×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ако имате сигнали за изборни нарушения - пишете ни на [email protected] или чрез платформата "Вашият сигнал до Флагман.бг"
  • Следете новинарските емисии на Флагман.бг в днешния ден - в 11 часа, 13 часа, 15 часа и 19 часа
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Много доктори мълчат: Използваме тези лекарства ежедневно, а могат да ни навредят сериозно!


22 Септември 2018, Събота, 13:58 ч.

Дори и да спазвате стриктно дозата и да следите срока на годност, има някои лекарства, които могат да ви навредят много повече, отколкото да ви помогнат. Повечето от тях се намират във всеки един дом, а много хора си позволяват да ги пият ежедневно. В следващите редове ще ви разкрием с кои хапчета и капки трябва да бъдете особено внимателни, защото могат да бъдат опасни.

Аналгин, Ибупрофен, Парацетамол

... и други нестероидни противовъзпалителни средства. Те облекчават болката, намаляват температурата - и затова се опитваме да ги държим под ръка и често ги приемаме. В същото време, всички тези лекарства могат силно да повлияят на лигавицата на стомаха, което води до гастрит и язви. Аналгинът може да причини анемия, ацетилсалициловата киселина намалява съсирването на кръвта, което може да доведе до кървене, индометацинът влияе на нервната система и е способен да провокира халюцинации.

Капки за нос

На първо място, става дума за спрейове и капки, които имат вазоконстриктивни свойства. Ако ги прилагате дълго време (повече от пет дни), може да получите няколко от неприятните им последици - замайване и главоболие. До тях може да се стигне поради стесняване на съдовете на мозъка. Особено опасни са такива лекарства за деца: твърде дългото прилагане може да доведе до конвулсии, загуба на съзнание и дори кома

Диуретици

Тези лекарства отстраняват важни електролити от тялото - например калий. Неговият дефицит може да причини слабост, болка в различни мускулни групи, аритмия. Също така, голяма доза от диуретик може да причини рязък спад на налягането и в резултат на това припадък и главоболие.

Аспирин

Това лекарство се предписва от съвременните лекари не за лечение на настинки, а за профилактика срещу сърдечен удар и инсулт при пациенти със сърдечни заболявания. Но аспиринът действа върху епитела на стомашната стена, бъбреците, матката и също има отрицателен ефект върху черния дроб. На фона на продължителен непрекъснат прием на аспирин, могат да се появят ерозии и язви в стомаха и дванадесетопръстника./jenata.blitz.bg

В категории: Здраве


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не Дивия Запад, а Айтос – вижте как се млатиха брутално с пръчки Не Дивия Запад, а Айтос – вижте как се млатиха брутално с пръчки Уличният бой се разиграва снощи на входа на града Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути В историята на България вотове за Народно събрание и за Европейски парламент се провеждат едновременно за пръв път 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си 5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си „Добре съм“ - тази една фраза може да убие всяка връзка Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Вижте кои са зодиите с най-мръсни мисли Стрелец, управляван от Юпитер, е знакът на авантюриста. Те винаги търсят нови преживявания и обичат да изследват света Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Приготвя се за нула време: Най-лесната рецепта за руло с ягоди „Еж и беж“ Всеки трябва да я пробва Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма Той е много богат на фибри Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Само за мъже: 5 места, на които е забранено за жени Тук няма да ви пуснат, ако сте от нежния пол Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Десетки икони на Георги Парцалев стоят 35 години скрити в банков трезор Майка му ги дарила на родния му Левски, но там не знаят какво да ги правят Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Инфлация вдига с 50% секс услугите по морето Туристите дават по 200 лв. на час за плътски ласки Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Радев сложи в малкия си джоб бургаските батки, вижте мускулите на президента Той бе на посещение на остров Света Анастасия днес, за да се включи в акция по почистване на морското дъно
Изсипаха торби с пари на пътя Изсипаха торби с пари на пътя Вирусните кадри бързо се разпространиха в социалните мрежи Владимир Путин се готви за смъртта си? Владимир Путин се готви за смъртта си? Руският президент готвел дъщерите си за наследници Гигантски астероид се приближава към Земята Гигантски астероид се приближава към Земята Разстоянието от него до нашата планета в най-близката точка ще бъде 7,37 милиона километра  Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути Изборите започнаха. Българите в Оукланд вече гласуват, а у нас отварят секциите след минути В историята на България вотове за Народно събрание и за Европейски парламент се провеждат едновременно за пръв път Близнаците да внимават с парите, а Телецът - със заблудите Близнаците да внимават с парите, а Телецът - със заблудите  Хороскоп за деня – 9 юни 2024, неделя Черешите 12 лв., ягодите 11 лв. – спекула и слаба държава Черешите 12 лв., ягодите 11 лв. – спекула и слаба държава Дори и търговците по пазарите вече не поставят цени на килограм, а на половинка, защото иначе стряскат и ужасяват хората   На Путин не му остава много време, за да постигне пробив в Украйна На Путин не му остава много време, за да постигне пробив в Украйна Руската стратегия за изтощаване на силите на Украйна е много скъпа и кървава, смята ръководителят на Московския център за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора 70-годишен учител, блудствал с 13-годишна, се ожени за нея, но отива в затвора Момичето разказало на полицията за годините сексуално насилие, когато се преместило от Нова Зеландия в Австралия Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Рим го закъса за таксита, туристите се жалват Горещини морят туристите, които не могат да разгледат града заради липсата на транспорт Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Нападнаха датския премиер Мете Фредриксен Инцидентът е станал в Копенхаген с неясни мотиви
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори