×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жена ослепя след инжектиране на дермален филър


02 Септември 2018, Неделя, 14:51 ч.

Досега са констатирани 98 случая на слепота след козметичната процедура

До какво ли не води жаждата за перфектен външен вид... Последната история трябва да служи като сигнална лампа за всички онези момичета, които прибягват до корекциите, без изобщо да имат нужда от тях. А освен това е повод за всички да се замислят, че при естетичните процедури на първо място трябва да стои безопасността.

През последните дни медиите съобщиха за първия случай в Австралия на пациент, ослепял след инжектиране на дермален филър в лицето, съобщава woman.bg.

През април жена е била закарана в офталмологичния отдел в болницата "Принцът на Уелс" в Сидни, където въпреки големите усилия на лекарите, зрението на едното ѝ око не е могло да бъде възстановено. Офталмологът от болница "Принц на Уелс" д-р Джон Дауни, който е провел лечението казва, че пациентът е ослепял от услуга, която се предлага като обикновена козметична процедура. "Проблемът е, че хората възприемат инжектирането на дермален филър като козметичната процедура, при която няма риск, но това не е така", каза д-р Дауни.

Инжектирането на дермални филъри и ботокс често се извършва от козметици, които се обучават понякога само с кратка Скайп консултация с лекар. Те включват инжектиране в лицето на лекарство от Schedule 4, класифицирано по стандарта Poisons. Според д-р Дауни слепотата може да възникне, когато артерията се блокира от дермалния пълнител. В международен план има 98 документирани случаи на слепота, причинена от неправилно инжектирани дермални филъри.

В категории: Здраве


1
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
Те се завръщат в бТВ
Те се завръщат в бТВ 20/05/2024, Понеделник 10:15 0
Флагман.БГ Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг 20/05/2024, Понеделник 10:13 1
Ще превали... пак
Ще превали... пак 20/05/2024, Понеделник 09:31 1
1
Коментара по темата
1.
Ботоксът е най-опасния токсин
02.09.2018 15:21:26
0
4
Ботулиновият токсин (ботокс), произвеждан от анаеробни бактерии, е най-токсичното известно съединение. Неговото LD50 е нищожно - около 1 нанограм на кг. (една милиардна част от грама) е достатъчно, за да убие човек. Екстраполирайки от ефектите му върху мишки, интравенозна доза от само 100 нанограма ще е абсолютно смъртоносна за 70-килограмов човек.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Финалната игра подложи на тест добрата работа в екип и волята за победа на трите двойки Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор 34-годишен мъж от Братово остана без возилото си Батерия на винтоверт гръмна, едва не изпепели къща в село Драчево Батерия на винтоверт гръмна, едва не изпепели къща в село Драчево 17-годишен е приет с обгазяване в болница  Той взе книжка съвсем наскоро, но си пийна порядъчно, качи се зад волана и катастрофира край Минералните бани Той взе книжка съвсем наскоро, но си пийна порядъчно, качи се зад волана и катастрофира край Минералните бани 19-годишният водач от Кръстина остана без кола и книжка  Има ли раздор в Сливенската епархия? Новият митрополит ще е избран в неделя Има ли раздор в Сливенската епархия? Новият митрополит ще е избран в неделя Само двама духовници от Малко Търново и от Бургас подписаха с особено мнение протокола за епархийския избор, разкри варненският владика Йоан Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Край на евтиния ток заради скъпото ядрено гориво? Синдикален лидер очаква цента да не скочи с над 30 на сто Това ние да си избираме доставчика след либерализацията и да следим борсовите индекси е безумие, коментира Димитър Манолов Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни 
Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори