Sauvignon Blanc 2017 на Stratsin winery. Виното е носител на златен медал от Балканския винен конкурс. Негов автор е винарна Страцин. Тя се намира в известния със своите стари традиции във винопроизводството Поморийски регион. Избата разполага със собствени лозя, разположени в район с характерни благоприятни климатични условия. Именно локацията е сред важните фактори, на които вината на избата дължат своите превъзходни качества. Облечени в елегантни бутилки и модерен дизайн, сериите Early Birds и SOULMATEs на изба Страцин печелят награди от национални и световни конкурси, както и симпатиите на любителите на виното. Екипът на винарната се стреми да запази традиционния български дух, но и да го съчетае със съвременните тенденции от цял свят, които да доведат до раждането на нови и интересни вина. Подбрани са „звездните“ сортове на винения свят – Мерло, Каберне совиньон и Сира за червени вина и розе. Белите вина са представени от сортовете Шардоне, Совиньон блан и Мускат.

Сладкият финиш на вечерта, ознаменуваща откриването на фестивала на изкуствата на Бургас, ще бъде любимият на всички чийзкейк. Вкусовете му ще изпъкнат още по-ярко и пълнокръвно в компанията на отличеното с двоен златен медал на Балканския винен фестивал Thracian Treasures Mavrud 2012 на Chateau Asena. Избата е открита през 2013 г. и се намира в с. Златовръх, близо до Асеновград. Разполага с 500 дка собствени лозя и е с общ капацитет 500 тона вино. Оборудвана е с най-съвременна българска и чуждестранна техника, която включва пълен цикъл за производство на бели и червени вина и гарантира високо качество. Приоритет на производството разбира се е прочутият местен сорт Мавруд, но се произвеждат и висококачествени вина от сортовете Каберне совиньон, Каберне фран, Сира, Совиньон блан, Шардоне и Тамянка.

Присъствието на г-жа Галина Нифору на вечерята по случай откриването на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест, е залог за класно пътешествие из света на българските вина с гид на световно ниво. За вкусовете на вечерта своя принос ще има и 3-степенно меню, дело на шеф Ивелин Кръстев, който има грижата за изисканите гастрономически изживявания на гостите на Гранд Хотел и СПА Приморец. Освен обстановката и отличните вкусове обаче, залог за всяка една изключителна вечеря е компанията. В този случай, тя ще бъде повече от отлична: творците, част от Порт Прим Арт Фест.


Събитието е с куверт на стойност 39.00 лева на човек.
Цената включва 3-степенно меню и  вина/чаша 150 мл.
Istar Sauvignon Blanc 2017, Bononia Estate – Silver medal
Soulmates Rose Sauvignon Blanc 2017, Stratsin winery – Gold medal
Thracian Treasures Mavrud 2012, Chateau Asena – Double Gold medal

За повече информация и закупуване на куверти: +359 877 850 001 | [email protected]

В категории: Бургас


България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори