×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатите забравиха за оставките: Заразителен смях, нападки и заключението: Само тези, които работят, може да ходят на СПА


Депутатите забравиха за оставките: Заразителен смях, нападки и заключението: Само тези, които работят, може да ходят на СПА
БСП и ГЕРБ се смеят заедно на речите си. Цветанов сложи край на дебата с атака към опозицията
Ключови думи: оставки, депутати, министри
20 Септември 2018, Четвъртък, 14:48 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

БСП започна с процедури, ГЕРБ отвърна мощно на атаката, а новите министри стоят в ъгъла и не са обелили и дума

Вицепремиерът Томислав Дончев представи пред парламента трите проекта за решение на Министерски съвет, с които правителството предлага да бъдат освободени от постовете си трима министри – регионалният Николай Нанков, вътрешният Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски, а на тяхно място да бъдат избрани Петя Аврамова, Младен Маринов и Росен Желязков.

След което Дончев представи биографиите и на тримата нови министри.
Първо бе представен Росен Желязков, след което на Петя Аврамова, а накрая и на Младен Маринов.
В залата не бяха министрите в оставка Николай Нанков, Валентин Радев, Ивайло Московски.

Депутатите започнаха дълъг и хаотичен дебат, в който главната дума имаше опозицията.

Основата точка беше процедурата – ще отговарят ли бъдещите министри на въпросите им за промяна в ресорните им министерства.
Отсече зам.-председателят Емил Христов, който каза, че по процедура бъдещите министри не са гласувани и няма как да отговарят на въпроси, затова това ще се случи в края на дебата.

От страна на БСП имаше лични нападки – към пътищата, жертвите и старите министри, имаше и въпроси - Крум Зарков попита Младен Маринов как ще коментира ареста на журналисти и какво ще предприеме, за да не се случва занапред. Социалистите питаха за концесията на летище София, за БДЖ.
Георги Свиленски поиска отново министрите да отговарят: „Един месец ги търсихте, намерихте ги, сега ги криете”, каза той.
Последва втори и последен отрицателен отговор бъдещите министри да отговарят. Славчо Велков пита Маринов спрял ли се на нов главен секретар или чака да посочат.

От страна на ДПС имаше цяла декларация – Мустафа Карадайъ, който основно се спря на цялостния провал на ГЕРБ: „Във време, когато има нужда от промяна, ние сме принудени да сде занимаваме с оставки, с цел спасяване на властта. Властваща некомпетентност, популизъм в лична форма, а общественото напрежение расте и само тези, които не искат да го видят, не са съгласни. Трите оставки ще тушират напрежението. Не няма да се получи, обществото има високи изисквания и очаква професионализъм и компетентсност, а са насажда омраза и така се търси начин да се удължи живота на това правителство. ГЕРБ е единственият виновен за провала си, а вие занимавате всички ни с вътрешни проблеми – министри, разрушихте доверието в институциите и предизивикахте криза на държавността”, заключи Карадайъ.

След критиките на опозицията ГЕРБ мина в атака – неведнъж имаше обвинения, че БСП са нарекли министрите и ГЕРБ – убийци. Тома Биков посочи, че БСП от оставки не разбира, тъй като единственият, който е подал оставка, е организаторът на СПА-почивката им, а и в тяхната „градина имало доста проблеми”.

Данаил Кирилов пък се спря на министрите в оставка и на бъдещите министри един по един.
„Всеки министър в оставка може да докладва съответни достижения в съответната област. Политическият дебат днес не се случва”, каза той и изброи: Ивайло Московски е чудесен министър, организирал работата на своите служители, Николай Нанков бил най-младият областен на Ловеч, добър заместник и много успешен министър, Валентин Радев –  дисциплиниран офицер.
последва смях в залата, от който се зарази и самият Кирилов и каза: „Аз се радвам и се вдъхновявам от това, че намираме всички сили в този момент да видим светлина. Каквито и клишета да говорят, пожелавам на колегата Иванов от БСП, ако не бъде поне министър, да стане поне успешен зам.-министър”, каза той и продължи с Росен Желязков.
„Работили сме в различни конфигурации, той е прекрасен професионалист, юрист и един от големите, с които със радост съм работил и сме имали добри резултати и прекрасно взаимодействие”, на което получи критики от Георги Свиленски, на който Данаил Кирилов напомни да не забравя, че го е избирал за член на борда на Софийски имоти.
Кирилов продължи и хвалбите за новите министри - С Петя сме заедно, Младен е достоен офицер.
„Да не бъркаме достойнството, вие сте готови да опозорите всички. Но смятам, че всички избиратели приеха оставките кат оморален акт, на съпричастност, а не виновен акт”, заключи той.

Последва обаче критика от коалиционния партньор Славчо Атанасов от НФСБ, който каза, че трябва да се гледат справките за жертвите по пътищата, а не хвалбите.

Веселин Марешки от Воля взе думата, за да нахока как всички речи са били написани и изрази, че позицията на партията за оставките е, че ще подкрепи оставките на министрите, но няма да подкрепи „неморалното”, което така и не стана ясно какво е.

Най-мощната атака дойде от лидера на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов: „Имахте само билборд как ще изглежда магистрала Тракия, а нямаше магистрала. Вие не предлагате алтернатива, вие предлагате само идеи. Правите системни срещи с нашите избиратели. Това, което имаме като анализ на срещите, които БСП прави, за да представи визията си за България, от самото начало е обречено на неуспех. Защото показвате, че депутатите, които в момента са избрани, не струват нищо. И вие изпращате съвсем нови депутати сред хората. А може би сте си направили една карта, с която искате да направите туристическа обиколка... СПА – тирузмът е за тези, които могат действително да вършат работа”, каза той и накрая представи опозицията на важни гости от Саксония, които наблюдаваха от балкона на парламента.

В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
3
Коментара по темата
3.
!!!
20.09.2018 14:58:23
1
2
да избира се за мвр човек на мето илиянски значи мутри ще ни пазят това е мноооооооооого добре БРАВО ГЕРБ
2.
!!!
20.09.2018 14:58:22
1
1
да избира се за мвр човек на мето илиянски значи мутри ще ни пазят това е мноооооооооого добре БРАВО ГЕРБ
1.
А за Маринов
20.09.2018 12:51:28
2
2
Дали е споменал, че е трупал стаж и опит като шофьор на Мето Илиянски?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори